datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Motivatie Tips om meer te bewegen
31 juli 2011 
2 min. leestijd

Motivatie Tips om meer te bewegen

Kom je tijd tekort? Of mis je prioriteit!

Geen tijd is geen excuus. Tijd is een kwestie van prioriteit. Mensen die niet sporten hebben niet meer of niet minder tijd dan sporters. Ze werken niet langer, hebben geen groter gezin noch een drukkere agenda. Heel wat mensen in topfuncties halen hun energie trouwens juist uit de sport.

Geen energie? Bewegen geeft energie!

Tijd is een kwestie van prioriteit. Bedenk ook dat meer beweging energie geeft, waardoor andere dingen sneller en makkelijker gaan, en dat scheelt weer tijd. Heb je geen zin om te sporten? Welke excuses heb je? Vermoeid, het regent, moet de vaatwasser nog uitruimen? Juist als je geen zin hebt is dat een teken om juist wel te gaan! Je lichaam probeert je iets te vertellen, maar je pakt het signaal zeg maar niet helemaal op.

Investeer tijd in jezelf!

Tijd investeren in je gezondheid is het beste wat je kan doen!

5 Motivatie Tips

1. Zoek een beweegmaatje, zo houd je elkaar verantwoordelijk

Samen sporten is gewoon leuker. Als jij een keer geen zin hebt, dan kan je vriend(in) je overtuigen om toch te gaan. Tevens een goede oplossing als je vriendin niet vaak ziet, jullie kunnen direct bijpraten! Geen vrienden die mee willen? Handige websites voor het vinden van een maatje bij jou in de regio is Sportpartner.nl

2. Stel kleine haalbare doelen en beloon jezelf hiervoor

Dus niet jezelf opleggen om direct 3-4 keer in de week te gaan sporten. Dat hou je niet lang vol, hooguit 1-2 weken en daarna val je weer terug en ben je teleurgesteld in jezelf en dat is dus geen positieve ervaring. Beter kun je de lat wat lager leggen en met jezelf afspreken dat je start met 1 vaste avond/middag/ochtend in de week. Het voordeel en tevens nadeel van fitnessclubs is dat ze ruime openingstijden hebben en 7 dagen per week open zijn. Je kunt dus komen wanneer het jou uitkomt en bent tot niets verplicht. En daar zit nu juist het probleem, jij hebt een stok achter de deur nodig! Doe daarom bij voorkeur mee met een groepsles. Die zijn op vaste tijden en bovendien wordt je gemotiveerd door een enthousiaste instructeur en opzwepende muziek. Beloon jezelf tenslotte niet met eten, maar koop een leuke sporttop of sportbroek. Daar heb je wat aan!

3. Lees over sporten, zo weet je wat het effect van sporten is

Ik hoor het nog heel vaak; Waarom moet jij sporten? Je bent toch slank! Ja, en hoe denk je dat ik zo slank blijf, zeg ik dan. Tja, voor een aantal mensen is het nog steeds niet duidelijk dat beweging van essentieel belang is voor je gehele gestel en niet alleen het uiterlijk. Toch is reden nummer 1 om te gaan sporten nog steeds afvallen.

4. Maak eens een afspraak met een personal trainer

Een personal trainer zal je zeker motiveren om je doel te bereiken en je stimuleren om dat beetje extra te geven als jij net dacht dat je klaar was met je oefening. Een goede personal trainer stelt een optimaal trainingsprogramma voor je samen en adviseert je op het gebied van voeding. Het proberen waard!

5. Zoek een activiteit die je echt leuk vindt en vol houdt

Dit is echt wel een heel belangrijke tip. Doe iets dat je ECHT leuk vindt! Beslis niet na 1 poging of iets leuk is, maar doe het een paar keer. De eerste keer is namelijk altijd nieuw en daardoor lastiger. Na minimaal 3 keer kun je echt beoordelen of een sportactiviteit bij je past.

Heb jij nog tips die anderen kunnen gebruiken?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Sporthorloge
Door

Sporthorloge

op 24 Jul 2020

Goede tips Eva! 1 ) Verplaats sport of bewegen naar de top van je to-do lijst. 2) Met of zonder beweegmaatje, plan het sporten net zoals iedere afspraak in je agenda. 3) Speel motiverende muziek af tijdens het wandelen, hardlopen, fietsen. 4) Houd het leuk, ga in het begin niet te lang door. 5) Beloon jezelf als je een doel gehaald hebt. Als je voor het eerst 5K of 10K hebt gelopen geef je jezelf een paar nieuwe hardloopschoenen of sporthorloge cadeau.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading