datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Marjo gaat schrijven als Miss Natural
21 januari 2014 
2 min. leestijd

Marjo gaat schrijven als Miss Natural

Hallo, ik ben Marjo van Leeuwen en vanaf januari 2014 mag ik mij scharen tussen de redactieleden van Miss Natural.  Daarom stel ik mij graag even voor. Ik ben 59 jaar, Orthomoleculair voedings- en supplementen therapeute en werk ook nog op een MBO school in het midden van het land. Ik ben getrouwd met Peter en heb een  dochter, en Peter heeft een zoon uit een eerder huwelijk. Sinds 9 jaar zijn we trotse grootouders van inmiddels 2 kleinzoons en in mei wordt van onze zoon een kleindochter geboren.

Eigenlijk heb ik ontzettend veel hobby’s, waaronder: studeren, poppenhuizen, lezen, tuinieren, fotograferen etc.  Maar koken is mijn passie, vooral het uitproberen van nieuwe dingen.

Mijn passie voor koken

Ik ben geen chef-kok en de borden zullen minder mooi opgemaakt zijn als in en vijf sterrenrestaurant. Maar mijn visite die roept altijd dat ik een restaurant zou moeten openen. Nou, als ik 20 jaar jonger was geweest zou dat een optie kunnen zijn. Je kent dat wel: zo’n leuk klein eethuisje bij het bos, met rode luiken en een klein terras. Overal bloembakken, en rood geruite tafelkleedjes op de tafels. Er worden alleen kleine dingen geserveerd zoals, koffie met gebak, soepjes, broodjes, saté, etc… Ik blijf dromen!

Gezonder en fitter met goede voeding

Jaren geleden ben ik er bewuster geworden dat onze gezondheid en voeding direct met elkaar in verband staan. Voeding, gezondheid en emoties hangen aan elkaar vast. Ook uit eigen ervaring ben ik er achter gekomen dat je veel gezonder en vooral fitter bent met goede biologische voeding.

Vroeger was ik vaak verkouden, hangerig, overgewicht… Iedereen kent het wel. Vooral na enkele operaties en een serie bestralingen, chemo ging het bergafwaarts, ik was niet vooruit te branden. Mijn ogen werden geopend na een bezoek aan een Orthomoleculair kliniek waar na een bloedanalyse een geweldige vitamine boost volgde. In mijn bloed waren alle goede vitamines en mineralen doodbestraald. Verder deed goede biologische voeding en supplementen de rest, ik was met een half jaar topfit!

Studie naar voeding en gezondheid

Dit heeft mijn inzicht in voeding, vitaminen en mineralen drastisch veranderd. Dit intrigeerde mij zo erg dat ik enkele jaren geleden Orthomoleculaire voeding- en supplementen therapie ben gaan studeren. Maar dit vond ik nog niet genoeg en ik heb vervolgens ook voedingsleer op het HBO gedaan. Ik kwam er achter dat ik dit nog te weinig diepgaand vond en ging dus door met studeren.

Hoe meer ik leer, des te meer ik ervaar wat voeding met ons lichaam kan doen. Maar ook hoe interessant dit eigenlijk ook is. Voor die tijd dacht ik er eigenlijk nooit bij na: ik at elke dag, snoepte, ik nam een wijntje, etc. Maar hoe complex is de gang van de mond naar de anus, wat daar allemaal bij komt kijken. Het is eens een geoliede machine en als er maar iets aan deze machine mankeert, ontstaan er gelijk problemen. Hoe neemt je lichaam de voedingsstoffen op en waar gaat dat naar toe? Wij zijn eigenlijk unieke exemplaren en alle cellen  in ons lichaam hebben een functie. Als we er bij stil staan is het ook een wonder te noemen hoe een mens ontstaat.

Daarom is het ook zo leuk om hier artikelen te mogen plaatsen en hoop dat jullie daar veel leesplezier aan beleven maar vooral er iets van opsteken.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

 

 

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Layla Pansier
Door

Layla Pansier

op 21 Jan 2014

Welkom bij de club Marjo!

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 21 Jan 2014

Leuk dat je gaat schrijven als Miss Natural!

margot
Door

margot

op 22 Jan 2014

Proficiat, mooi kadootje! Blijf je volgen!

Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine