datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Meal prepping zorgt voor een gezond eetpatroon
21 maart 2013 
1 min. leestijd

Meal prepping zorgt voor een gezond eetpatroon

Meal prepping is een term die in de sportwereld nogal eens voorbij komt. Het houdt in dat je je maaltijden voorbereidt, zodat je weet wat je eet, wanneer je eet en hoeveel je eet. Als je gezond wilt eten, maar denkt dat het te moeilijk is of te veel tijd kost, dan heb ik hier een aantal tips voor je.

“Dat zou ik niet volhouden”, “dat kost me te veel tijd”, of “daar hoef ik thuis niet mee aan te komen”. Dat waren vroeger ook mijn argumenten om te kiezen voor gemakseten. Maar… als je wilt dan kan je het, echt waar. Het is een kwestie van een keuze maken en er ook voor gaan. Dus vanaf nu geen uitvluchten meer verzinnen. En het mooie is: je krijgt juist weer energie van gezond en schoon eten en zult het steeds leuker gaan vinden om je meals te preppen!

Denk vooruit

Ga dus plannen wat je eet en kijk eens goed wat er wel mogelijk is, in plaats van te denken in onmogelijkheden. Mijn onmogelijkheid was bijvoorbeeld: elke avond vers koken. Geen energie, geen tijd, het gaat gewoon niet lukken. Wat lukt wel? Nou, op de dagen dat ik wel tijd heb dubbele porties koken, soms driedubbel. Een deel vers eten, een deel voor de volgende dag, en de rest gaat in de vriezer. En dan later niet ontdooien en opwarmen in de magnetron, natuurlijk. Gewoon in de koekenpan, in wat kokosolie of roomboter.

Op werkdagen zorg ik er altijd voor dat ik het avondeten alleen maar hoef op te warmen. Meteen na het eten prep ik de lunch voor de volgende dag: rauwkost snijden of quinoa koken en mixen met dingen als hüttenkäse, avocado en rucola. In een afgesloten bakje bederft je salade heus niet zo snel, desnoods kun je er nog wat citroensap over sprenkelen. Dit alles kost hooguit een half uurtje, en daarna zit het veel lekkerder op de bank!

Meal prepping is plannen

Het kan gebeuren dat je dag heel anders verloopt dan verwacht, en je wel trek of dorst hebt. Daarom heb ik meestal een flesje water bij me, wat (gedroogd) fruit of een bakje ongezouten nootjes. Die laatsten doen het ook goed als vier-uurtje op het werk. Een goed alternatief voor koek, snoep of drop!

Wil je ook gaan preppen? Voordat je begint heb je wel afsluitbare bakjes, (diepvries-) zakjes, bekers of flesjes nodig. Kies dan wel voor bpa-vrij plastic of rvs. Ook zijn er leuke herbruikbare boterhamzakjes verkrijgbaar die gewoon in de vaatwasser kunnen. Veel succes en je zult merken, dat met liefde bereid eten ook nog eens veel lekkerder smaakt dan een kant-en-klare hap!

Wat zijn jouw tips om gezond te blijven eten?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Rebecca
Door

Rebecca

op 21 Mar 2013

Ik ben heel erg met meal prepping. Ik doe 2x in de week boodschappen op zaterdag en woensdag. Op vrijdag maak ik dan mijn boodschappenlijstje voor zaterdag, zondag, maandag, dinsdag en woensdagochtend. Op zondag sta ik dan zeker de halve dag in de keuken om het avondeten voor zondag, maandag dinsdag en soms ook woensdag klaar te maken en ook mijn ontbijt en lunch voor op het werk voor maandag en dinsdag. Als ik mijn boodschappen op woensdag dan weer binnen heb, wordt het avondeten voor woensdag, donderdag en vrijdag weer klaargemaakt evenals het ontbijt en de lunch voor donderdag en vrijdag. Zaterdag is dan meestal een patat, pannenkoek of pizzadag.

Saapke Binnema
Door

Saapke Binnema

op 24 Mar 2013

Rebecca, strak bezig met preppen zeg! Inspirerend om te lezen! Ook leuk om even een makkelijke dag in te lassen.

Gonny
Door

Gonny

op 25 Mar 2013

Als je de maaltijden vantevoren maakt, gaan dan niet alle voedingsstoffen verloren? In de diepvries niet denk ik, maar hoe zit het met de rauwkost die je 's avonds al voor de volgende dag snijdt? Ik vind meal-prepping moeilijk, maar dat zit hem vooral in dat ik niet zo goed vooruit kan plannen. @Rebecca, wat voor ontbijten maak jij vantevoren klaar? Is het niet een idee om een "voorbeeldweek" op de site te zitten voor alle inspiratieloze mensen zoals ik? Zou ik super vinden, want ik wil er heel graag ervaring mee krijgen!!!

Saapke Binnema
Door

Saapke Binnema

op 27 Mar 2013

Hallo Gonny, Vers bereiden is het allerbeste, maar niet altijd haalbaar. Ik geloof niet dat àlle voedingsstoffen verloren gaan als je maaltijden van te voren klaarmaakt. Je kunt proberen de tijd tussen de bereiding en het consumeren zo kort mogelijk te houden. Desnoods neem je een mesje (en een servetje) mee naar je werk! Goed idee trouwens van dat voorbeeldmenu. Ik ga eraan werken!

Rebecca
Door

Rebecca

op 08 Apr 2013

ik maak meestal een groene smoothie of fruitsalade

Helene de Winter
Door

Helene de Winter

op 26 Mar 2013

Als zeker een jaar of 15 plan ik elke week een menu-tje. 1x even ervoor gaan zitten en de rest van de week hoef je er niet over na te denken. Op deze manier kan ik er voor zorgen dat er evenwicht is in wat ik gedurende de week eet en zorg ik dat bederfelijk spul aan het begin van de week gegeten wordt en minder bederfelijk spul later (daarbij wordt ik wel geholpen door mijn grote vershouddozen) Op vrijdag ga ik naar de biologisch markt en koop daar een groot deel van mijn boodschappen voor de hele week. Aangevuld met wat spul uit de ekoplaza. De overgang naar graanvrij eten wordt ook makkelijker door vooruit koken: vandaag bananen-amandel pannekoejes gebakken waar ik nog wel 2x van kan ontbijten zonder eerst in de keuken aan de slag te hoeven. En nu onze jongste de deur uit is blijf ik 4-persoonsrecepten koken. Daar heb ik al veel plezier van gehad nu ik door een hersenschudding min of meer uitgeschkeld ben... ps. een salade blijf langer 'vers' als je de dressing er pas over doet als je gaat eten.

Saapke Binnema
Door

Saapke Binnema

op 27 Mar 2013

Leuk om te lezen, vooral dat je er al zo lang mee bezig bent. Zo zie je maar, preppen loont de moeite!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading