Leuk! Karin gaat schrijven als Miss Natural
Motivatie en inspiratie
Eva van Zeeland
Motivatie en inspiratie
02/17/2012
2 min
5

Leuk! Karin gaat schrijven als Miss Natural

02/17/2012
2 min
5

Karin gaat schrijven als Miss NaturalHet team van redactieleden zal worden aangevuld met de kennis van Karin van Holland. Welkom als Miss Natural! Karin stelt zichzelf even aan je voor!

Mijn naam is Karin van Holland, (1962), Ik ben getrouwd en we hebben een dochter en een zoon. Sinds een paar jaar zijn ze het huis uit en zijn we weer met zijn tweetjes. Gelukkig komen ze nog regelmatig mee-eten. Of wij bij hen…

Toen ik een jaar of 15 was vond ik mezelf te dik, had pukkeltjes en ben me toen gaan verdiepen in voeding en gezondheid. Als ik nu de foto’s van die tijd terugzie valt het gelukkig wel mee. Wat me ook opvalt aan  foto’s uit die tijd is dat er toen veel minder dikke mensen in het straatbeeld te zien waren.

Toch heb ik voor verpleegkunde gekozen

Aanvankelijk wilde ik diëtiste worden, ik had er zoveel interessants over gelezen. Echter mede daardoor ging het op een gegeven moment tegenstaan en heb ik uiteindelijk voor een verpleegkundige opleiding gekozen. Dat leek me meer afwisseling geven. Na mijn diplomering ben ik naar Duitsland verhuisd en een paar jaar fulltime moeder geweest.

Natuurlijke geneesmiddelen en natuurvoeding

Terug in Nederland ben ik o.a. bij een antroposofisch instituut gaan werken en heb daar veel geleerd over natuurlijke geneesmiddelen, ondersteunende therapie en natuurvoeding. Door een verhuizing enkele jaren geleden werk ik nu in de kraamzorg. De persoonlijke aandacht die je daar kan geven vind ik erg prettig.

Mijn wens ging in vervulling met een eigen praktijk

Karin van Holland schrijft als Miss NaturalOmdat ik echter ook meer met mijn passie voor voeding en leefstijl wilde doen ben ik tevens gestart met de opleiding voor gewichtsconsulent én coach geworden bij een landelijke werkende slankclub. Maar een eigen praktijk was een wens en eind 2010 ben ik “wensgewicht” gestart. Nu combineer mijn praktijk met af en toe een kraamweek, partusassistentie of dagen inval. Mensen in beide situaties helpen van hun dikke buik af te komen!

Zo blijf ik flink in beweging

Stiekem ben ik toch wat zwaarder geworden in de loop van de jaren…zo’n 10 kg meer dan toen ik begin 20 was. Door me te verdiepen en lezen over voeding en gezondheid kan ik weer beter de controle houden. Ook sport ik weer regelmatig en ga het steeds leuker vinden. Minimaal 2x per week volg ik groepslessen bij een sportschool. Verder fiets ik zoveel mogelijk en hebben we de wandelvakanties ook ontdekt.

Afvallen is niet makkelijk, maar als je gezond eet en genoeg beweegt kun je zonder honger best wat gewicht verliezen! En met goede, (natuurlijke) voeding voel je je beter! Ik heb het weer ervaren. Dat wil ik graag overbrengen en me blijven verdiepen in voeding, leefstijl en gezondheid, want ik vind het (nog steeds) super interessant!

Reacties
Categorieën