datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Linzensalade met tomaat, ei, bosui, avocado en Hüttenkäse
13 augustus 2014 
1 min. leestijd

Linzensalade met tomaat, ei, bosui, avocado en Hüttenkäse

Een salade die ik heel veel maak is een linzensalade, een salade op basis van linzen. Meestal kook ik een grote hoeveelheid linzen en bewaar deze in de koelkast. Dat is wel zo handig aangezien de meeste linzen eerst een nacht moeten wellen en vervolgens nog 45 – 60 minuten moeten koken.

Linzen zijn een goede bron van energie en bevatten complexe koolhydraten. Ze bevatten veel vezels (vier keer zoveel als volkoren rijst) en zijn dus ideaal voor mensen met luie darmen. Ook zijn linzen ook rijk aan plantaardige eiwitten (goede vleesvervanger) en bevatten ze veel sporenelementen zoals fosfor, ijzer, magnesium en B-vitaminen. Een aantal soorten linzen levert ook anti-oxidanten.

Ingrediënten lunchrecept

  • Een kropsla
  • 4 Tomaten
  • Flinke bosui
  • 1 Avocado
  • 3 Eieren
  • 200 gram Hüttenkäse
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Zout/peper

Alle ingrediënten bij voorkeur biologisch!

Zo maak je linzensalade met tomaat, ei, bosui, avocado en Hüttenkäse

  • Bereid de linzen zoals vermeld op de verpakking, laat ze afkoelen of spoel ze af met koud water
  • Kook 3 eieren hard
  • Was de kropsla en scheur er kleinere stukken van in een grote schaal
  • Schep de linzen boven op het bed van sla
  • Maak de tomaten schoon, snij ze in 8 stukken en verdeel ze over de linzen
  • Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij met een mes kleine stukken uit de avocado over de salade
  • Schep met een lepel de Hüttenkäse over de salade
  • Pel de eieren en snij er plakken van of gebruik zo’n handige eiersnijder!
  • Voeg naar smaak de balsamicoazijn, olijfolie en zout/peper toe
  • Lekker met zuurdesembrood besmeerd met roomboter

Je hebt nu genoeg energie om de rest van de dag optimaal te kunnen presteren!

Eet jij wel eens linzen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Gwendolyn Vullings
Door

Gwendolyn Vullings

op 09 May 2012

En vooral ook hoeveel, dit lijkt me nogal een grote salade ook.

Sietske
Door

Sietske

op 07 Jul 2012

Klinkt lekker, hoewel ik zelf een paar ingredienten skip, de huttenkase, het azijn en de olijfolie hoeven van mijn niet. Maar linzen eet ik veel te weinig. Ik ga deze proberen. Avocado kan ik iedere dag eten. Het is voor mij een soort vleesvervanger. Ipv vlees aan de zijkant van mijn bord heb ik avocado. Echte vleesvervangers koop ik nooit.

Esther
Door

Esther

op 28 Aug 2012

Heerlijke salade, je kunt er ook gemakkelijk mee varieren. Vervang de hutenkase door geitenkaas, of voeg rauwe zalm toe. Met geitenkaas en noten en wat rozijntjes, ook erg lekker. Ik ga het zometeen maken met een paar plakjes zalm, mmmm!

daniela
Door

daniela

op 28 Aug 2014

Hoelang kan je die linzen bewaren in de koelkast als je ze gekookt hebt? alvast dank

Avocado
Door

Avocado

op 10 Oct 2014

[…] […]

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading