10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Motivatie Tips om meer te bewegen
31 juli 2011 
2 min. leestijd

Motivatie Tips om meer te bewegen

Kom je tijd tekort? Of mis je prioriteit!

Geen tijd is geen excuus. Tijd is een kwestie van prioriteit. Mensen die niet sporten hebben niet meer of niet minder tijd dan sporters. Ze werken niet langer, hebben geen groter gezin noch een drukkere agenda. Heel wat mensen in topfuncties halen hun energie trouwens juist uit de sport.

Geen energie? Bewegen geeft energie!

Tijd is een kwestie van prioriteit. Bedenk ook dat meer beweging energie geeft, waardoor andere dingen sneller en makkelijker gaan, en dat scheelt weer tijd. Heb je geen zin om te sporten? Welke excuses heb je? Vermoeid, het regent, moet de vaatwasser nog uitruimen? Juist als je geen zin hebt is dat een teken om juist wel te gaan! Je lichaam probeert je iets te vertellen, maar je pakt het signaal zeg maar niet helemaal op.

Investeer tijd in jezelf!

Tijd investeren in je gezondheid is het beste wat je kan doen!

5 Motivatie Tips

1. Zoek een beweegmaatje, zo houd je elkaar verantwoordelijk

Samen sporten is gewoon leuker. Als jij een keer geen zin hebt, dan kan je vriend(in) je overtuigen om toch te gaan. Tevens een goede oplossing als je vriendin niet vaak ziet, jullie kunnen direct bijpraten! Geen vrienden die mee willen? Handige websites voor het vinden van een maatje bij jou in de regio is Sportpartner.nl

2. Stel kleine haalbare doelen en beloon jezelf hiervoor

Dus niet jezelf opleggen om direct 3-4 keer in de week te gaan sporten. Dat hou je niet lang vol, hooguit 1-2 weken en daarna val je weer terug en ben je teleurgesteld in jezelf en dat is dus geen positieve ervaring. Beter kun je de lat wat lager leggen en met jezelf afspreken dat je start met 1 vaste avond/middag/ochtend in de week. Het voordeel en tevens nadeel van fitnessclubs is dat ze ruime openingstijden hebben en 7 dagen per week open zijn. Je kunt dus komen wanneer het jou uitkomt en bent tot niets verplicht. En daar zit nu juist het probleem, jij hebt een stok achter de deur nodig! Doe daarom bij voorkeur mee met een groepsles. Die zijn op vaste tijden en bovendien wordt je gemotiveerd door een enthousiaste instructeur en opzwepende muziek. Beloon jezelf tenslotte niet met eten, maar koop een leuke sporttop of sportbroek. Daar heb je wat aan!

3. Lees over sporten, zo weet je wat het effect van sporten is

Ik hoor het nog heel vaak; Waarom moet jij sporten? Je bent toch slank! Ja, en hoe denk je dat ik zo slank blijf, zeg ik dan. Tja, voor een aantal mensen is het nog steeds niet duidelijk dat beweging van essentieel belang is voor je gehele gestel en niet alleen het uiterlijk. Toch is reden nummer 1 om te gaan sporten nog steeds afvallen.

4. Maak eens een afspraak met een personal trainer

Een personal trainer zal je zeker motiveren om je doel te bereiken en je stimuleren om dat beetje extra te geven als jij net dacht dat je klaar was met je oefening. Een goede personal trainer stelt een optimaal trainingsprogramma voor je samen en adviseert je op het gebied van voeding. Het proberen waard!

5. Zoek een activiteit die je echt leuk vindt en vol houdt

Dit is echt wel een heel belangrijke tip. Doe iets dat je ECHT leuk vindt! Beslis niet na 1 poging of iets leuk is, maar doe het een paar keer. De eerste keer is namelijk altijd nieuw en daardoor lastiger. Na minimaal 3 keer kun je echt beoordelen of een sportactiviteit bij je past.

Heb jij nog tips die anderen kunnen gebruiken?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Sporthorloge
Door

Sporthorloge

op 24 Jul 2020

Goede tips Eva! 1 ) Verplaats sport of bewegen naar de top van je to-do lijst. 2) Met of zonder beweegmaatje, plan het sporten net zoals iedere afspraak in je agenda. 3) Speel motiverende muziek af tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen. 4) Houd het leuk, ga in het begin niet te lang door. 5) Beloon jezelf als je een doel gehaald hebt. Als je voor het eerst 5K of 10K hebt gelopen geef je jezelf een paar nieuwe hardloopschoenen of sporthorloge cadeau.

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.