datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Menstrueren kan ook bewust + Menstruatie Cup Win Actie
10 februari 2015 
3 min. leestijd

Menstrueren kan ook bewust + Menstruatie Cup Win Actie

Menstrueren is een natuurlijk onderdeel van vrouw-zijn. En of je het nou als plezierig of onplezierig ervaart, het gebruiken van hygiene producten brengt veel verspilling met zich mee: zowel voor de natuur als voor de portemonnee. Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel dit is? Je zult versteld staan! Elke vrouw gebruikt namelijk zo’n 11.400 tampons en andere maandelijkse wegwerpproducten in haar leven. En dat is dan per vrouw wereldwijdAl dit afval komt in de natuur terecht. Wat kun jij hier tegen doen? De Eve Cup is de oplossing tegen deze verspilling!

Mijn ongesteldheid stopte

In 2010 stopte mijn lichaam met menstrueren. Ik had een enorme hormonale onbalans die zich langzaam had opgebouwd en plotseling tot uiting kwam. Ik had bijnier-uitputting, oestrogeen dominantie, depressieve neigingen, chronische vermoeidheid en acne op mijn borst en rug. Verschillende factoren hebben hier een rol in gespeeld, en tampon-gebruik was daar één van.

Gezondheid was hét kernwoord van mijn levensstijl. Ik was vegetariër, at geen suiker of gluten, en zelfs mijn shampoo en schoonmaakmiddelen waren gifvrij. En toch had ik tampons en maandverband over het hoofd gezien. Toen ik onderzoek deed naar de productie en inhoud van tampons schrok ik me rot. Het is een hele lijst aan chemische stoffen, bleekmiddelen en plastics. Iedere maand weer gebruiken wij een doosje of twee aan tampons of maandverband. En iedere maand weer werken wij dus ook een hele slok chemische soep naar binnen.

Een tampon en de vagina

De huid in en om de vagina is het meest gevoelige gebied van ons lichaam. Door de sensitiviteit van die huid worden deze stoffen direct in de bloedstroom geabsorbeerd. Daarbij is de structuur van de tampon een uitstekende plek voor bacteriën en schimmels om te groeien.

De chemische stoffen in tampons en maandverband worden met zeer ernstige aandoeningen in verband gebracht: baarmoederhalskanker, epileptische aanvallen, hormonale verstoringen en zelfs onvruchtbaarheid. Je leest er meer over in dit artikel van Kassa!

Waarom weten zo weinig vrouwen dit nog? Waarom staan er geen ingrediënten op de verpakking van deze producten? Hoe is het mogelijk dat fabrikanten dit zomaar op de markt mogen brengen? Gelukkig is er een oplossing die niet alleen 100% veilig is voor je lijf, maar waarmee je ook geld en een berg afval bespaard.

Alternatief voor tampons en maandverband

De menstruatie cup is een uitvinding uit de jaren ’30. Helaas was dit een veel te preutse tijd om deze een succes te laten worden. Vrouwen werden des tijds niet geacht zichzelf daar beneden aan te raken. Gelukkig weten we ondertussen wel beter. Steeds meer vrouwen wereldwijd maken de bewuste keuzen om deze ecologische cup te gebruiken.

In 2011 ben ik mijn eigen productie gestart: de Eve Cup. Voor mij was het duidelijk: vrouwen moeten weten wat hun opties zijn en deze keuze tegen een lage prijs kunnen maken. Ik woon voornamelijk in India. Gezien hier het afval overal in de natuur gedumpt wordt, werd mijn missie versterkt. In Nederland zie je het afval misschien niet, maar dit probleem is hier net zo groot. Een vrouw gebruikt gemiddeld 11.000 tampons in haar leven, dus reken maar uit wat dat voor het wereldwijde vrouwelijke collectief betekend.

De Eve Cup is gemaakt van medische kwaliteit siliconen en is dus hypoallergeen en ontzettend duurzaam – je zult dezelfde cup voor zeker 10 jaar kunnen gebruiken. Voor uitgebreide informatie van hoe je de cup gebruikt (inclusief foto’s en instructie video) raad ik je aan op deze link te klikken. Het principe is heel simpel: je vouwt de cup dubbel, brengt hem in en leegt hem zo’n 2 a 3 keer op een dag. Als je een lichte menstruatie hebt hoeft dit zelfs minder. Vanwege het veilige materiaal is het absoluut veilig om de Eve Cup 12 uur lang in te houden. Het verstoort je pH waarde niet en laat je lijf het natuurlijke process aangaan zonder interference.

EveCup – Beter voor jou, De natuur en Niet duur!

Naast het feit dat de Eve Cup veiliger en comfortabeler is voor jou als vrouw, is deze ook nog eens zo duurzaam dat je tien jaar lang dezelfde kunt blijven gebruiken. Dat bespaart een hoop geld, want voor €25 inclusief verzendkosten heb je deze al in huis. Je koopt er eentje via de Femfulness Shop.

Ben of word jij ook bewust van het overtollige menstruatie afval?

Winnaars zijn bekend gemaakt en die hebben een e-mail ontvangen!

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Monique Swagemakers
Door

Monique Swagemakers

op 11 Feb 2015

Ik vind het zo goed om te lezen dat er steeds meer bekendheid komt in wat voor stoffen er zoal in tampons en maandverbanden worden gestopt!! Het is eigenlijk te bizar voor woorden dat dit gewoon is toegestaan, terwijl de vagina zo absorberend is en in directe toegang staat met de bloedbaan.....Hopende op nog meer bekendheid, transparantie en heel veel bewuste Nederlandse vrouwen!!

Annemieke
Door

Annemieke

op 11 Feb 2015

Ik gebruik al jaren naar alle tevredenheid wasbaar katoenen maandverband en inlegkruisjes, dat voelt echt veel "schoner" aan dan wegwerp producten.

Dayenne
Door

Dayenne

op 11 Feb 2015

Ik gebruik de menstruatie cup al een tijdje, kan het iedereen aanraden!!

Anne
Door

Anne

op 11 Feb 2015

Zou hem heel graag willen winnen. Mijn lijf is op dit moment totaal niet in balans, door het stoppen van de pil etc. Dus dit is een welkom iets, om mijn lichaam weer in balans te krijgen :-)

Nienke
Door

Nienke

op 18 Feb 2015

Beste Anne, als je meer vragen hebt over hoe je weer in balans kunt komen nadat je gestopt bent met de pil mag je mij ook mailen: nienke@femfulness.com - ik ben Female Health Coach en houd me veel bezig met voeding en hormoon-balans. Laat me weten wat je symptomen zijn - emotioneel en fysiek - dan kunnen we kijken wat nodig is om dit herstel te versnellen.Liefs Nienke

Ester
Door

Ester

op 11 Feb 2015

Heel graag! Heb er nu eentje, maar heb een maatje groter nodig...

Birgit
Door

Birgit

op 11 Feb 2015

Aanrader! Jammer dat ik de cup niet twintig jaar eerder had.

Arianne
Door

Arianne

op 11 Feb 2015

Ik heb hier nog nooit eerder van gehoord! Nu ik dit hoor denk ik inderdaad! (nog nooit over nagedacht) Lijkt mij dan ook geweldig om deze cup te winnen en uit te gaan proberen!

vera
Door

vera

op 11 Feb 2015

Wat grappig... Heb me er net in verdiept! Ben al een tijd goed ziek en besloten mijn leefstijl te veranderen omdat de dokters niet alles kunnen oplossen met een pilletje. Sinds ik bewust eet (geen suiker en gluten) is er een hele mooie nieuw wereld opengegaan en heeft het veel klachten verlicht! Straks mag mijn mirena spiraal eruit en was aan het zoeken... Want wil niet meer aan die onbalans mee werken en een schoon lichaam hebben! Graag zou ik EVE CUP willen uittesten!

anouk
Door

anouk

op 11 Feb 2015

Het dwaalt al een tijdje door mijn gedachte om zo'n alternatief te gebruiken. Goed voor het milieu en mijn eigen gezondheid. Dus ik zou het heel graag willen uitproberen zo een paar dagen in de maand, ik lees namelijk alleen maar voordelen :-)

Esther
Door

Esther

op 11 Feb 2015

Ik heb hier nog nooit eerder van gehoord, maar mijn interesse is gewekt! Nog nooit bij stilgestaan dat er zoveel chemicaliën in maandverband en tampons zitten. Wel logisch! Ik ben bewust bezig met mijn gezondheid, na 6 jaar ziek te zijn geweest, heb ik nu de mogelijkheid om 100% te herstellen van deze ziekte. In de toekomst wil ik gaan genieten van het leven en mijn lichaam alles geven wat het nodig heeft! Daar hoort dus ook de Evecup bij!!

Nanda
Door

Nanda

op 11 Feb 2015

Geweldig die "nieuwe" uitvindingen, wil ik graag proberen.

Malou Dusseldorp
Door

Malou Dusseldorp

op 11 Feb 2015

Geniaal dit, maar nog nooit van gehoord! Ik wil 'm/haar! :)

Anne
Door

Anne

op 11 Feb 2015

Inderdaad nog nooit zo over nagedacht.. Het proberen waard, aangezien ik steeds bewuster leef..

Lindsey
Door

Lindsey

op 11 Feb 2015

nog nooit eerder over gehoord! Lijkt heel handig! Ik ben alleen elke dag in het water, werkt het dan ook?

Hillegonda
Door

Hillegonda

op 11 Feb 2015

Ik had hier al eens eerder over gelezen, maar er daarna nooit meer aan gedacht. Mijn interesse is weer gewekt, en zou hem graag uitproberen.

Maureen
Door

Maureen

op 11 Feb 2015

Geweldig!! Dit heb ik nooit geweten, dit ga ik zeker gebruiken! Ook als ik niet win

Anja
Door

Anja

op 11 Feb 2015

Best spannend, iets nieuws uitproberen en hopelijk met grote tevredenheid.

Anita
Door

Anita

op 11 Feb 2015

ZAL STEEDS BESTELLEN. MAAR TWIJFEL ERG. IS TOCH OOK WEER 'IETS' WAT JE IN JE LICHAAM STOPT. BEN IK NOGAL HUIVERIG VOOR. GEVOELIG VOOR SCHIMMELINFECTIES. DUS KAN IK MAAR NIET BESLISSEN. DOE IK HET WEL OF NIET?!

Nienke
Door

Nienke

op 18 Feb 2015

Beste Anita, het materiaal is hypoallergeen - 100% medische kwaliteit siliconen. Juist voor vrouwen die gevoelig zijn voor schimmelinfecties is dit een uitkomst. Het materiaal tast de pH niet aan omdat deze 'inert' is. Zolang jij de cup uitkookt op de eerste dag van je menstruatie, en er voor zorgt dat je handen altijd schoon zijn voordat je de cup verwijdert en leegt, zul je geen kans hebben op infecties.Er zit een cultuur in je vagina van goede bacterien. Deze houden alles schoon en in balans. Tijdens de menstruatie hebben zij meer werk te doen. En wanneer je tampons gebruikt, worden deze bacterien ook geabsorbeerd. Vandaar dat met tampons de kans op infecties vergroot.Als je meer vragen hebt hoor ik het graag, liefs Nienke

martine
Door

martine

op 11 Feb 2015

Ik ben heel nieuwschierig gemaakt...! Dit lijkt me echt de beste uitvinding ever! Geen vieze maandverband meer in de prullenbak, geen vieze geurtjes meer, top!

san
Door

san

op 11 Feb 2015

Lang leve facebook: had hier nog nooit van gehoord maar klinkt erg goed! Zou het graag gaan uitproberen. Heb nog wel wat vragen maar die zal ik eerst eens opzoeken bij gestelde vragen

Julia
Door

Julia

op 12 Feb 2015

Zo'n 15 jaar geleden 5 jaar lang een bruine gebruikt (wat een leukere kleurtjes nu!). Die was aan vervanging toe en ik ben overgegaan op tampons, wat jammer! Zo fijn dat ze nu weer onder mijn aandacht komen, ik ga aan de Eve Cup.

Kirsten
Door

Kirsten

op 12 Feb 2015

Ik had hier nog nooit van gehoord, maar ben zeer enthousiast! Heerlijk om te weten dat er meer is dan het gangbare menstruatiespul! Ik ga dit bericht zeker delen.

Monique
Door

Monique

op 12 Feb 2015

Lijkt me geweldig, ga het bericht zeker delen

Annemieke89
Door

Annemieke89

op 12 Feb 2015

Geweldig product. Ik gebruik er zelf al 1 en raad het veel mensen aan. Ik ben zelf helemaal overtuigd. Als ik er 1 zou winnen zou ik hem gelijk weggeven om iemand anders er ook kennis mee te laten maken. Heel veel succes met de verdere promotie van de Evecup!

Patrick
Door

Patrick

op 12 Feb 2015

Hi, Ik een man.......hoor mijn vrouw regelmatig over deze cup. Alleen ze koopt hem maar niet. Nu probeer ik hem dan maar te winnen! Ik zeg al tijden dat ze zo'n cup moet aanschaffen!! Dus goede aktie!!

Lonneke ten HOoven
Door

Lonneke ten HOoven

op 12 Feb 2015

Ongelofelijk, 41 jaar en nog nóóit van gehoord!! En dat terwijl ik al jaren in t alternatieve cirquit rondhobbel met 'vage' klachten. Ben zeer nieuwsgierig!

Kitty
Door

Kitty

op 13 Feb 2015

Wow, ik roep al jaren over de geldverspilling en dus de afvalberg die ik produceer. Wat jammer dat ze in de jaren 30 en later hier geen aandacht aan zijn blijven besteden. Ik ben nu 52 en voor mijn 2 dochters zou ik er wel 1 willen winnen. Voor mij is het hopelijk binnenkort over alhoewel daar nog geen voortekenen van zijn.

Suzanne de Wilde
Door

Suzanne de Wilde

op 14 Feb 2015

Super! Vooral omdat ik veel last heb van het verliezen van stolsels. Dat kunnen tampons niet aan helaas. Dit kan onverwachte ongemakkelijkheden verhelpen lijkt mij! Dus ik doe graag mee!

Nienke
Door

Nienke

op 18 Feb 2015

Beste vrouwen! Excuses dat er even een technische storing was op de webshop. iDeal payment werkt weer gewoon. Als jij er graag een had willen bestellen en het niet gelukt is, wil ik bij deze melden dat dit weer mag.Veel liefs, Nienke

Dimpfie
Door

Dimpfie

op 18 Feb 2015

Wat een geweldige uitvinding. Lijkt me een verademing voor mij aangezien ik altijd een geïrriteerde huid heb na 6 dagen maandverband. Met jeuk en al. Lijkt me geweldig om dit uit te proberen.

Petra
Door

Petra

op 18 Feb 2015

Ja, zou de cup ook graag willen gaan proberen.

Laura*
Door

Laura*

op 18 Feb 2015

Wauw, dat klinkt heel mooi! Momenteel heb ik last van eczeem als nooit tevoren en ook van diverse andere (chronische) klachten. Dit zou, als ik het zo lees, wellicht een deel van de problemen oplossen! Ik ben heel benieuwd ernaar!

J.Talma
Door

J.Talma

op 18 Feb 2015

Super idee, was het katoenen maandverband van vroeger toch nog niet zo slechts, Lijkt me super.

Natascha
Door

Natascha

op 18 Feb 2015

Lijkt me een geweldige oplossing, ik heb veel stolsels en die blijven liggen op het maandverband en tampons is al helemaal een ramp, alles lekt er langs. Ik snap niet dat een arts me hier nog nooit op gewezen heeft, ik loop al jaren te klagen. Met alles denk ik na over het milieu, maar eerlijk gezegd wist ik gewoon niet van het bestaan af. Bij deze wil ik ten overvloede zeggen dat ik er heel graag eentje zou willen winnen.

Sylvia Jolanda
Door

Sylvia Jolanda

op 18 Feb 2015

Niet alleen goed voor het milieu .... maar vooral heel makkelijk voor mezelf. Dat ik dit nog niet eerder ontdekt heb :-)

Mira
Door

Mira

op 18 Feb 2015

Ik ben ook al een tijdje aan het nadenken om deze cup aan te schaffen. Door mijn manier van leven, e-nummer vrij eten, cosmetica en schoonmaakmiddelen zonder toevoegingen zou de cup ook weer een stap in de goede richting zijn. Ook voor het jonge lijfje van mijn dochter, zal voor haar een hele stap zijn maar zeker de moeite waard. Hoop er een te winnen en dan volgt er zeker een tweede bij ons in huis. Super dat hier ook steeds meer na gekeken wordt.

mascha
Door

mascha

op 18 Feb 2015

Ze komen steeds vaker in beeld, die cups. Ik zou ze heel graag eens willen proberen. Helaas kan ik de link niet delen via facebook, want daar ben ik bewust geen lid van.

Janneke van Zwolle
Door

Janneke van Zwolle

op 18 Feb 2015

Mijn menstruatie is altijd al een probleem geweest, altijd heftige bloedingen gehad, PCOS gevalletje en nu veel bewuster van alles wat niet goed is voor ons lichaam. Tot een paar maand geleden wist ik niets af van chemische troep in maandverband en tampons. Sinds september heb ik bewust mijn anticonceptiestaafje verwijderd! Nu wil ik graag deze cup winnen om mijn menstruatie gifvrij te vieren! Wat een prachtig product!

Tineke Goosen
Door

Tineke Goosen

op 18 Feb 2015

Nooit geweten wat er in een tampon zat. Dacht dat het gewoon samengeperste stoffen waren. Niet dat er chemische rommel in zit. Net 6 pakjes gekocht, drie voor mijn dochter en drie voor mij. Maar ga ik die nu nog gebruiken met deze wetenschap? Het lijkt me erg fijn er een te winnen!

s geerligs
Door

s geerligs

op 19 Feb 2015

Zou graag een Eve Cup willen winnen omdat ik de eerste dagen nogal heftig menstrueer en met tampons dan ook snel doorlek . Ook zwemmen lukt niet met tampon dus ook daarbij zou ik het graag willen uittesten .

Bianca Gerritsen
Door

Bianca Gerritsen

op 19 Feb 2015

Jeetje, nooit geweten dat er zoveel chemische middelen in een tampon zitten. Maar eigenlijk ook wel logisch... Ooit, jaren geleden, heb ik eens de softcup geprobeerd, maar dit vond ik helemaal niets, het lekte en bleef niet goed zitten. Deze cup lijkt beter. Ik zou hem graag proberen deze EveCup! Groetjes

Fianne
Door

Fianne

op 19 Feb 2015

Wat voor spannends moet je neerzetten om te winnen...?! Ik heb bijna nooit tampons gebruikt, omdat ik in de gebruiksaanwijzing al genoeg dingen las over mogelijke gevaren. Op dit moment gebruik ik nog maandverband, maar daar wil ik ook vanaf, omdat mijn huid na een aantal dagen schraal aanvoelt en begint te jeuken. Bovendien wil ik ook wat bewuster met het milieu omgaan, dus ik zou graag de Evecup willen gebruiken :-)

Nikki
Door

Nikki

op 19 Feb 2015

Lijkt me erg fijn en handig om te winnen. Mijn menstruatie is nogal onregelmatig, en ik ben dus niet altijd goed voorbereid. Maar aangezien ik de eve cup altijd bij de hand zou hebben zou dat probleem dus opgelost zijn!

Denise
Door

Denise

op 19 Feb 2015

Wow, volgens de berekeningen zou ik precies tot het einde van mijn "vruchtbare" periode nog met zo'n cup kunnen doen! Wist ik hier maar jaren geleden al van, dan had een hele berg afval gescheeld.Mooie actie van jullie.

Silvia
Door

Silvia

op 20 Feb 2015

Jeetje wat een hoop positieve reacties op de EVE Cup. Weet niet of de winactie nog bestaat maar het is zeker het proberen waard. Jaren geleden al met tampons gestopt door problemen met mijn baarmoedermond en altijd al maandverband gebruikt. Dit lijkt mij een schonere manier van je menstruatie opvangen. Ga de instructie maar eens doorlezen.

avra
Door

avra

op 20 Feb 2015

Ik had vroeger weerstand tegen zo'n cup, maar sinds ik haar heb raad ik dit iedere vrouw aan! Zoveel meer contact met mijn menstruatie, vrouw zijn, de natuurlijke cycli. Ook vind ik het mooi om mijn bloed uit de cup aan de aarde te geven, of aan een boom, in plaats van gewoon door te spoelen. <3

vief
Door

vief

op 22 Feb 2015

moet zeggen dat ik hier toch wel even van schrik....... ook van dat artikel van Kassa. Echt nog nooit bij stil gestaan! Hoog tijd voor verandering! Daarom zou ik heel graag zo'n veilige cup winnen

Josella
Door

Josella

op 24 Feb 2015

Ik ben heel nieuwsgierig geworden naar dit product. Het lijkt me super om met dit product de milieuvervuiling een stukje tegen te kunnen gaan en er zelf ook gemak van te hebben!

juliette
Door

juliette

op 01 Mar 2015

Wat een uitkomst! ik heb vaak een natuurspons gebruikt tijdens mijn menstruaties. vond tampons op de een of andere manier onnatuurlijk, heb geen angst om mij zelf dáár, down-under, aan te raken, gebruikte liever maandverband, ook vanwege stolsels.,n u al een paar jaar geen menstruatie meer, de eitjes zijn op! :-)! ga er 2 bestellen voor vriendinnen, iedere vrouw zou dit in huis moeten hebben, i.p.v. die giftampons en maandverbanden!

Nathalie
Door

Nathalie

op 02 Mar 2015

Ben erg nieuwsgierig naar deze cups! Was al aan het kijken voor biologische producten, maar dit is nog beter, milieuvriendelijker. Ik zou deze dus erg graag willen winnen want lijkt me ook ideaal voor als ik naar de sauna ga (knip nu touwtje tampon altijd korter want vind het maar niets om met die erg zichtbare touwtjes rond te lopen)

Suzan
Door

Suzan

op 03 Mar 2015

Met bewondering heb ik dit artikel gelezen. Nooit geweten dat een tampon zoveel 'schade' kan toebrengen aan je lichaam. Ik let bijna overal op qua gezonde voeding maar hier heb ik nooit over nagedacht. Ik schrik er van wat voor troep er in zit en dat het niet alleen maar 'watjes' zijn. Iedere maand ondervind ik weer problemen van mijn menstruatie en wat zou ik graag zo'n menstruatie cup willen proberen. Dan komen die tampons en maandverband er bij mij niet meer in.

Anneke
Door

Anneke

op 22 Oct 2015

Via mijn zus op zoek gegaan naar info over de cup. Bij jullie uitgekomen. Weet alleen niet zo goed welke ik moet nemen. Ik ben klein en fijn en dans heel veel. Benieuwd hoe dat zou voelen. Bovendien eco en dus helemaal mijn ding. Lijkt me wel een beetje oefenen in het begin maar ik zie het wel zitten. Liefs, Anneke

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading