datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Mogelijke bijwerkingen nu ook op voedingsmiddelen
03 april 2011 
1 min. leestijd

Mogelijke bijwerkingen nu ook op voedingsmiddelen

Dat zou toch eens een interessante kop zijn in de krant; Mogelijke bijwerkingen nu ook op voedingsmiddelen. Op verpakkingen en bijsluiters van geneesmiddelen is het gebruikelijk om te vermelden wat de mogelijke bijwerkingen zijn van het gebruik.

De meeste mensen doen er goed aan om deze juist niet door te lezen, aangezien ze door het lezen er van alleen al de symptomen opwekken, maar dit terzijde.

Waarschuwen voor bijwerkingen voeding

Neem nu eens een kijkje in de supermarkt. Er zitten geen bijsluiters in de verpakking van Knorr, op het kuipje van Becel en in de wikkel van Mars. Tot recent stond er op een snoepreep niet eens de voedingswaarde. Allicht aangezien er geen voedingswaarde inzit zul je denken, maar het aantal calorieën ontbrak toen ook nog. Ooit na het eten van bepaalde voeding hoofdpijn gekregen, krampen in je buik, een lusteloos gevoel of totaal energieloos? Daar hadden ze je wel eens voor kunnen waarschuwen! Dan had je misschien wel 2 x nagedacht voordat je het in je winkelwagentje legde.

Ingrediënten op voorkant verpakking

In een artikel uit 2008 kwam ik het volgende voorstel tegen. Informatie over vet, suiker, zout en calorieën moet voortaan op de voorkant van verpakte voeding. De letters moeten ook minstens 3 millimeter groot zijn. De Europese Commissie heeft dat voorgesteld aan het Europees Parlement en de EU-landen. ‘De informatie is nu te vaak onleesbaar klein en weggestopt op de achterkant of zijkant van verpakkingen’, vindt Europees Commissaris Markos Kyprianou (Gezondheid).

Doel is dat consumenten dankzij de informatie niet te veel vet, suiker of zout eten. Nu is één op de vier Europeanen te zwaar. De gegevens moeten ook bruikbaar zijn voor mensen met een dieet, zoals suikerzieken of mensen met een hoge bloeddruk.

Veel consumenten raken in verwarring door de cijfers en verschillende systemen over voedingswaarden. De ene fabrikant duidt de ingrediënten aan in grammen, de andere als percentage van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.

Het stoplichtsysteem voor voeding

Aan de verpakkingen in de supermarkt te zien is dit voorstel er duidelijk niet doorgekomen. En dan nog het verhaal van de ADH, de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Later hierover meer. Tot slot nog een goed initiatief van Foodwatch. Een stoplichtsysteem dat het voor de consument direct zichtbaar maakt welke producten veel suiker, vet en/of zout bevatten. Meet Barry!

Wat vind jij van het stoplichtsysteem?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
LamLameArerse
Door

LamLameArerse

op 07 May 2011

Bedankt voor de interessante informatie

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading