Sport en beweging
Eva van Zeeland
Sport en beweging
04/17/2018
2 min
0

Kindvriendelijke fietsroutes voor in de lente

04/17/2018
2 min
0

Snak jij na de hele winter binnen te hebben gezeten ook zo naar een beetje zon? En wat is er nou fijner dan in de lente met je gezin naar buiten te trekken en een eindje te gaan fietsen. Zon op je wangen, een aangenaam briesje erbij en fietsen maar.

Kindvriendelijke fietsroutes

Er zijn door ons hele land mooie fietspaden aangelegd. Daarbij is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht en zijn er volop kindvriendelijke fietsroutes. Deze fietsroutes zijn niet al te lang zodat kinderen het makkelijk vol kunnen houden. Onderweg zijn er voldoende stopplaatsen waar je iets kan drinken of een hapje kan eten. Je komt langs bezienswaardigheden die ook voor kinderen interessant zijn en langs de meeste van deze routes liggen speeltuinen of speelweides waar de kinderen zich prima kunnen vermaken.

Ben je benieuwd of er ook bij jou in de buurt een fietsroute is die je met je kinderen kan fietsen of ben je op zoek naar wat inspiratie? Internet staat vol met informatie over leuke kindvriendelijke fietsroutes.

Op fietsvakantie met de kinderen

Houden jij en je gezin er heel erg van om samen te gaan fietsen? Wellicht is een fietsvakantie dan iets voor jullie. Er zijn enkele aandachtspunten die je goed moet kijken voordat je op reis gaat. Houdt er rekening mee dat er genoeg rustmomenten zijn en kies routes uit die ook voor jouw kinderen interessant zijn. Bij het bepalen van de route moet je er bovendien op letten dat je per dag niet teveel kilometers aflegt. De kinderen moeten het tenslotte ook vol kunnen houden. Zorg er vooral voor dat het leuk blijft en dat jullie samen veel plezier beleven. Controleer van tevoren altijd het materiaal. Pomp bijvoorbeeld de banden goed op en kijk of de remmen nog goed werken. Is je zoon of dochter toe aan een nieuwe fiets? Kijk dan op deze website met kinderfietsjes. Is je kind wat ouder? Een fiets met versnellingen brengt meer comfort. Let op: een super deluxe fiets is echter niet noodzakelijk voor het afleggen van een fietsroute. Fietsen met je kids is erg leuk om te doen en het gaat meer om het plezier dan het afleggen van zoveel mogelijk kilometers.

Enkele leuke fietsroutes voor de kids

Een mooi voorbeeld van een fietsroute die ook voor kleine kinderen geschikt is, is de route door het Corversbos met als startpunt Hilversum. Deze route is ongeveer 12 kilometer lang en loopt grotendeels door het bos. Genoeg mogelijkheden voor een lekkere picknick. Je komt onderweg langs het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s Gravenland. Daar hoort een groot speelbos bij waar kinderen zich prima kunnen uitleven.

In de buurt van Rotterdam kan je de Dierenroute vinden. Je start in het plaatsje Plaszoom en van daaruit fiets je ongeveer 17 kilometer. Je hebt onderweg genoeg mogelijkheden om dieren te zien. Je komt paarden, koeien, een hertenkamp, een kinderboerderij en een eendenvijver tegen. Wil je even pauze van het fietsen, dan kan je lekker spelen in de grote speeltuin waar de route langs loopt.

Woon je in de omgeving van Barneveld dan is de fietsroute van Hans en Grietje een aanrader. Je fietst door de Gelderse Vallei waar je veel beken en boerderijen tegen komt. Je kan onderweg een bezoekje brengen aan het Jeugddorp De Glind en wanneer je honger hebt gekregen stop je bij het pannenkoekenhuis “Hans en Grietje” waarnaar de fietstocht is genoemd. Vanaf hier kan verder om de tweede helft van de route te voltooien. Je komt langs de Walderveense Molen en Huize De Schaffelaar.

Weet jij nog leuke fietsroutes om te fietsen met kinderen? Laat het ons weten in een reactie!

miss-natural-eat-dance-love

Reacties
Categorieën