datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lancering Boek Natuurlijk! Eten!
30 november 2011 
3 min. leestijd

Lancering Boek Natuurlijk! Eten!

Boek Natuurlijk Eten van Irene van GentNatuurlijk, vers, eerlijk eten op een snelle en gemakkelijke manier. In mijn nieuwe boek Natuurlijk! Eten! vind je recepten en inspirerende verhalen van mensen die elke dag genieten van natuurlijk eten.

Het boek is ontstaan vanuit mijn blog allesovereten.com. Ik wilde de recepten fysiek bundelen, omdat ik zelf niet altijd zin heb om mijn computer op te starten om een recept op te zoeken. Èn ik houd van boeken.

Een boek in handen maakt me gelukkig en zeker kookboeken maken me ontzettend blij. Een eigen kookboek is dan ook een droom die uitkomt!

Gezond en gevarieerd eten is niet moeilijk

Na jaren te eten en er niet bij na te denken, werd ik me op een gegeven moment bewust van wat ik nu eigenlijk at. Ik ben toen gaan zoeken naar eten dat het beste bij mij past. Ik heb geleerd dat gezond en gevarieerd eten niet moeilijk is, als je de basis in de vingers hebt. Ik ben geboren met een ‘kookgen’, dat is fijn, zo weet ik gemakkelijk mijn eigen recepten te maken. Dit is alleen niet voor iedereen weggelegd. Daarom bied ik je mijn recepten en ideeën aan, zodat ook jij lekker en gezond kunt eten.

Aan het begin van elk hoofdstuk lees je iets over de basisstappen van een recept, zodat je later ook je eigen smaakcombinaties kunt maken!

Eten dat je lijf schoon maakt

Deze manier van eten is gezond en heeft als voordeel dat je lijf er schoon van wordt. Je zit hierdoor beter in je vel, hebt meer energie en je kunt de nodige kilo’s kwijtraken. Ook je smaakpapillen gaan veranderen, je gaat de smaak van echt voedsel weer herkennen en na een tijd heb je geen behoefte meer aan allerlei voorgeproduceerde fabrieksproducten. Producten gemaakt van zout, suiker en maïsmeel zonder vitamines en mineralen. Niet te vergelijken met eten dat recht-streeks uit de natuur komt en hier vol mee zit.

Vers, van eigen bodem en uit het seizoen

Alles wat je in dit boek leest is mijn persoonlijke opvatting over eten. Ik heb geen opleiding tot voedingsdeskundige gedaan, maar heb ondertussen redelijk wat boeken van goeroes op het gebied van gezondheid gelezen. Soms kan ik me vinden in wat ze zeggen, soms niet. Maar elke goeroe leert me iets over voeding, gezondheid of hoe ik iets moet klaarmaken. Ik verzamel hun meningen en creëer zo mijn eigen idee over hoe ik wil eten.

Mijn belangrijkste motto blijft, eet vers, zo veel mogelijk van eigen bodem en uit het seizoen. Zo krijg je de lekkerste gerechten en heb je weinig smaakmakers nodig.

Persoonlijke verhalen over natuurlijk eten

Zelf laat ik me graag inspireren door anderen. Daarom vind je in dit boek niet alleen mijn eigen verhaal op zoek naar lekker en vers eten. Tussen de recepten door vind je verhalen van mensen die natuurlijk eten. Zij vertellen hun persoonlijke verhaal over hoe zij over eten denken. Ze hebben allemaal hun eigen opvatting over eten en inspireren je op hun manier.

De recepten en mijn 5 S’en

De recepten in dit boek worden gekenmerkt door mijn vijf S’en:

SIMPEL
Je hebt er niet veel bijzondere ingrediënten voor nodig en de handelingen voor de bereidingen zijn door iedereen uit te voeren.

SNEL
Je hebt er vaak niet veel tijd voor nodig om ze klaar te maken.

SEIZOEN
Gebruik verse groenten, kruiden en fruit uit het seizoen.

STREEK
Haal vlees bij de biologische of ambachtelijke slager of boer, (vette) vis van de visboer en gebruik (biologische) zuivelproducten uit de omgeving.

SMAAKVOL
Alleen met bovenstaande ingrediënten krijg je een echte pure smaak en heb je weinig extra smaakmakers nodig.

Lancering Boek Natuurlijk Eten

Het boek Natuurlijk! Eten! met 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle gerechten met producten uit het Seizoen en de Streek zal uitgegeven worden als gedrukt exemplaar van 106 pagina’s en tevens verschijnen als e-book. Boekprijs € 19,95 (exclusief 3,00 verzendkosten) en E-bookprijs €14,95

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Natasja S
Door

Natasja S

op 01 Dec 2011

Hoi Irene, Nog een paar nachtjes slapen. Het spreekt mij heel erg aan, die 5 essen. Dit boek vraag ik voor mijn verjaardag, die is namelijk volgende week. Ik ben heel benieuwd naar de recepten. Groetjes Natasja

Angelique Baars
Door

Angelique Baars

op 30 Jan 2012

Hoi, hoi, is het gedrukte exemplaar ook al verkrijgbaar? :-) Groetjes, Angelique

Eva de Beijer
Angelique Baars
Door

Angelique Baars

op 30 Jan 2012

Dank je wel Eva. Ik wilde net bestellen, maar de code lijkt het niet te doen? Groetjes, Angelique

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading