datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

7 tips voor mooi servies, maakt je eten nog lekkerder!
31 maart 2022 
2 min. leestijd

7 tips voor mooi servies, maakt je eten nog lekkerder!

We hebben het allemaal in gebruik in de keuken: servies. Hoewel de een het puur ziet als een praktisch middel om mee te eten, vindt de ander het juist belangrijk om mooi serviesgoed in huis te hebben. Behoor je tot de tweede optie? Dan wil je vast graag op de hoogte blijven van servies trends. In dit artikel zetten we de leukste trends voor je op een rijtje! Mooi servies maakt je eten lekkerder!

Retro servies

De looks van vroeger zijn weer helemaal terug van weggeweest: we zijn dol op retro servies! Vintage servies is trouwens tevens een optie, als je het tweedehands wilt kopen. Maar ook als je liever eet van schoon en nieuw servies, is er een heleboel te vinden. Met name retro kleuren spelen een hoofdrol, waaronder bruin, donkergroen en diepgeel. Zo valt je servies lekker op! Ga verder voor ouderwetse printjes en patronen, zoals grafische bloemen.

Minimalistisch servies

Van opvallend retro servies gaan we door naar minimalistisch servies: dit oogt juist weer heel anders. Zo is er voor ieder wat wils! Minimalistisch servies is tijdloos en elegant. Met minimalistische witte borden doe je jarenlang – je raakt er namelijk niet op uitgekeken. Kies voor weinig poespas, maar wel een uitmuntende kwaliteit.

Kleurrijk servies

Mag het servies in jouw keuken uniek zijn? Ga dan voor kleurrijk serviesgoed. Alle kleuren van de regenboog zijn er te vinden – daar kun je maar beter vrolijk gebruik van maken. Kies bijvoorbeeld voor je lievelingskleur, of juist voor een kleur die verder goed bij je interieur past.

Servies met een natuurlijke look

Tegenover servies in opvallende, felle kleuren staat juist servies met een natuurlijke look. Ook dit is enorm geliefd! Het past bij de verdere woontrend van natuurlijke materialen, zoals bamboe, riet en rotan. Ga voor robuust serviesgoed in natuurkleuren, zoals bruin, zand of crème.

Servies met unieke vormen

Niet alleen kleuren en prints maken dat servies een specifieke look heeft, maar ook vormen! Hiermee kun je je serviesgoed tevens in het oog laten springen. Ga niet voor een standaard bord in een ronde vorm, maar kies voor een vierkant design. Zoek smalle, hoge bekers uit: die zien er anders uit dan lagere mokken. Of haal schaaltjes in huis in abstracte vormen – het is een feestje om hieruit te eten.

Luxe, hotelwaardig servies

Houd je wel van wat luxe in je interieur? Hier kun je absoluut aan tegemoetkomen met de servieskeuze in huis. Neem kwalitatief hotelservies als uitgangspunt, en baseer hierop jouw keuze. Donkere kleuren zoals zwart of diepgrijs kennen een plek in dit straatje. Evenals zwaar, sterk servies.

Gevarieerd servies

Hoewel je misschien de neiging hebt om al je servies in dezelfde kleur of look in huis te halen, hoeft dit eigenlijk helemaal niet. Sterker nog: het is trendy om gevarieerd servies te kiezen. Koop in de ene look een bordje, en in de andere look een mok – en ga zo maar door. Zo is je set in ieder geval allesbehalve saai! Dat is altijd een mooi uitgangspunt.

En nog een aantal leuke tips: Hoe groter het contrast tussen je eten en de kleur van je bord, hoe intenser je het eten beleefd. Ook zorgt een groter contrast voor een grotere verzadigdheid. Voor een betere verzadiging is ook de grote van je bord belangrijk. Op een groter bord lijken de porties kleiner dan op een kleiner bord. Dus als je niet teveel wilt eten koop dan niet te grote borden!  Maak een feestje van je bord en wat er op je bord ligt, wanneer je alles de juiste goede energie meegeeft, neem je die ook tot je!

Welk servies is jou favoriet?Over de schrijver
Mijn naam is Catherina Carvalho, ik ben natuurgeneeskundig therapeut, kinesiologie en kindervoedingscoach. Mijn missie is om jou te helpen transformeren naar de beste versie van jezelf! Met gezonde voeding, suppletie, accupressuur middels Touch for Health en leefstijladviezen je zelfhelend vermogen activeren en je innerlijke kracht (terug) te vinden. Online via Zoom of offline in mijn praktijk aan huis. Bekijk mijn tarieven en mogelijkheden op www.catherinacarvalho.nl en voor jou kinderen op www.gezondmetkids.nl. Ik werk tevens met EMB bloedtest voor zowel volwassenen als kinderen. Met deze energetische bloedtest kan ik intoleranties, tekorten en onbalansen in je lichaam opsporen en kunnen we die samen gericht aanpakken. www.catherinacarvalho.nl www.gezondmetkids.nl info@catherinacarvalho.nl
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine