arrow_drop_up arrow_drop_down
2 januari 2014 

Lekkere, gezonde en gemakkelijke soeprecepten!

Vroeger aten wij vaak een keer per week soep met broodjes. Inmiddels doen we dat niet meer, maar ik maak geregeld zelf soep. Vooral in het weekend of op de dagen dat ik niet werk. Omdat ik de soep met zoveel mogelijk verse ingrediënten wil maken, kost de bereiding iets meer tijd. Je moet namelijk alles nog even zelf snijden. Maar dat is niet erg als je daar de tijd voor kunt nemen. ’s Avonds alvast een pan soep klaarmaken voor de volgende dag is natuurlijk ook een idee. Inspiratie nodig? Ik heb een aantal heerlijke soeprecepten voor je in petto!

Heerlijke soeprecepten

Wat ik zelf lekker vind zijn ongebonden soepen. De heldere soepen zijn over het algemeen een betere keuze om te eten. Uiteraard heb ik een aantal voorbeelden van soeprecepten voor je!

Recept Tomatensoep

Ingrediënten:

  • 750 gram romatomaten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 biologische bouillonblokjes
  • Verse tijm
  • Blikje tomatenpuree

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten in vieren. 
  2. Zet een pan water op en maak met de bouillonblokjes een basis voor de soep. 
  3. Schrap de winterpeen en snijd hem in stukjes. 
  4. Schil de ui en snijd hem in stukjes. 
  5. Maak twee teentjes knoflook schoon en snijd ze klein. 
  6. Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tomatenpuree kort. 
  7. Voeg de ui, winterpeen en knoflook toe. 
  8. Doe de tomaten in de pan met bouillon. 
  9. Voeg ook de andere groenten toe en kook even goed door. 
  10. Pureer alles en eet smakelijk!

Recept Kippensoep

Ingrediënten:

  • 2 grote (biologische) kippenpoten
  • Verse soepgroenten (o.a. wortel, selderij, ui, peterselie)
  • 1,5 l water
  • 2 biologische groentebouillonblokjes
  • 1 kruidenbuiltje

Bereiding:

  1. Was de kippenpoten goed af met water en leg ze in een grote soeppan. 
  2. Vul de pan met het water en voeg 2 bouillonblokjes toe. 
  3. Hang een kruidenbuiltje in het water erbij. Laat dit zachtjes opstaan en laat goed, maar niet te hard, doorkoken.
  4. Haal het kruidenbuiltje eruit en de kippenpoten eruit en voeg de verse groenten toe. Laat zachtjes meekoken. 
  5. Laat de kippenpoten een beetje afkoelen. Haal dan de mooie stukjes kip eraf en doe ze bij de soep erbij. 

Recept Courgettesoep

Ingrediënten:

  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 biologische bouillonblokjes
  • Gerookte zalm of tortellini

Bereiding:

  1. Was de courgettes en snijd ze in stukjes. 
  2. Schil de ui en snijd hem in stukjes. 
  3. Pel de teentjes knoflook en hak ze klein. 
  4. Zet een grote pan op het vuur en bak in een beetje olijfolie de ui, knoflook en courgette
  5. Voeg 1 liter en 1 bouillonblokje toe. Laat alles goed koken. 
  6. Pureer de soep met een staafmixer.
  7. Serveer in een mooie kom met wat stukjes gerookte zalm erop. Of kook wat tortellini mee in de gepureerde soep.

Wat is jouw favoriete soeprecept?

Lily

Door

Lily

op 28 February 2013

Samen met mijn zoontje van 3 jaar de tomatensoep gemaakt. Hij heeft alle tomaten in stukken gesneden....wat een werk. Hij heeft genoten. Hij is een moeilijke eter maar zijn eigengemaakte soep vond hij heerlijk! Hij was ook erg lekker.

Wendy

Door

Wendy

op 2 January 2014

Hoi! Heerlijke recepten! Maar ik heb begrepen dat bouillonblokjes ook vol zitten met verkeerde E nummers...En dat je die beter kunt mijden....? Of is dit niet waar? Ik deze recepten zeker uit proberen, oja en een gelukkig en gezond 2014 toegewenst!! Wendy

Layla Pansier

Door

Layla Pansier

op 2 January 2014

Probeer eens biologische bouillonblokjes van de biowinkel!

Chantal

Door

Chantal

op 12 January 2014

De bouillonblokjes van Zonnatura zijn ook een goed alternatief! En verkrijgbaar bij de supermarkt

Miranda

Door

Miranda

op 12 January 2014

Het is ook heel makkelijk zelf bouillon te maken en in porties in te vriezen.Bouillon blokjes bevatten veel zout en msg,ook in de bio winkel dan staat er een andere naam op,gist of gist extract.

Lilja

Door

Lilja

op 12 January 2014

Soep van zoete aardappels en wortels is ook erg lekker en makkelijk om te maken. Ik gebruik daarvoor (voor 2 a 3 personen) 800 ml groentebouillon, 600 gram zoete aardappel en 2 winterpenen, 1 ui en een halve peper. Eerst de ui even bakken tot het glazig wordt, dan de rest van de in stukjes/blokjes gesneden groenten erbij, nog heel even bakken (1 minuut), de bouillon erbij, kwartier laten koken en dan met de staafmixer alles pureren. Verse koriander is er erg lekker bij. Dit recept heb ik een keer bij een pakket gekregen en maak het sindsdien geregeld. :-)

Eva van Zeeland

Door

Eva van Zeeland

op 14 January 2014

Bedankt voor het delen van jouw recept, lijkt mij erg lekker!

Rileigh

Door

Rileigh

op 3 April 2015

You get a lot of respect from me for writing these helpful arteslic.

http://desertwillowproperties.com/toronto_cheap_car_insurance_quote.php
jessica van schijndel

Door

jessica van schijndel

op 27 January 2016

voor hoeveel personen is dit recept ?

Reactie plaatsen