Het is Valentijnsdag! Tijd om je partner of date eens goed te verrassen met een heerlijk homemade 3-gangen menu. Helemaal puur natuur, uiteraard. En natuurlijk haal je ook voor deze romantische feestdag je inspiratie van Miss Natural.
Wij vroegen een van onze grootste en meest actieve fans, Mayke Teurlings, om voor jou een natuurlijk valentijnsmenu samen te stellen. Speciaal voor jou presenteert Mayke met liefde haar 3-gangen menu voor Valentijn!
Miss Natural’s Valentijnsmenu
Het Natuurlijke Valentijnsmenu van Mayke (zie foto) is heerlijk van smaak en bevat allerlei heerlijke natuurlijke ingrediënten. Met deze drie gangen, die ook nog eens prachtig voor je zijn opgemaakt, steel jij gegarandeerd de show tijdens jouw valentijnsdiner met je partner.
Bovendien zitten de gerechten boordevol fantastische voedingsstoffen die je fit houden voor de rest van jullie romantische avond. En dat is extra genieten!
Liefdevolle pompoensoep
Het voorgerecht voor Valentijnsdag is een lekkere pompoensoep. Deze is licht verteerbaar, boordevol vitamine B2, C, ijzer en provitamine A.
Dit heb je nodig:
- ¼ prei
- 2 tenen knoflook
- Kokosolie
- ¼ pompoen
- Knolselderij
- ¼ cm geraspte gember
- Bouillonpoeder
- Sambal
Zo maak je de pompoensoep klaar:
- Snijd de prei in ringen en bak deze samen met 2 grofgesneden tenen knoflook in ¼ el kokosolie.
- Snijd de pompoen met schil in stukken.
- Schil een plak van 1 cm knolselderij en snijd het in stukken.
- Rasp ¼ cm gember, voeg dit bij de prei en bak het even mee.
- Voeg ½ liter water toevoegen met ½ el bouillonpoeder en laat het geheel 10 minuten laten koken
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Doe de pompoensoep in een leuk kopje en maak met de punt van een mes een hartje van sambal op de soep.
- Vul het hartje met de kruiden die jouw Valentijn lekker vindt, zoals peterselie of bieslook.
Salade waar je hart sneller van gaat kloppen
De volgende salade is een heerlijk hoofdgerecht, waar jouw hart en dat van je Valentijn sneller van gaat kloppen!
De rode bieten zitten vol met vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B1, B2, B6, C, Calcium, Magnesium, natrium en fosfor, ijzer en foliumzuur, essentieel voor het aanmaken van rode bloedcellen. Je lichaam kan het hierdoor tot 25% langer uit houden bij lichamelijke inspanning, komt dat vandaag even extra goed uit!
Dit heb je nodig:
- 2 rode bieten
- 50 gr zonnebloempitten
- 2 zure augurken
- 70 gr veldsla
- Moerbeien
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
- Peper en zout
Zo maak je de salade klaar:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Borstel de bieten schoon met een borstel en water en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Leg de bieten circa 60 minuten in de oven.
- Zet een fijn muziekje op en doe een liefdevol dansje met je Valentijn.
- Maak dan de dressing van 2 el extra vierge olijfolie, 1 el balsamicoazijn, peper en zout.
- Rooster de zonnebloempitten op middel tot klein vuur in een pannetje (zonder olie of boter) tot ze een beetje bruin kleuren.
- Snijd de augurken in dunne plakjes.
- Leg de veldsla op een mooi bord.
- Snijd de rode bieten in plakken van elk 1 cm dik en snijd hier hartjes uit. Leg deze op de veldsla.
- Druppel de dressing over de salade en garneer met moerbeien, augurk en zonnebloempitten.
Love chocolate mousse
Bij een liefdesmenu hoort natuurlijk een chocoladetoetje! Mayke heeft een heerlijk recept voor je van een Love chocolate mousse met frambozen. Van de chocolade krijg je een goed humeur, het geeft je een verliefd gevoel door de fenylethylamine die cacao bevat die daarnaast ook een goede anti-oxidant is. Frambozen zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels zoals vitamine C, E, K, B11, mangaan, magnesium, koper en kalium. Verantwoord en liefdevol smullen dus!
Dit heb je nodig:
- 100 gr (diepvries)frambozen
- 1 avocado
- 3 medjoul dadels
- 3 tl cacao
- 1 ei (alleen het wit)
Zo maak je de chocolademousse:
- Laat de frambozen, indien bevroren, ontdooien.
- Schil de avocado en verwijder de pit.
- Ontpit de medjoul dadels en snijd deze in stukjes.
- Meng alle ingrediënten, behalve de frambozen, samen met de cacao in een blender, tot er een egale substantie ontstaat.
- Splits het ei en klop het eiwit stijf. Het is goed als je de kom ondersteboven kunt houden, zonder dat het eiwit eruit valt.
- Schep het eiwit voorzichtig door het chocolademengsel.
- Neem een leuk glaasje en doe er om en om een laag frambozen en een laag chocolademousse in. Garneer met frambozen.
Eet smakelijk en geniet op Valentijnsdag!
Jouke
op 12 Feb 2013Mayke
op 12 Feb 2013Susan svkodc
op 12 Feb 2013Mayke
op 12 Feb 2013Menu voor Valentijn - Olijf Voedingsadvies
op 12 Feb 2013Jenaida van Wijk
op 12 Feb 2013Mayke
op 12 Feb 2013Annemiek van Meurs
op 13 Feb 2013Mayke
op 14 Feb 2013Toos van der Vuurst-Jonkman
op 17 Feb 2013Eva de Beijer
op 18 Feb 2013