datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Lieve gekwetste vrouwen; Rosanne, Birgit en Jeanne-Marie
28 januari 2020 
5 min. leestijd

Lieve gekwetste vrouwen; Rosanne, Birgit en Jeanne-Marie

Lieve gekwetste vrouwen, Laat ik beginnen dat ik jullie weerstand begrijp, dat ik jullie pijn zie en verdriet voel. Achter jullie stoere verschijning, sterke taal en stevige bewoording zie ik een warme zachte vrouw die gehoord en gezien wil worden. Die het blijkbaar nodig vind om een andere sister af te vallen. En waarom?

Waarover mocht jij je niet uitspreken?

Rosanne Hertzberger wij hebben elkaar eens ontmoet bij een ronde tafelsessie van AH over e-nummers. Ik weet nog goed dat je opvallend naar je keel greep toen ik je vertelde dat ik zojuist de opleiding tot tantrisch vrouwen coach had afgerond. Alles moet voor jou wetenschappelijk bewezen zijn, maar jouw lichaam sprak die dag een andere taal. Waarover mocht jij je vroeger niet uitspreken?

Rosanne; Goedkope bedriegers met dure slow juicers in NRC 18 januari 2020

Voldeed ik niet aan het imago?

Birgit Verhoeven ik zag je kijken naar mijn zwarte visgraat panty onder mijn rode jurk toen ik kwam aanlopen voor het interview met Omroep Brabant. Voldeed ik niet aan het kruidenvrouwtje imago dat je had ingebeeld? Als een klein kind bleef je maar doordrammen over de blender… ook jij werd niet gehoord.
Birgit; Wat er tijdens dit interview gebeurt, is té vreemd op Twitter 18 januari 2020

Kritische, vinnige gelaatsuitdrukking

En Jeanne-Marie Hament van Medisch Contact vond het nodig om uit te halen naar moeders die niet "echt werken”. Je nam zelfs de moeite om mij te omschrijven; ze zijn gemakkelijk te herkennen: ze hebben meestal een blanke huidskleur, slank postuur, weinig rimpels op plekken waar ze te verhelpen zijn, een uitbundige haardos met opvallende verlenging en een wat kritische, vinnige gelaatsuitdrukking. Alsof ze onrecht is aangedaan. Waarom trigger je zo op mij? Word het beter als ik je vertel dat die uitbundige haardos echt 100% natural is? Of dat ik mij niet heb laten helpen aan mijn rimpels? Lieve vrouw, waar zit jouw pijn?
Jeanne-Marie; Zo word je influencer in Medisch Contact 17 januari 2020

Ook jij draagt een collectief trauma

Weet dat wij allemaal een collectief trauma met ons meedragen, dat ons generatie op generatie is doorgegeven. Van moeder tot dochter. Ook jij zat al in de kosmische soep van jouw grootmoeder en zij weer in die van jouw overgrootmoeder, getraumatiseerd door de 1e en 2e Wereldoorlog. Onderdrukt, verlaten, onderbetaald, geen stemrecht, angst voor verraad en totaal ontwricht. De vrouwen die voor ons kwamen hebben in de oorlog alle mogelijke rollen vervuld: ze waren slachtoffers, verzetsstrijdsters, spionnen én agenten, en alles daartussenin. Ze waren ook nazi’s en collaborateurs. We hebben allemaal een moeder en voormoeders. Door hen wordt het leven doorgegeven. Er wordt veel goeds doorgegeven zoals liefde en kracht. Er worden ook belemmeringen doorgegeven, zoals pijn, verdriet, belemmerende patronen en ziekten. Hier kunnen we bewust of onbewust veel last van hebben.

Moffenmeiden of moffenhoeren werden ze genoemd

De vrouwen en meisjes die tijdens de bezetting een relatie hadden aangeknoopt met een Duitse soldaat. Na de bevrijding zijn duizenden van hen onder het toeziend oog van een joelende menigte in het openbaar mishandeld, kaalgeschoren en besmeurd met pek. Maar ook menig vrouw of meisje die nog nooit met een Duitser was omgegaan is in de meidagen van 1945 vernederd. Vaak waren het jaloerse ex-partners of rancuneuze buren die hadden rondgebazuind dat de betreffende vrouw of meisje ‘een moffenhoer’ was. Nadat achteraf was gebleken dat ze geheel onschuldig waren, kregen ze een pruik voor hun kaalgeknipte hoofdjes. Soms gevolgd door een rehabilitatie in de plaatselijke krant. Maar voor een enkeling kwam het te laat omdat zij kort na de zware vernedering een einde aan haar leven had gemaakt. Ook zijn er vlak na de bevrijding tientallen verzetsvrouwen, die tijdens de oorlog relaties hadden aangeknoopt met Duitse officieren om inlichtingen los te krijgen die voor het verzet van groot belang waren, publiekelijk mishandeld en kaalgeschoren. Aangezien het gedrag van de gemiddelde Nederlander tijdens de bezetting vrij slap en meegaand is geweest, wordt de volkswoede die indertijd op de ‘moffenmeiden’ werd gekoeld ook wel gezien als een stuk overschreeuwen van het eigen falen en verdringing van het eigen schuldgevoel.

Goedemorgen mevrouw Hertzberger,

Graag wil ik een reactie geven op uw artikel: Goedkope bedriegers met dure slow juicers in NRC 18 januari 2020 Het is juist uw artikel dat mij doet twijfelen om mij wellicht toch wel aan te melden voor deze blender actie, daar waar ik mij eerst niet hiervoor wilde aanmelden. Wanneer mensen het nodig vinden om zaken te verdraaien en lelijke woorden te gebruiken, wordt ik altijd wantrouwend:
  1. U noemt haar op beledigende wijze een "kruidenvrouwtje", terwijl zij, voor zover ik kan zien, niets met kruiden doet.
  2. U noemt het een "smerige beïnvloeding", terwijl de titel van haar oproep duidelijk aangeeft dat ze vraagt naar vrouwen die hier "bewust" voor gekozen hebben.
  3. U noemt deze blender "slechtlopende prullaria", wat onaardig, loopt dit product slecht of is dit uw aanname?
  4. U zegt "onwetende consumenten", terwijl het hier om "bewuste burgers" gaat.
  5. U gebruikt het lelijke woord "aansmeren", terwijl ze geen geld vraagt.
  6. Haar gebruikte hoofdletters kan ik wel begrijpen, het maakte mij woedend toen ik er achter kwam dat er inderdaad helemaal geen wetenschappelijke onderzoeken op pubmed.gov bleken te zijn over de DKP prik bij ongeboren foetussen, wat schrok ik hier van!
  7. Geen veiligheidsonderzoeken tegen een injectie tegenover "nauwelijks onderzoeken" bij de wijze van persen van fruit, geen verdere woorden nodig hiervoor, nauwelijks is nog altijd beter dan "geen" en al helemaal gezien het verschil tussen een injectie en gezond fruit. Ik vind het ook zo gek dat mensen nu roepen dat gezonde voeding geen bijdrage zou leveren aan een betere immuniteit, mijn moeder heeft mij vroeger altijd anders geleerd.
  8. Ik verbaas mij dat u als microbioloog, woorden gebruikt als "goedkope menselijke lelijkheid", "bullshit", "bedrieglijk", etc. Ik begrijp de noodzaak hier niet van. Wanneer u haar stellingen gewoon kunt weerleggen, zijn dergelijke nare woorden toch niet nodig?
  9. U heeft het over wetenschappelijke onderzoeken met betrekking tot tienduizenden zwangeren in Amerika, Engeland en Argentinië. Waarom zet u hier de bronnen niet bij, ik heb me een lens gezocht maar kan de betreffende onderzoeken niet vinden waaruit dit blijkt. Ik zou ontzettend graag een link naar deze onderzoeken willen zodat ik deze kan lezen om mijn keuze te kunnen maken. Ik heb wel een hoop narigheid gelezen uit de professionele bijsluiter van het DKP vaccin, maar wellicht is deze inmiddels achterhaald?
Als de betreffende oproep u zo boos maakt, u kunt mij beïnvloeden in mijn keuze, de wetenschap waarnaar u refereert zal voor mij de doorslag geven. Met vriendelijke groet, Naam bekend bij de redactie

Ik wil enkel het allerbeste voor mijn ongeboren kindje

Goedemorgen mevrouw Hertzberger, Zoals ik u al eerder deze ochtend aangaf, dat ik nog nadenk over de betreffende vaccinatie voor zwangeren, of juist mee zal doen aan de blender actie, ben ik nog wat verder gaan neuzen, uw boosheid over de blender actie zal niet voor niets zijn dacht ik namelijk. Maar toen vond ik dit: https://vk.ovg.ox.ac.uk/vk/pertussis-vaccine-in-pregnancy Zoals u in de statistiek kunt zien zijn de kinkhoest ingeënten in Engeland sinds 2012 extreem gestegen. Toen ging ik verder zoeken en zag dat sinds 2012, in Engeland zwangeren vrouwen gevaccineerd worden tegen kinkhoest. En u bent boos wanneer zwangere vrouwen geen vaccinatie nemen? Ongelofelijk hoe slecht u onderzoek doet en toch harde taal roept. Ik denk dat ik mijn keuze inmiddels gemaakt heb en mee ga doen aan de blender actie, uw artikel heeft ervoor gezorgd dat ik deze richting in ging en verder ben gaan zoeken. Dankzij uw artikel heb ik mijn keuze kunnen maken. Hartelijk dank hiervoor! Hopelijk kan ik nog mee doen met de blender actie, ik wil enkel het allerbeste voor mijn ongeboren kindje, de statistieken spreken boekdelen! Met vriendelijke groet, Naam bekend bij de redactie

Wij zijn even waardevol

Lieve Rosanne, Jeanne-Marie en Birgit, wij zijn geen andere vrouwen, jij en ik zijn gelijk. Wij zijn even waardevol. Vinden jullie jezelf waardevol genoeg? Kun je in de spiegel kijken en zeggen; ik hou van mij? Wat ben je prachtig? Je hoeft jezelf niet meer te bewijzen. Je hoeft jezelf niet meer te verdedigen. Je bent goed zoals je nu bent en altijd al was geweest.  Veel liefs van jullie SISTER, Eva van Zeeland
Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Joris Driepinter
Door

Joris Driepinter

op 07 Feb 2020

Dat u die laatste reactie gebruikt om uw 'gelijk' te halen is helemaal lachwekkend. Die persoon heeft niets van die pagina waar die persoon naar linkt begrepen. En dat is indicatief voor het anti-vax geloof. ALARMISME zonder kennis.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading