datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lekkere zomerse Tabouleh salade met vakantie gevoel
17 augustus 2014 
1 min. leestijd

Lekkere zomerse Tabouleh salade met vakantie gevoel

Een paar weekjes geleden was ik in Duitsland in mijn favoriete Bio Markt op zoek was naar snelle gerechten, en ik vond er Tabouleh. Ik had er nog nooit van gehoord dus heb het gekocht. Uiteraard ’s avonds meteen geprobeerd en ik vond het super lekker. Aangezien dit een kant en klare versie was (zonder toevoegingen uiteraard, en Bio) was ik toch wel nieuwsgierig naar het originele recept, dus ben daarmee aan de slag gegaan.

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken. Het wordt normaal als voorgerecht gegeten of als bijgerecht, maar ik heb het als maaltijdsalade gegeten. Graag wil ik dit heerlijke zomerse gerecht met jullie delen. Laat je verassen door de heerlijke smaken.

Dit heb je nodig voor de Tabouleh:

 • 250 gram couscous of bulgur
 • een halve liter water of bouillon
 • 1 bosje munt
 • ½ bosje peterselie
 • een paar bosuitjes
 • ½ komkommer
 • 3 tomaten
 • ½ citroen
 • ½ limoen
 • olijfolie

Zo maak je de Tabouleh klaar:

 1. Doe de couscous of bulgur in een kom en giet het warme water of bouillon erover, laat het even staan en roer het dan om. Je zult zien da alle vocht erin is getrokken.
 2. Snijd de kruiden en de groenten fijn en meng het door de couscous.
 3. Breng het vervolgens op smaak met de citroen en limoen en een scheutje olijfolie.
 4. Ook lekker is olie met een smaakje, bijvoorbeeld knoflook. Eventueel kun je nog peper en zout toevoegen.
 5. Maak een bord mooi op, door bijvoorbeeld gemengde sla erop te leggen en leg vervolgens daar de Tabouleh op.
 6. Garneer het met wat fruit zoals meloen, mango of misschien zelfs wat verse kokosnoot. Net wat jezelf lekker vindt.

Je kunt deze salade ook prima meenemen als lunch of gewoon lekker thuis bij de barbecue, of genietend op je terras!

Wat is jouw favoriete Tabouleh recept?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading