Vroeger aten wij vaak een keer per week soep met broodjes. Inmiddels doen we dat niet meer, maar ik maak geregeld zelf soep. Vooral in het weekend of op de dagen dat ik niet werk. Omdat ik de soep met zoveel mogelijk verse ingrediënten wil maken, kost de bereiding iets meer tijd. Je moet namelijk alles nog even zelf snijden. Maar dat is niet erg als je daar de tijd voor kunt nemen. ’s Avonds alvast een pan soep klaarmaken voor de volgende dag is natuurlijk ook een idee. Inspiratie nodig? Ik heb een aantal heerlijke soeprecepten voor je in petto!
Heerlijke soeprecepten
Wat ik zelf lekker vind zijn ongebonden soepen. De heldere soepen zijn over het algemeen een betere keuze om te eten. Uiteraard heb ik een aantal voorbeelden van soeprecepten voor je!
Recept Tomatensoep
Ingrediënten:
- 750 gram romatomaten
- 1 winterpeen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 biologische bouillonblokjes
- Verse tijm
- Blikje tomatenpuree
Bereiding:
- Snijd de tomaten in vieren.
- Zet een pan water op en maak met de bouillonblokjes een basis voor de soep.
- Schrap de winterpeen en snijd hem in stukjes.
- Schil de ui en snijd hem in stukjes.
- Maak twee teentjes knoflook schoon en snijd ze klein.
- Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tomatenpuree kort.
- Voeg de ui, winterpeen en knoflook toe.
- Doe de tomaten in de pan met bouillon.
- Voeg ook de andere groenten toe en kook even goed door.
- Pureer alles en eet smakelijk!
Recept Kippensoep
Ingrediënten:
- 2 grote (biologische) kippenpoten
- Verse soepgroenten (o.a. wortel, selderij, ui, peterselie)
- 1,5 l water
- 2 biologische groentebouillonblokjes
- 1 kruidenbuiltje
Bereiding:
- Was de kippenpoten goed af met water en leg ze in een grote soeppan.
- Vul de pan met het water en voeg 2 bouillonblokjes toe.
- Hang een kruidenbuiltje in het water erbij. Laat dit zachtjes opstaan en laat goed, maar niet te hard, doorkoken.
- Haal het kruidenbuiltje eruit en de kippenpoten eruit en voeg de verse groenten toe. Laat zachtjes meekoken.
- Laat de kippenpoten een beetje afkoelen. Haal dan de mooie stukjes kip eraf en doe ze bij de soep erbij.
Recept Courgettesoep
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 biologische bouillonblokjes
- Gerookte zalm of tortellini
Bereiding:
- Was de courgettes en snijd ze in stukjes.
- Schil de ui en snijd hem in stukjes.
- Pel de teentjes knoflook en hak ze klein.
- Zet een grote pan op het vuur en bak in een beetje olijfolie de ui, knoflook en courgette.
- Voeg 1 liter en 1 bouillonblokje toe. Laat alles goed koken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer in een mooie kom met wat stukjes gerookte zalm erop. Of kook wat tortellini mee in de gepureerde soep.
Lily
op 28 Feb 2013Wendy
op 02 Jan 2014Layla Pansier
op 02 Jan 2014Chantal
op 12 Jan 2014Miranda
op 12 Jan 2014Lilja
op 12 Jan 2014Eva van Zeeland
op 14 Jan 2014Rileigh
op 03 Apr 2015http://desertwillowproperties.com/toronto_cheap_car_insurance_quote.php
op 07 Oct 2015jessica van schijndel
op 27 Jan 2016