Linzensalade met tomaat, ei, bosui, avocado en Hüttenkäse
Een salade die ik heel veel maak is een linzensalade, een salade op basis van linzen. Meestal kook ik een grote hoeveelheid linzen en bewaar deze in de koelkast. Dat is wel zo handig aangezien de meeste linzen eerst een nacht moeten wellen en vervolgens nog 45 – 60 minuten moeten koken.
Linzen zijn een goede bron van energie en bevatten complexe koolhydraten. Ze bevatten veel vezels (vier keer zoveel als volkoren rijst) en zijn dus ideaal voor mensen met luie darmen. Ook zijn linzen ook rijk aan plantaardige eiwitten (goede vleesvervanger) en bevatten ze veel sporenelementen zoals fosfor, ijzer, magnesium en B-vitaminen. Een aantal soorten linzen levert ook anti-oxidanten.
Ingrediënten lunchrecept
- Een kropsla
- 4 Tomaten
- Flinke bosui
- 1 Avocado
- 3 Eieren
- 200 gram Hüttenkäse
- Balsamicoazijn
- Olijfolie
- Zout/peper
Alle ingrediënten bij voorkeur biologisch!
Zo maak je linzensalade met tomaat, ei, bosui, avocado en Hüttenkäse
- Bereid de linzen zoals vermeld op de verpakking, laat ze afkoelen of spoel ze af met koud water
- Kook 3 eieren hard
- Was de kropsla en scheur er kleinere stukken van in een grote schaal
- Schep de linzen boven op het bed van sla
- Maak de tomaten schoon, snij ze in 8 stukken en verdeel ze over de linzen
- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en snij met een mes kleine stukken uit de avocado over de salade
- Schep met een lepel de Hüttenkäse over de salade
- Pel de eieren en snij er plakken van of gebruik zo’n handige eiersnijder!
- Voeg naar smaak de balsamicoazijn, olijfolie en zout/peper toe
- Lekker met zuurdesembrood besmeerd met roomboter
Je hebt nu genoeg energie om de rest van de dag optimaal te kunnen presteren!
Eet jij wel eens linzen?