10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Miss Natural Nienke en haar passie voor Ayurveda en Yoga
20 juli 2012 
2 min. leestijd

Miss Natural Nienke en haar passie voor Ayurveda en Yoga

Ik ben Nienke – 24 jaar. Ik ben schrijfster, vegetariër, vrije ziel en kunstenaar. Ik houd van fotografie, koken en dansen. Yoga houdt mijn lichaam en geest in harmonie en geeft mij de kracht en discipline om te gaan waar ik van droom. Ik ben opgegroeid in Zwitserland, Amerika, Engeland en Nederland, en ben voor mijn studie naar Australië en Canada vertrokken.

Altijd aan het reizen

Sinds eind 2010 leef ik met mijn thuis in mijn rugzak, en ben voornamelijk in India en omgeving. Wat precies mijn aantrekking is voor dit reizend bestaan kan ik moeilijk in woorden omvatten; ik voel iets van binnen wat mij die kant op stuurt.

Dichter bij mijn kern met yogaDichterbij mijn kern met yoga

Jaren geleden ben ik met yoga begonnen, en sindsdien voel ik dat ik steeds dichter bij mijn eigen kern kom. De emoties die voortkomen uit mijn veranderlijke levensstijl ervaar ik nog steeds, ik heb echter geleerd daar op een andere manier mee om te gaan. Yoga heeft mij geopend en heeft mij laten zien dat het licht onderdeel is van het leven, maar zeker ook de schaduwen.

Yoga heeft mijn creativiteit herontwaakt en mijn innerlijke kind. Het leven draait om balans; het verliezen hiervan en het hervinden. En zo stroom ik verder door de rivier naar het onbekende.

Ayurveda ontdekte ik in India

Door kennis te hebben gemaakt met Ayurveda in India is mijn interesse in voeding en gezondheid sterk gegroeid. India kent vele uitdagingen, en een daarvan is gezondheid. Zeker wanneer men een langere tijd in dit bijzondere land verblijft. De Ayurveda is breed en complex, maar de essentie ervan is juist heel simpel: de natuur en ons eten is ons beste medicijn.

Ayurveda levenswijzeKoken volgens de Indiase keuken

Ik heb verschillende cursussen gevolgd waarbij ik spelenderwijs geleerd heb dat de Indiase keuken erop gericht is met de maaltijden het lijf in evenwicht te houden. Veel specerijen, zoals bijvoorbeeld kurkuma, staan in de Ayurveda hoog aangeschreven als heelmiddel.

Afgestemd op ieder individu

De Ayurveda heeft mij laten zien dat ieder lichaam uniek is en dus ook op die manier behandeld moet worden. Gezondheid is een te algemeen begrip. We zijn ieder uniek, hebben een andere verhouding van de aanwezige elementen in ons lichaam, en reageren verschillend op voedsel en supplementen.

 

Een oneindige ontdekkingsreis

Bewustwording is wat mij betreft een oneindige ontdekkingsreis. Het lichaam verandert en past zich continu aan. En dat is precies waar mijn fascinatie vandaan komt: met het leven als studie kan ik altijd blijven leren.

Graag vertel ik je meer over mijn passie voor Ayurveda en yoga op Miss Natural…

Namaste!

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
janneke
Door

janneke

op 20 Jul 2012

Leuk...en ik ben vooral benieuwd naar je artikelen over ayurveda!!vind ik namelijk ook erg boeiend...groetjes janneke

Mandy van der Put
Door

Mandy van der Put

op 21 Jul 2012

Wow "Nienke Moolenaar" wat een inspirerende verschijning! Heerlijk om de blogs van zo'n shiny being te kunnen volgen... Thanx missnatural for making all of this happening!

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.