10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Miss Natural App voor Android en andere leefstijl apps
28 november 2012 
5 min. leestijd

Miss Natural App voor Android en andere leefstijl apps

De Miss Natural App voor de iPhone is er al geruime tijd. Op veler verzoek is er nu dan ook de Miss Natural App voor Android telefoons! Op deze handige app kun je dagelijks alle recente artikelen lezen, Tweets volgen en video’s bekijken. Nieuw is de toevoeging van het Miss Natural Pinterest account waar je kunt zien wat ik allemaal eet en drink.

Het frisse groene Miss Natural klavertje kun je nu dus toevoegen op je telefoonscherm, als dat geen geluk brengt! Vandaag laat ik je nog meer leefstijl apps zien die handig zijn om te downloaden.

Mijn eet experiment

10 dagen zonder suikerWat doet voeding met jou? De app EET helpt je om eens te ondervinden wat het weglaten van bepaalde voedingsstoffen voor jou doet of juist niet doet. Ben je weleens onrustig en heb je moeite met concentreren? Ben je wel eens moe of heb je een plotselinge energiedip? Kun je soms moeilijk in slaap komen? Het zou allemaal verband kunnen houden met wat je dagelijks eet en drinkt.

Voeding heeft effect op je gezondheid. Maar voor iedereen is dit anders, want ieder mens is uniek. Als je meedoet aan Mijn Eet Experiment ervaar je hoe het voor jou werkt. Misschien heb je straks wel meer energie, een betere concentratie, slaap je beter of is je stoelgang gemakkelijker. Kies 1 van de 6 zorgvuldig samengestelde eetprogramma’s. Neem het eetprogramma dat jou het meest aanspreekt. Volg het programma en vul 2 keer per dag je ervaringen in op deze App. Ontdek het verschil in de slechts 10 dagen!

Je kunt kiezen uit de volgende programma’s

  • Alcoholvrij – De uitdaging: 10 dagen geen alcohol
  • Cafeïnevrij – Slaperig of niet fit? 10 dagen geen cafeïne
  • Zuivelvrij – Laat de koe eens staan: 10 dagen geen zuivel
  • Suikervrij – Weg van de kicks: 10 dagen geen suiker en witmeel
  • Drink water – Pure dorstlesser: 10 dagen je dorst lessen met water
  • Eet vers & puur – Kies 10 dagen voor vers, puur en onbewerkt

Helderheid over keurmerken

Helderheid over keurmerken

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat consumenten problemen ervaren met de hoeveelheid en verscheidenheid aan keurmerken. De organisatie maakte de Keurmerkwijzer waarmee consumenten een makkelijk onderscheid kunnen maken in keurmerken. De app is gericht op verschillende categorieën zoals voeding, kleding, cosmetica, apparaten, klussen en verbouwen en verpakkingen.

Momenteel zijn er meer dan 100 logo’s of keurmerken in Nederland. De consument wil graag meteen zien waar het logo of keurmerk voor staat. ‘De consument heeft het meest aan een beperkt aantal heldere keurmerken met een goede, onafhankelijke controle’, stelt directeur Vera Dalm van Milieu Centraal. Milieu Centraal pleit niet voor één alles omvattend logo. Er moet onderscheid te maken zijn voor de consument om welk aspect van duurzaamheid het gaat.

Fabrikantenlogo’s

De applicatie heeft ook een aantal fabrikantenlogo’s meegenomen. Fabrikanten zetten deze logo’s zelf op hun producten. De keurmerken zijn niet door een onafhankelijke organisatie gecontroleerd. Dat ze niet zijn gecontroleerd wil niet zeggen dat ze niet van toepassing zijn. Mogelijk plaatsen fabrikanten deze logo’s om niet achter te blijven bij concurrenten. Consumenten worden kritisch naar producten die geen logo hebben.

Koken met wat je nog in huis hebt

Left2Cook app

De nieuwe app Left2Cook maakt het mogelijk een recept te bedenken met de producten die in huis zijn. De makers hopen dat met hulp van de app voedselverspilling wordt verminderd.

Een online-kookboek voor het gemak, zo zou je de app kunnen noemen. De app werkt, in vergelijking met een kookboek, andersom. Als je een lekker recept wilt proberen, maar geen zin hebt om boodschappen te doen, kun je de app gebruiken. Met aanwezige producten bedenkt de app verschillende recepten.

Variatie

Na het invullen van drie ingrediënten is er al een aantal receptsuggesties. De recepten zijn ontwikkeld met een kok uit Sicilië: Giuseppe Semprevivo. Mediterrane gerechten bestaan vaak uit een klein aantal ingrediënten en zijn daardoor bijzonder geschikt voor de app. De app kent echter al meer dan vijfhonderd recepten.

Voedverspilling

Per jaar gooit iedere Nederland gemiddeld veertig kg voedsel weg. Door het gebruik van Left2Cook kan deze verspilling worden tegengegaan, volgens de makers.

Toch handig om op je telefoon te hebben! Komende tijd zullen we voor jou op zoek gaan naar nog meer leefstijl apps.

Heb jij de Miss Natural App al? Je kunt hem hier downloaden voor iPhone en hier downloaden voor Android.

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Karin
Door

Karin

op 29 Nov 2012

Leuk dat de app nu ook voor Android beschikbaar is. Heb hem meteen gedownload!

Micha ter Horst
Door

Micha ter Horst

op 03 Feb 2013

Wat leuk dat er ook een app is. Ik probeerde hem net te installeren, maar kreeg de melding dat hij niet compatible is met de samsung galaxy tablet. Jammer, maar goed, gelukkig is de website er ook nog gewoon. :) Groetjes Micha

Anita Westhuis
Door

Anita Westhuis

op 24 Feb 2013

Ik probeer met mijn Iphone ook de app, maar registreren lukt niet. Iemand die me kan helpen?

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.