datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lekker kiezen tijdens de Vegetarische Restaurantweek
30 september 2012 
1 min. leestijd

Lekker kiezen tijdens de Vegetarische Restaurantweek

Vegetarisch eten is komende week helemaal hot! Van 1 tot en met 7 oktober 2012 wordt voor de tweede keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden.  Op 1 oktober is het Wereld Veggie Dag en op 4 oktober (Dierendag) is het Eet-geen-dierendag. Daarom verblijden we je deze week met een paar lekkere vegetarische gerechten en allereerst wat meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek.

Vegetarische Restaurantweek van 1 t/m 7 oktober

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor 25 euro heb je een vegetarisch menu, waarbij je kunt kiezen uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt (bij restaurants uit het hogere segment kan een menu 40 euro kosten).

Voor vegetariër én flexitariër

Het leuke aan de Restaurantweek is in mijn optiek dat er meer variatie is voor vegetariërs bij restaurants die hier normaal gesproken minder aandacht aan besteden. Voor vegetariërs of flexitariërs is het lang niet altijd gemakkelijk om lekker vegetarisch te eten in een ‘normaal’ restaurant. De meeste gerechten op menukaarten zijn toch gericht op vlees of vis. En dat is niet meer zo van deze tijd. Wat mij betreft mogen restaurants wel elke week een bijzonder vegetarisch menu op de kaart zetten.

Lekker kiezen voor vegetarisch

Lekker eten en keuze staan centraal tijdens de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek doen de deelnemende restaurants hun best om een verrassend en verleidelijk menu aan te bieden. Daarnaast kun je kiezen uit minstens 2 menu’s, waarvan één speciaal voor de week is ontwikkeld!

Keurmerk vegetarisch etenGastvrij voor Vegetariërs

Na De Vegetarische Restaurantweek kun je restaurants met ten minste twee volwaardige vegetarische menu’s op de kaart herkennen aan het Keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariërs’ . Deze restaurants committeren zich aan de voorschriften van de Nederlandse Vegetariërsbond. Dat betekent dat de ingrediënten zeker vegetarisch zijn. Inmiddels voeren ruim 200 restaurants en horecaondernemingen het gewilde keurmerk.

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Variatie op de Kaart en Vroege Vogels.

Wat is jouw favoriete restaurant voor vegetarisch eten?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Linda
Door

Linda

op 01 Oct 2012

Ik wist helemaal niet dat dit bestond! Geweldig initiatief, ik ga eens kijken of daar hier in de buurt aan wordt meegedaan!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading