arrow_drop_up arrow_drop_down
30 september 2012 

Lekker kiezen tijdens de Vegetarische Restaurantweek

Vegetarisch eten is komende week helemaal hot! Van 1 tot en met 7 oktober 2012 wordt voor de tweede keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden.  Op 1 oktober is het Wereld Veggie Dag en op 4 oktober (Dierendag) is het Eet-geen-dierendag. Daarom verblijden we je deze week met een paar lekkere vegetarische gerechten en allereerst wat meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek.

Vegetarische Restaurantweek van 1 t/m 7 oktober

Tijdens De Vegetarische Restaurantweek laten deelnemende restaurants zien hoe lekker en verrassend de vegetarische keuken kan zijn. Voor 25 euro heb je een vegetarisch menu, waarbij je kunt kiezen uit minstens 2 menu’s waarvan één bijzonder menu dat speciaal voor de week wordt gemaakt (bij restaurants uit het hogere segment kan een menu 40 euro kosten).

Voor vegetariër én flexitariër

Het leuke aan de Restaurantweek is in mijn optiek dat er meer variatie is voor vegetariërs bij restaurants die hier normaal gesproken minder aandacht aan besteden. Voor vegetariërs of flexitariërs is het lang niet altijd gemakkelijk om lekker vegetarisch te eten in een ‘normaal’ restaurant. De meeste gerechten op menukaarten zijn toch gericht op vlees of vis. En dat is niet meer zo van deze tijd. Wat mij betreft mogen restaurants wel elke week een bijzonder vegetarisch menu op de kaart zetten.

Lekker kiezen voor vegetarisch

Lekker eten en keuze staan centraal tijdens de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek. Tijdens de Vegetarische Restaurantweek doen de deelnemende restaurants hun best om een verrassend en verleidelijk menu aan te bieden. Daarnaast kun je kiezen uit minstens 2 menu’s, waarvan één speciaal voor de week is ontwikkeld!

Keurmerk vegetarisch etenGastvrij voor Vegetariërs

Na De Vegetarische Restaurantweek kun je restaurants met ten minste twee volwaardige vegetarische menu’s op de kaart herkennen aan het Keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariërs’ . Deze restaurants committeren zich aan de voorschriften van de Nederlandse Vegetariërsbond. Dat betekent dat de ingrediënten zeker vegetarisch zijn. Inmiddels voeren ruim 200 restaurants en horecaondernemingen het gewilde keurmerk.

De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Variatie op de Kaart en Vroege Vogels.

Wat is jouw favoriete restaurant voor vegetarisch eten?

Over de schrijver
Irene van Gent is gek op gezond en lekker eten. Ze gaat terug naar de basis van eten, wat betekent dat ze kookt met pure en verse producten en uit de regio en van het seizoen. Irene is eigenaar van Natural Bite, catering van vegetarische lunches, diners, buffetten of picknicks. Alles bereid met natuurlijke en verse ingrediënten. In december 2011 bracht Irene haar eerste kookboek Natuurlijk! Eten! uit. Met meer dan 50 Simpele, Snelle en Smaakvolle recepten.
Linda
Door

Linda

op 1 October 2012

Ik wist helemaal niet dat dit bestond! Geweldig initiatief, ik ga eens kijken of daar hier in de buurt aan wordt meegedaan!

Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.