datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Kweek jij zelf groenten of fruit?
18 augustus 2011 
2 min. leestijd

Kweek jij zelf groenten of fruit?

Als er ‘natuurlijk’ of ‘organisch’ op een productlabel staat dan ben je eerder geneigd het product te kopen.

Dit blijkt uit een enquête van Eco Pulse onder 1.000 winkelende mensen. Een kwart van de deelnemers zegt bewust op zoek te gaan naar producten met ’100% natuurlijk’ en ’100% organisch’ op het label. Vijftien procent koopt vooral producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen. Zeven op de tien mensen zegt op zoek te zijn naar duurzame producten. Opvallend!

Ook het zelf kweken van groenten en fruit wint terrein, zeker nu onze voedselveiligheid in opspraak is. Volgens Alterra, kennisinstituut van Wageningen Universiteit, gaan Nederlanders bewuster om met eten. Ook deskundige Antonie de Kievit uit Haren signaleert een toenemende interesse in zelfvoorzienendheid. „De groentezaden en de spullen om zelf kaas te maken, vliegen de winkel uit.”

Wat heb jij in de tuin staan?

Zelf heb ik een pruimenboom in de tuin staan die de laatste weken enorm veel mooie en lekkere pruimen geeft. Er is al een cake van gemaakt en de vele potten jam staan in de koeling! Daarnaast heb ik meestal peterselie, basilicum en bieslook staan om mee te koken. Ook staat er nog een blauwe bes in de tuin, maar die geeft nog niet erg veel. In de toekomst wil ik echt meer groeten en fruit zelf kweken, nu ben ik nog blij met de tas sla en tomaten uit de tuin van de overburen die ze regelmatig spontaan aan de deurklink hangen!

Voedselveiligheid

Volgens kennisinstituut Alterra zoeken Nederlanders het met hun voedsel steeds dichter bij huis. „We zien de trend dat consumenten bewuster omgaan met voedsel. Ze willen weten waar het vandaan komt en wat erin zit. De rol van voedselveiligheid wordt almaar belangrijker, en zeker met het oog op het schandaal rondom de ziekmakende EHEC-bacterie.”

Uit het onderzoek Voedselbalans 2011 van Alterra blijkt dat 13 procent van alle aangekochte voeding een of meer keurmerken heeft, die staan voor gezondheid, milieu, dierenwelzijn of eerlijke productie. Echter, er is nog te weinig druk vanuit de sociale omgeving om te kiezen voor duurzaam, aldus het rapport.

Hier wil Miss Natural een rol in spelen!

Als Miss Natural ga ik met mijn team voor je op onderzoek uit naar alles omtrent de Natural Lifestyle. Dus niet alleen voeding, maar ook beauty, beweging en ontspanning. Zodat ik je kan adviseren, tot actie kan aanzetten en bovenal motiveren! Ik wil je graag laten nadenken zodat je jezelf en andere (vrienden, bedrijven, autoriteiten) kritische vragen gaat stellen. Dit doe ik vooral door je te prikkelen met vernieuwende inzichten. Dit alles in duidelijk begrijpbare taal. Tot slot vind ik dat iedereen een vrije keuze moet hebben, maar dan moet je wel eerst weten wat alle keuzemogelijkheden zijn.

Miss Natural staat voor;
–       kennis overdracht en bewustwording
–       in beweging brengen en aanzetten tot verandering

Heb jij ook het idee dat biologische producten beter te verkrijgen zijn en dat meer mensen thuis groenten en fruit kweken of een moestuin hebben? Kweek je zelf groeten, kruiden en/of fruit? Laat je reactie hier achter dat is leuk voor anderen om te lezen!

Met natuurlijk een groet,

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading