datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mijn bezoek aan de Veggie Fair 2015
09 oktober 2015 
3 min. leestijd

Mijn bezoek aan de Veggie Fair 2015

Zaterdagmorgen vrij impulsief besloten om eens een kijkje te nemen op de Veggie Fair bij Doorn. Het weer was goed en vriendlief een weekendje weg. Het zit een kleine 25 minuten rijden bij ons vandaan. Ideaal.

Voor iemand die niet graag ergens alleen naar toe gaat een extra grote stap. Helemaal leuk is dat de toegang gratis is evenals het parkeren. Vandaar uit is het een ideale uitvalsbasis om te wandelen.

Veggie Fair op Landgoed Zonheuvel

De Veggie Fair werd dit jaar gehouden op zaterdag 3 en zondag 4 oktober op Landgoed Zonheuvel tussen Maarn en Doorn in. Het ligt midden in het bos dus een super mooie locatie. De 2 jaren daarvoor werd het gehouden in Lisserbroek op landgoed de Olmenhorst. Voor mij was het bezoek de eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar!

Volop Vega en Vegan eten

Bij een fair hoort natuurlijk een productmarkt. Hier kon je je hart ophalen aan allerlei informatiestands over gezond eten en leven maar ook heerlijke dingetjes proeven of lekker eten bij een van de food trucks met overheerlijk vega en vegan eten. Hoe fijn is dat dat je als vega niet eens weet wat je moet kiezen qua eten. Beetje jammer was het wel dat ik thuis al geluncht had!

Walhalla voor vega’s, vegans  en dierenliefhebbers!

Vele leuke standhouders stonden op de fair. Zoals de Nederlandse Vegetariërsbond, Hello Fresh, Vegatopia, Powerpeul, Red een Legkip, Stichting Melief.

De meeste stands zijn gericht op het gebied van vegetarisch of veganistisch eten maar ook het gebruik van diervriendelijke cosmetica, kleding, dierenwelzijn, gezonde gebakjes, ingrediënten om gezond te koken werden goed vertegenwoordigd.

Kortom een walhalla voor vega’s, vegans  en dierenliefhebbers maar ook een ideale plek voor mensen die nog weinig weten over deze manier van eten en leven. Er is genoeg informatie te vinden en je kan van alles proeven en uitproberen zonder dat je van alles wordt aangesmeerd (daar hou ik namelijk niet van).

Sprekers en workshops

Ook  was er een mogelijkheid om naar sprekers te luisteren of een workshop te volgen. Deze heb ik zelf niet gevolgd omdat ik daar meestal niet zo’n fan van ben. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Mogelijkheden genoeg en als je de website www.veggiefair.nl in de gaten houdt kom je vanzelf weer een nieuwe datum tegen voor 2016.

Het viel me op dat het publiek divers was. Hier en daar de “echte”geitewollensokken types maar ook veel jonge mensen. Dit geldt trouwens ook voor de standhouders. Maar ook honden waren er welkom.

Nu ook vegan?

Ben zelf al jaren een echte veggie maar vegan is tot nu toe nog steeds een brug te ver. Vegan leven gaat een flink stuk verder als vegetarisch eten. Bij vegan neem je niet alleen je voeding onder de loep maar ook alles wat je in het dagelijks leven gebruikt waarin dieren worden gebruikt zoals wol, leer, eieren, melk etc.

Voor mij was de fair dan ook een  manier om wat informatie te verzamelen over vegan eten en leven. Met als doel om te kijken wat ik in het dagelijks leven kan integreren op een manier die bij mij past. Omdat ik ook let op het gebruik van suikers komt er steeds meer op je af wat betreft je manier van eten en leven. Leuk om over na te denken maar soms levert het ook best een hoop vraagtekens op.

Vegetarisch eten blijft bij mij ver op nummer 1 staan met daarin een flinke portie suikerbewust eten en een snufje vegan.

Ben jij bij de veggiefair geweest? Ben heel benieuwd wat jij er van vond en met wat voor doel jij hier bent geweest.

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 09 Oct 2015

Bedankt voor je verslag Sabine! Ik ben er nog niet eerder geweest, volgend jaar toch even gaan kijken :)

sabine
Door

sabine

op 09 Oct 2015

Gewoon doen

Marlijn Claessens
Door

Marlijn Claessens

op 09 Oct 2015

Heel leuk Sabine! ik ga er volgend jaar ook zeker heen. Ik zou zelf ook niet helemaal vegan worden, maar en snufje ervan. Mooi verwoord!

sabine
Door

sabine

op 09 Oct 2015

Thanks

Sabine ter Schiphorst
Door

Sabine ter Schiphorst

op 09 Oct 2015

dank je wel. Kan het je aanraden. Ja dat snufje leek me wel wat;) Dat doe ik al deels en het is goed om er soms weer eens bewust over na te denken. Wat eet ik en waar komt het vandaan..

Miranda bakker
Door

Miranda bakker

op 09 Oct 2015

Klinkt als een geslaagde middag! Leuk om te lezen.

sabine
Door

sabine

op 09 Oct 2015

Thanks allemaal

sabine
Door

sabine

op 09 Oct 2015

Absoluut

Harminke
Door

Harminke

op 09 Oct 2015

Ik ben nog nooit op een veggiefair geweest, maar mocht er eens een fair in de buurt zijn, dan ga ik zeker een kijkje nemen!

sabine ter schiphorst
Door

sabine ter schiphorst

op 09 Oct 2015

Was ook mijn eerste keer en gelukkig ook nog eens in de buurt. Vond het super leuk

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading