datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lekker koken met verse producten van beebox
07 april 2013 
3 min. leestijd

Lekker koken met verse producten van beebox

Als er een ding is wat ik leuk vind dan is het wel koken, en vooral nieuwe recepten ontdekken en uitproberen. Ik vind het heerlijk om de week te beginnen met een volle fruitschaal, genoeg groenten en allerlei lekkere recepten die ik dat weekend heb uitgezocht als weekmenu. Uiteraard alles biologisch en zoveel mogelijk lokaal en van het seizoen.

Mijn smaakpapillen gingen dan ook tintelen toen ik de koksbox van Beebox mocht uitproberen! Beebox is een thuisbezorgservice voor regionaal voedsel van boeren uit het Boerenhart en de Krommerijnstreek. En misschien binnenkort ook bij jou in de buurt! Er worden drie soorten boxen aangeboden: een groente en fruit-, een gezins- en een koksbox voor 2 of 4 personen.  Je sluit een abonnement bij ze af en dan ontvang je wekelijks op een vaste dag de box, die bij je thuis wordt bezorgd door een lokaal contactpersoon.

De voordelen van Beebox

De boeren uit het Boerenhart en de Krommerijnstreek hebben samen met thegreenbee een thuisbezorgservice voor regionaal voedsel opgezet. Beebox streeft naar een herstelde balans in de voedselketen waarbij boeren eerlijke prijzen voor hun producten krijgen terwijl consumenten kunnen genieten van super verse en gezonde seizoensproducten uit de buurt. Voordeel dus voor de lokale boeren, maar ook voor de afnemers van Beebox! De voordelen op een rijtje:

  • wekelijks een gevarieerde en smakelijke box
  • van boeren uit de buurt en dus eerlijk
  • de box wordt bij je thuis bezorgd
  • de box bevat bij voorkeur biologisch producten
  • de producten zijn van het seizoen
  • de producten zijn lekker en van goede kwaliteit

Inmiddels bezorgt Beebox in de omgevingen van Almere, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, ’t Gooi, Houten, Leerdam, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug en Zeist.
Woont je hier niet in de buurt, dan betekent dat niet dat er niet bij jou in de buurt kan worden bezorgd. Als er niet in jouw regio wordt bezorgd wordt namelijk wel gevraagd of je je alsnog aan wilt melden. Bij 50 aanmeldingen gaat Beebox per direct in jouw regio leveren.

Elke week een smakelijke verrassing!

Je weet van te voren niet wat er in je box zit, het is elke week dus weer een verrassing. Ontzettend leuk vind ik persoonlijk, want zo krijg je dus ook weleens groenten in je box die je misschien nooit eerder hebt geprobeerd.  Een leuke uitdaging weer om daar iets lekkers van te maken, en zo word je uitgedaagd om eens wat nieuws te proberen.  Als je bij zo’n marktkraam staat grijp je al minder gauw naar nieuwe dingen, is mijn ervaring. Op de website van Beebox staan ook nog eens wekelijks nieuwe recepten, die weer passen bij de inhoud van je box. Super handig als je even geen inspiratie hebt!

Goed verzorgd en verse producten

De koksbox die mij werd aangeboden zag er bovendien zeer goed verzorgd uit. Alle groenten en fruit waren ultravers dat kon je zo zien,  geen plekje of deukje te vinden.  Naast groente en fruit zat er ook kaas, eieren, een lekker brood, een flesje versgeperste appelsap en een potje augurken in de box.
Echter, als je echt uitgebreid gaat koken zijn er toch nog altijd ingrediënten die je mist in de box, ook van recepten die op de website worden aangeboden. De box is namelijk voor ongeveer 3 maaltijden en dus geen voorraad voor de hele week. Een Beebox bestellen betekent dus niet dat je een bezoek aan de supermarkt of markt kan overslaan. Maar dat is ook wel weer logisch, aangezien je niet alle producten voor een hele week vers kunt houden.

Koken met Beebox

Van mijn koksbox heb ik een heerlijke champignon ragout, andijvie stamppot, pompoensoep met een heerlijk Italiaans broodje, een voedzame salade en een aantal lekkere perensmoothies gemaakt. Ik heb genoten van het kokkerellen en thuis hebben we heerlijk gesmuld van de maaltijden met verse ingrediënten.

Voor wie van natuurlijk en vers houdt, van koken, maar ook van het gemak weinig boodschappen doen, is de Beebox absoluut een aanrader!

Laat jij je natuurlijke ingrediënten al wekelijks thuisbezorgen?

728x90

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading