10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Miss Natural versus Mister Unnatural
11 april 2014 
1 min. leestijd

Miss Natural versus Mister Unnatural

“Wat is dan wél goed om te eten?”, slaakte een vriend laatst, tijdens een etentje bij mij thuis. “Geen melk, geen bespoten groenten, geen eten uit pakjes en zakjes, geen witte rijst, geen kaas… Wat een moeilijk gedoe, ik snap er niks van!”

Enthousiast vertelde ik over de voordelen van natuurlijk eten: meer energie, een betere weerstand, een egale huid “én je wordt er vrolijk van!”. Aan onze keukentafel werd het tegengestelde beweerd: “Wanneer je je mentaal goed voelt, maakt het niet zoveel uit wat je eet”, zei de vriend. Onzin als je het mij vraagt!

Bewustwording

Tot een jaar geleden rende ik van hot naar her en at ik niet altijd even gezond. Tijdens mijn werk nam ik achter mijn computer een broodje pindakaas en een kop koffie met suiker. Na een tijdje ging mijn lichaam in protest: ik kreeg een zere nek en pijnlijke schouders, mijn stofwisseling werd trager, ik sliep slecht en ik had stress.

Na mijn kennismaking met yoga en mindfulness werd ik me steeds meer bewust van mijn lichaam. Door te bewegen verdween de pijn in mijn nek en schouders. Door te mediteren voelde ik wat mijn lichaam en geest nodig had. Dat was duidelijk: rust. En zo kwamen lichaam en geest weer in balans.

Een gezond eetpatroon

Tijdens een yogacursus in India leerde ik dat een gezond eetpatroon deel is van de leefstijl van een yogi(ni). Het is fijn om te merken hoe mijn nieuwe eetpatroon mij energie geeft. Alleen al het zoeken van een nieuw recept, boodschappen doen en het bereiden van de maaltijd werkt ontspannend. Terwijl ik vroeger mijn broodje pindakaas met moeite weg kauwde, eet ik nu veel noten, zaden, fruit en groente. Op het werk eet ik bijvoorbeeld een zelfgemaakte salade, en ’s avonds staat er een gezonde warme maaltijd op tafel.

Met dit verhaal wist ik mijn nuchtere Groningse vrienden te overtuigen van mijn standpunt. Twee van de vier denken er nu over om hun groente en fruit te kopen bij de biologische groentehandel. En Mister Unnatural zat met kromme tenen te luisteren. “Hilke, hou je maar stil. Straks wordt mijn vrouw ook nog Miss Natural.”

Hoe overtuig jij anderen van jouw natuurlijke levensstijl?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Stev
Door

Stev

op 15 Apr 2014

Vroeger at je pindakaas, nu vooral noten... Wat is het verschil? Pindakaas bestaat voor 95 procent uit gemalen noten.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.