datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mijn 15 tips om Positief te blijven in onzekere tijden vol leugens, verwarring en verwijdering.
22 september 2020 
5 min. leestijd

Mijn 15 tips om Positief te blijven in onzekere tijden vol leugens, verwarring en verwijdering.

Bijna dagelijks krijg ik de vraag; ‘Eva, hoe blijf je toch zo positief? Er is zoveel aan de hand momenteel. Ik word zo angstig van alle berichtgeving in de media en op het nieuws. Ik voel mij onzeker over de toekomst voor mijzelf en mijn kinderen. Wat zullen de nieuwe maatregelen zijn? Welke vrijheden worden er nog meer afgepakt? Waar gaat dit allemaal heen? Komt er wel een mooie nieuwe wereld? Hoe houd jij het vertrouwen in de toekomst? Ik zie het even niet meer.”

1. Alle emoties mogen er zijn

Natuurlijk worstel ook ik met verschillende emoties die als een achtbaan door mijn hoofd en vervolgens lichaam gaan. Ongecontroleerd, beangstigend en diepgaand. Het is juist de bedoeling dat je al deze emoties toelaat en ze vooral niet weg stopt. Voel maar hoe je lichaam reageert op bepaalde beelden, woorden en verhalen. Omschrijf wat je voelt; voel je verwarring, voel je angst, voel je woede, voel je onmacht? Waar voel je dit in je lichaam? Wanneer heb je dit gevoel eerder gehad in je leven?

Het allerbelangrijkste is om jezelf op de eerste plaats te zetten en goed voor jezelf te zorgen. Als moeder van drie jonge kinderen, een eigen bedrijf en thuis business (lees huishouden) weet ik dat dit een uitdaging kan zijn. Ik vertel je wat ik belangrijk vind in mijn leven en hopelijk kan jij daar jouw voordelen uithalen om zo meer balans te ervaren in deze onzekere en ook spannende tijd waarin wij nu leven. Als je uit balans bent ontwikkel je allerlei ongemakken en kwaaltjes die later kunnen uitmonden in ziekten. Altijd maar aan staan is funest voor je gezondheid en vitaliteit. Je rust nemen is zo belangrijk! Bekijk hier het interview over de reis van mijn hoofd naar mijn hart. 

2. Waar word jij blij van?

Het leven is echt bedoeld voor de ervaring, voor het plezier, om al je zintuigen te prikkelen die je hebt gekregen in jouw aardse lichaam.

Vind iets waar jij heel blij van wordt! Doe datgene waar jij energie van krijgt en uit je hoofd mee kunt gaan.

Kom uit je hoofd en zak in je lichaam

3. Bescherm jezelf

Sluit je af voor negatieve energie die dagelijks binnenkomt via tv, radio, kranten, maar ook familie en vrienden. Omring jezelf zoveel mogelijk met positiviteit en vrolijkheid. Praat niet mee over angstscenario’s en met doemdenkers en zwartkijkers.

4. Ontvang!

De meeste mensen zijn gevers. Het is de kunst om te kunnen ontvangen. Achterover leunen en niets doen, om hulp te vragen, te mogen krijgen, overgeven, je te laten assisteren, begeleiden. Een compliment, een gebaar, een glimlach, ontvang en laat het echt binnenkomen vol dankbaarheid.

  • Al het werk is al gedaan
  • Je hoeft niet meer je best te doen
  • Je bent goed zoals je bent

5. Media = het Virus

Zet de mainstream media uit! Kijk geen nieuws en lees geen kranten. Door alleen dit al uit te sluiten zul je merken dat je veel positiever in het leven zult gaan staan. Koppel jezelf los van je telefoon, laptop en andere stralingsbronnen. Ik zorg dat ik op de hoogte blijf van wat er speelt in de wereld door gedoseerd naar de mainstream media te luisteren, alternatieve media te kijken en vooral ook positieve berichten te kijken over de mooie nieuwe wereld wij gaan creëren. Ook hier is de balans belangrijk voor mij.

6. Voeding

Eet zo min mogelijk dood voedsel. Alles wat in dozen, zakjes en pakjes zit bevat geen levensenergie en geeft jou dus ook geen boost! Kies voor biologische groente en fruit, varieer met kleur en plantaardige voeding. Drink schoon water en ook een wijntje als je daar zin in hebt! Ik ben Miss Natural maar zeker geen Miss Perfect! Ook ik geniet van een pizza, broodje kroket of friet met mayo. Geef je eten de juiste intentie mee, dat is belangrijk en geniet vooral!

7. Natuur

Maak contact met de aarde, loop op blote voeten om te ontladen. Wandel door het bos, over het strand, maak een moestuin, raap zwerfafval, zwem in een meer, lig in de zon, staar onder een boom, slaap onder de sterren.

8. Voel

Open je hart. Leef vanuit je hart. Voel al je emoties. Ga naar binnen. Verwerk oude trauma’s.

9. Laat los

Je kunt niet alles controleren, sturen en vasthouden. Durf los te laten en zie wat er voor moois ontstaat als je ruimte maakt. Niet alles hoeft op jouw manier, volgens jouw regels, laat ruimte voor vernieuwing, verandering en daarmee ook vertrouwen.

10. Fantaseer

Als kind was het heel normaal om te fantaseren over het leven, wat je zou gaan doen en met wie en wanneer. Als volwassene ben je vaak alleen maar aan het doemdenken; de verkeerde kant op fantaseren. Neem dagelijks de tijd om je dag positief te framen en bedenk in de positieve zin en ideale situatie hoe alles zal verlopen.

11. Geniet

Het is zo belangrijk om te genieten in het leven. Van een glimlach, knuffel, bos bloemen, de zon, een warm bad, een grappige film, schoon beddengoed, huisdieren, lekker eten, sauna, vriendschap, zoenen, etc. Kijk hoe je meer genietmomenten in jouw leven kunt aanbrengen.

12. Speel

Neem het leven niet zo serieus en gedraag je wat vaker als een kind. Huppel op straat, doe een koprol of handstand, speel tikkertje, ga skateboarden, rolschaatsen, maak een vuurtje, dans onder de sproeier, maak een tekening met stoepkrijt, blaas ballonnen op en bellenblaas, rol van de duinen, maak een radslag, speel met lego, trek gekke gezichten!

13. Leef

Doe al die dingen waar je van droomt! Nee, je bent daar niet te oud voor of te arm of te dik of alle andere excuses die je kan bedenken. Er is altijd een vorm te bedenken die bij jou past. Heb geen spijt van alles dat je niet hebt gedaan later als je terugkijkt op je leven. Trek je niets aan van wat anderen mensen wel niet zullen denken als jij doet wat je graag zou willen doen. Doe die cursus, schrijf dat boek, neem die zangles, ga op dansles, koop een schildersdoek en penselen, kus eens een vrouw, haal de hele nacht door, boek die reis, verkoop je huis, spring in het diepe!

14. Aandacht

Geef aandacht aan jezelf. De meeste aandacht geven wij weg aan anderen. Aan onze baas, partner, kinderen, ouders en andere die er om vragen. Het is nu tijd om jezelf eerst alle aandacht te geven. Neem de tijd om jezelf te verwennen, ga naar de kapper, schoonheidsspecialiste of masseur. Neem de tijd voor een saunabezoek of creëer je eigen wellness centrum thuis! Ga uit eten en dansen met vriendinnen. Mediteer, lees een boek of luister muziek. Doe ook vaker helemaal niets! Moet niet zoveel van jezelf. Ben lief en aardig tegen jezelf.

15. Vertrouw

Tot slot geef ik je nog een heel belangrijk advies en dat is om vertrouwen te hebben in het leven. Denk altijd dat de juiste mensen op jouw pad komen om je verder op weg te helpen naar jouw doelen en wensen. Of kleiner, dat de post in de brievenbus jouw goed nieuws komt brengen, dat je geld terug krijgt en bij elk bedrag dat je uitgeeft je dit in drievoud zult terug ontvangen. Alles is energie, dus geef de juiste hoge vibratie mee met alles wat je doet. Elke dag! Zit je zonder geld? Denk dan niet aan de afwezigheid van geld, alles wat je aandacht geeft groeit, dus focus je niet op de afwezigheid van geld, want daar manifesteer je geen geld mee.

Hoe blijf jij positief? Deel jouw ervaring en inspireer anderen!

Veel liefs,

Eva van Zeeland

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading