datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Meer calorieën verbranden door je energieverbruik te verhogen
01 januari 2016 
3 min. leestijd

Meer calorieën verbranden door je energieverbruik te verhogen

Allereerst wens ik je een heel mooi, gelukkig en vooral gezond nieuw jaar! Dat 2016 het jaar mag worden waarin al jouw wensen en dromen uitkomen.

Zoals je misschien weet noem ik de maandag altijd de 1 januari van de week. De dag waarop heel veel mensen aan de slag gaan met datgene dat goed voor hun is. Of ze denken dat dit goed voor hun is! En dan is het vandaag echt 1 januari, het hoogseizoen in de fitnessbranche waarin ik jaren heb gewerkt. Graag deel ik mijn ervaring uit deze tijd met jou.

Lesgeven was mijn passie

In 1997 deed ik de opleiding tot aerobicsinstructor en heb ik jarenlang lesgegeven in aerobics, callanetics, taibo (ja, van Billy Blanks!) en later bodycombat en bodystep. Op deze foto zie je mij in 2002 een steples geven in de tijd dat ik werkzaam was bij Fitness First.

Ik heb uiteindelijk 15 jaar in verschillende functies in de fitnessbranche gewerkt en wat mij opviel is dat wij helemaal niets vertelden over voeding. Natuurlijk is conditie- en weerstandstraining belangrijk voor je gezondheid, maar ik ben nu slanker dan in de tijd dat ik zelf 5 uur in de week lesgaf en ik kom nu nooit meer in de sportschool.

Eva geeft steples

De sportschool is niet de oplossing!

Je kunt een zittend bestaan naar mij idee namelijk niet goed maken door 2 x in de week als een idioot op een loopband of crosstrainer te gaan staan. Dat zou hetzelfde zijn als 2 x in de week gezond eten, dat zet ook geen zoden aan de dijk! We moeten de hele dag meer bewegen en daarom is het maken van microbewegingen zo waardevol.

Excuses om niet te sporten

Toen ik na jaren van aerobicslessen geven hiermee stopte moest ik mijzelf weer motiveren. De verleiding om thuis te blijven werd een stuk groter nu er geen volle zaal meer op mij rekende. Als aerobics instructeur stond er vaak een groep van 15 tot 20 mensen klaar voor de les die ik zou gaan geven. Dat was een flinke drive om er voor te gaan. Ook al was ik moe, regende het of moest de hond nog uitgelaten worden. Op het laatste moment afhaken was er niet bij. En het gekke is dat ik me zelfs al na een paar minuten lesgeven beter, actiever en positiever voelde. En dat geldt ook voor microbewegingen. Je krijgt er energie van. Misschien niet meteen de eerste paar keer, maar zéker wanneer je het een aantal dagen tot enkele weken doet!

Geen energie en tijd om te gaan sporten

Vanaf het moment dat ik zwanger werd van een tweeling ben ik steeds minder naar de sportschool gegaan. En na de geboorte in 2010 vond ik werkelijk niet de energie en tijd om te gaan sporten. Wat mij wel opviel is dat ik ook geen moment meer stilzat, vooral niet toen de jongens op ontdekkingstocht gingen. Waar ik voorheen nog regelmatig rustmomenten had was ik nu continu in de weer voor mijn kinderen. De zwangerschapskilo’s ben ik dan ook snel kwijtgeraakt! Met dit idee ben ik ook begonnen aan mijn boek ‘Slank door MicroBewegingen’.Boek Slank door MicroBewegingen

Wist je dat? Als je alleen al gaat staan, in plaats van zitten de hele dag, zo’n 300 calorieën per dag meer verbrand? Hoe eenvoudig is dat?!

Meer calorieën verbranden door je energieverbruik te verhogen

Wanneer je microbewegingen in je dagelijkse leven toepast, verbrand je gemiddeld 350 calorieën extra per dag. Om je een idee te geven hoeveel dit is, kun je het vergelijken met soortgelijke oefeningen in de sportschool. Om dezelfde hoeveelheid calorieën te verbranden, moet je bijvoorbeeld een step- of aerobics les doen. Dit betekent 55 minuten lang flink zweten (exclusief warming-up en cooling down) zonder dat je er andere dingen bij kunt doen. Daarbij kost het je tijd: je bent zo een uur in de sportschool kwijt: je moet je omkleden en douchen. En wat te denken van de reistijd? Een andere manier om dagelijks 350 calorieën te verbranden, is om 3 kwartier te joggen. Maar heb je hier 7 dagen per week zin en tijd voor?

Gratis preview boek ‘Slank door MicroBewegingen’

In mijn boek laat ik je zien hoe je eenvoudig jouw dagelijkse energieverbruik kunt verhogen zodat je meer calorieën verbrandt en letterlijk beter in je vel komt te zitten. Je hoeft er geen extra tijd voor vrij te maken (heb ik ook niet!), het kost geen extra geld en je gaat er niet van zweten.

Je kunt hier tijdelijk een gratis preview (24 pagina’s) van mijn boek inclusief oefeningen downloaden.

Let’s move! Go, go, go!

Handtekening-Miss-Natural

PS O ja, nog 1 ding. Voor welke vriendin zou MicroBewegingen ook een oplossing zijn? Stuur ze gerust dit bericht door zodat zij ook de voordelen kunnen ervaren!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading