10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Liefde op het Yoga Festival Terschelling
09 juli 2013 
3 min. leestijd

Liefde op het Yoga Festival Terschelling

Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni 2013 was ik aanwezig bij het zevende Dutch Yoga Festival op Terschelling. Een uniek evenement dat volledig in het teken staat van de yoga lifestyle. Het internationale Festival is de plek waar je moet zijn als echte yoga-liefhebber en een geweldige kennismaking voor iedereen die yoga nog moet ontdekken. Ik heb dan ook een geweldige tijd gehad en vertel je graag mijn ervaringen.

Voor elk wat wils

Nieuwsgierig loop ik het festivalterrein op. Mensen in alle soorten en maten lopen rond. Van mensen met tulbanden en flodderbroeken tot hippe sportschooltypes.

Met een kopje Yogi Tea bekijk ik het programma. Er valt een hoop te doen: Hatha Yoga, Kundalini yoga, Acroyoga, Ashtanga yoga, Chakra yoga, Dru yoga, Power yoga, Raja yoga en Vinyasa yoga… Voor elk wat wils!

Na een pittige vinyasales van David Lurey kruip ik mijn tent in. Om zeven uur gaat de wekker om de dag met Surya yoga van Daniel Strausser te beginnen. Heerlijk!

Ontspan je buik

Die volgende middag laat ik me verwennen met een buikmassage. Je buik is net als je nek en schouders een plek waar spanning zich makkelijk vastzet. Je darmen en je maag reageren namelijk op je gevoel. Voel je je zenuwachtig of gestrest, dan zal je dat al gauw merken aan je darmen. Door je buik af en toe te masseren kunnen afvalstoffen en emoties het lichaam makkelijker verlaten. Dit kun je ook makkelijk bij jezelf doen door af en toe je buik zachtjes te kneden. Op de plekken waar je spanning voelt kneed je wat langer.

Open houding

Tijdens een wandeling langs het strand en een bezoekje aan het dorp neem ik de tijd om even na te denken. Het thema van dit jaar is ‘Liefde’, al is dat in mijn hoofd is dat soms ver te zoeken. Al snel merk ik dat ik de stempel ‘zweverig’ op het festival plak. Een constante discussie speelt zich in mijn hoofd af: wat vind ik hiervan? Waarom nou weer die tulbanden? Hoor ik hier wel tussen? Kortom, mijn innerlijke criticus was hard aan het werk. Ik besluit het nog een kans te geven.

Bewust van dit moment

Wanneer ik uiteindelijk mijn innerlijke criticus los durf te laten geniet ik van de zon, het gezonde biologische eten, de livemuziek en alle verschillende mensen op het festival. Terug bij de basis van yoga: genieten van dit moment en niet oordelen over je zelf of iemand anders. Heerlijk, zo’n yogafestival!

’s Avonds wordt er naast yoga ook gedanst, muziek gemaakt en veel gelachen. Kortom: het thema ‘Liefde’ wordt geuit in al haar vormen!

Kom je volgend jaar ook naar het Yoga Festival Terschelling?

Ben je na mijn verhaal ook enthousiast geworden over het Yogafestival? Volgend jaar wordt dit alweer voor de achtste keer georganiseerd. Het festival vindt plaats op een natuurkampeerterrein dat gelegen is aan de voet van de duinen en naast een duinmeer. Dit gehele terrein wordt speciaal hiervoor met festivaltenten ingericht, zodat bezoekers elkaar kunnen ontmoeten en om bijvoorbeeld gezamenlijk te eten. Heb aandacht voor houding, beweging, ademhaling, muziek, mantra, voeding en ontspanning. Dus zet je tentje op, doe mee aan verschillende yogasessies, mediteer op het strand, neem een duik in de golven en geniet van het biologische eten en de ontspannen sfeer! Houd de website van Yoga Festival Terschelling in de gaten voor meer informatie.

Kan je geen jaar meer wachten, dan kan je ook deelnemen aan een yogaweekend op Terschelling. Deze weekenden worden meerdere malen in het jaar georganiseerd. Meer informatie vind je op de site van Yoga Terschelling.

Ben jij weleens op een Yoga Festival geweest?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.