Naast sojamelk nu ook hazelnootdrink en amandelmelk
Gezonde voeding
Eva van Zeeland
Gezonde voeding
02/20/2012
2 min
8

Naast sojamelk nu ook hazelnootdrink en amandelmelk

02/20/2012
2 min
8

Melk van amandelen en melk van hazelnootDeze maand verschijnen  er twee nieuwe plantaardige drinks van amandelen en hazelnoten in de supermarkten, te weten Alpro Amandelmelk en Alpro Hazelnootdrink. Dat is goed nieuws voor iedereen die zuivelvrij of zuivelarm wil eten!

Het bedrijf Alpro staat met zijn merken Alpro en Provamel al 30 jaar bekend als een pionier in sojaproducten en wil met dit bredere gamma meer plantaardige keuze bieden. Daar ben ik erg blij mee. Ik ben namelijk gek op amandelmelk en een drank van hazelnoten klinkt ook erg lekker!

10 jaar plantaardige variaties

Overtuigd van de behoefte aan plantaardige voeding, werd Alpro in 1980 opgericht, gespecialiseerd in voeding waarbij al het goede van de volledige sojaboon wordt behouden. De Europese groep Alpro werd gecreëerd vanuit de sterke nutritionele eigenschappen van sojaproducten die gezond zijn en goed voor de planeet. In de afgelopen 10 jaar brachten zij naast sojadrinks ook nieuwe productgroepen op de markt zoals soja-desserten en soja-variaties op yoghurt, room en vlees. Dit vanuit de overtuiging dat plantaardig, naast gezond, ook gewoon lekker moet zijn.

Plantaardig eten is populair!

Begin 2012 betekent opnieuw een mijlpaal voor het bedrijf: naast sojadrinks brengt Alpro nu ook drinks gemaakt van nieuwe plantaardige ingrediënten namelijk amandelen en hazelnoten op de markt. De consument heeft immers baat bij meer plantaardige variatie: plantaardig is niet alleen een trend maar wordt mainstream.

Alpro Hazelnootdrink is zuivelvrijEnjoy Plant Power

Door deze versterking van zijn plantaardige positie wordt ook het Alpro-logo aangepast: de sojaboon werd vervangen door een zon die opkomt achter een groen blaadje, en het woord ‘Soya’ werd vervangen door de uitnodigende belofte: ‘Enjoy Plant Power’

Bernard Deryckere, CEO van Alpro verteld: “De nieuwe producten die wij begin dit jaar op de Europese markt brengen, zijn een echte revolutie. Ze zijn nieuw in de supermarkten, scoren excellent op smaak, zijn gezond en volledig plantaardig. Voor ons is het een logische volgende stap, want wij waren altijd al onze tijd ver vooruit en streven voortdurend naar vernieuwing. Innovatie zit namelijk in onze genen.”

Als sinds enkele jaren is het marktaanbod van duurzame producten enorm gestegen. Consumenten zijn volledig klaar voor variatie in het eetpatroon met lekkere, gezonde en ecologisch verantwoorde voeding. “Plantaardige voeding wordt mainstream”, aldus Bernard Deryckere.

Alpro Amandelmelk is zuivelvrijAmandelmelk met licht geroosterde smaak

Alpro hecht veel belang aan een uitstekende smaak van zijn plantaardige producten die allemaal ontwikkeld worden op basis van uitgebreide consumententesten. “90% vindt onze amandelmelk en hazelnootdrink een attractief concept en voor 75% is de smaak zoals verwacht of zelfs beter”, besluit Bernard Deryckere. “De Alpro Amandelmelk heeft een subtiele, licht geroosterde smaak; de Alpro Hazelnootdrink heeft een zachte en romigere smaak.”

Alpro opklopbare soja slagroomOpklopbare soja slagroom

Ook het sojagamma wordt uitgebreid met nieuwe producten, zoals een variatie voor opklopbare slagroom Alpro Airy & Creamy met een lager vetgehalte dan traditionele slagroom en Alpro Fruity & Creamy, romige yoghurtvariaties met fruit.

Morgenvroeg ga ik de soja yoghurt van dit merk gebruiken als mijn ontbijt met muesli, noten en lijnzaad.

Welke plantaardige melk lijkt jou het lekkerst?

Reacties
Categorieën