Last van PMS? Anders eten helpt echt!

Een half jaar geleden nog droomde ik vaak dat ik niet als vrouw geboren was… Elke maand weer die ellendige dag in de week dat ik echt zoveel pijn had, dat ik een paar uur niets kon doen. En dan denk je dat een paar uur niet veel is, maar met zulke heftige pijnen is elk uur er één teveel.

En dan van die vrouwen die niet-begrijpend naar je kijken en je doodleuk vertellen dat zij echt nergens last van hebben. Nou daar zit je dan dus echt niet op te wachten. Ik wilde alleen maar die vrouw tegenkomen die me vertelde wat ik dan wel kon doen tegen de pijn.

Mijn moeder zei altijd dat zij van haar moeder een grog kreeg en naar bed werd gestuurd. Op internet staat dat het helpt om een echt orgasme te krijgen. Nou de gedachte alleen al aan de handelingen deden bij mij de pijn toenemen.

Altijd weer die pijn

Sinds ik voor het eerst ongesteld werd, had ik al meer pijn in mijn buik dan mijn zusjes en vriendinnen. Zij leken allemaal met veel gemak door die periode heen te komen, terwijl ik al zo lang ik me kan herinneren zware pijnstillers slik tijdens die ene week in de maand. Volgens mijn moeder was het genetisch bepaald, ik had haar lichaam gekregen, zij had het ook altijd. In die eerste periode liet ik het over me heen komen, ik dacht dat ik er wel over heen zou groeien.

Niet mezelf door de pil

Maar toen ik op aanraden van de huisarts na een paar jaar aan de pil ging, werd de pijn maandelijks wel minder. Maar door het gebruik van de pil had ik het gevoel niet meer mezelf te zijn. Een vriendin vertelde me dat dit wel eens door de pil kon komen. En wat ik nooit geloofde gebeurde. Toen ik met de pil stopte kreeg mijn leven opeens veel meer kleur. Ik had weer emoties, kon weer heel blij zijn (ook zwaarmoedig), maar ik had het gevoel weer te leven!

Dan maar een spiraaltje??

Hierdoor had ik wel mijn maandelijkse pijn weer terug, maar dat had ik er toen wel voor over. De pijnstillers maakten een boel goed, maar echt fijn vond ik het niet. Op dat moment las ik een artikel van iemand met dezelfde symptomen als ik en zij had de pijn bestreden met een spiraaltje. Dat leek me ook wel wat, niet meer nadenken over anticonceptie, geen pijn meer en bijna niet meer ongesteld. Het sprookje leek te mooi om waar te zijn, want dit werkte dus niet voor mij. Het spiraaltje bracht eigenlijk nog meer ellende dan de pil en geen anticonceptie bij elkaar dat ik ook weer besloot dat te laten verwijderen. Ik was weer terug bij af, want de eerste maand werd weer een hel!

Terug bij af en mood swings

Nu had ik alleen de maandelijkse pijn nog en ik besloot dat ik het daar maar mee moest doen. Beter dat dan de pijn van het spiraaltje of de depressies van de pil. In die periode (dit was rond mijn 30e) werd de pijn alleen maar erger. Elke maand weer, een halve dag in de maand kon ik echt afschrijven. En ik kreeg vreselijk last van mood swings. Nog erger dan ik ze had met de pil. De laatste keer dat de pijn zo heftig was, kon ik niet gaan liggen en wachten tot het over was. Ik moest voor mijn gasten een driegangendiner op tafel zetten. Ik heb toen in elkaar gedoken op een stoel in de keuken gezeten en mijn vriend de aanwijzingen gegeven om het eten klaar te maken. Ik kon niet meer op mijn benen staan, maar ook liggen of zitten ging niet. Ik krioelde echt van de pijn!

En na een paar uur is het dan zomaar over. En kan ik weer verder alsof er niets aan de hand is.

De oplossing voor PMS is dichterbij dan je denkt!

Toen ben ik maar eens gaan Googlen, en ik vond verschillende sites met de uitleg van PMS (Het premenstrueel syndroom is een groep klachten of symptomen die bij sommige vrouwen vlak voor de menstruatie optreden) waar werd aangegeven dat:

  • Het vanaf je 30e erger wordt (check);
  • Je je een week per maand goed voelt en de rest van de weken last hebt van mood swings en negatieve gedachten (check);
  • Je gedurende de maand op rare plekken pijn kunt voelen en je kunt je niet indenken waar die pijn vandaan komt (check);
  • Je het beste teunisbloemolie kunt gebruiken om je beter te voelen;
  • Een gezonde levensstijl waarin je weinig suikers en vlees nuttigt een oplossing kan zijn!!!

Vegetarisch eten, weinig suiker en teunisbloemolie

De periode dat ik het meeste last had van heftige pijn, was de periode dat ik veel suiker en vlees at. Dat het zo’n invloed kon hebben, daar had ik geen idee van. Want sinds een paar maanden eet ik weer veel vegetarisch, weinig suiker en slik ik teunisbloemolie-capsules. En het helpt echt! De pijn is zoveel minder, ik hoef niet meer een halve dag in bed te liggen, kan gewoon door met waar ik mee bezig ben. Voor mij weer een duidelijk teken dat het echt werkt om gezond te eten en leven!

Heb jij last van PMS? Wat helpt bij jou?