Miss Natural gelooft dat biologisch en duurzaamheid de toekomst is en dat je in verbinding met je hart makkelijker naar de natuurlijke kracht in je lichaam kan luisteren en daar uiting aan kunt geven. Een natuurlijke levensstijl zonder of met minder vlees past hierbij! Het vaker eten van een dagje zonder vlees en vis is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Van 5-11 maart 2018 vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats en uiteraard doet Miss Natural hier aan mee! Jij ook?
Iedereen die het volhoudt om gedurende één week geen vlees te eten bespaart een heleboel! Want wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je namelijk:
7 maanden douchewater
Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1700 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie* vlees (gemiddelde waterverbruik van rund, varken, lam en kip). Voor 1 douchebeurt is circa 51 liter water nodig, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je maar liefst 7 maanden douchewater.
1 blije kip
Wanneer je één dag geen vlees eet, bespaar je gemiddeld 200 gram vlees. 1 kip bevat 1500 gram consumeerbaar vlees, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je het consumptiegewicht van 1 volledige kip.
111 kilometer autorijden
Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1600 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie* vlees. 1 kilometer autorijden stoot 101 gram CO2 uit, dus door één week geen vlees te eten, bespaar je de uitstoot van 111 kilometer autorijden.
7 maanden werk voor een boom
Wanneer je één dag geen vlees eet bespaar je de 1600 gram CO2 uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie* vlees. Een boom kan in een maand circa 1600 gran CO2-uitstoot uit de lucht opnemen in zijn biomassa en omzetten in zuurstof. Door één week geen vlees te eten, bespaar je dus de uitstoot waar een boom 7 maanden voor nodig heeft.
*Voor de dagelijkse portie vlees is uitgegaan van een gemiddelde consumptie van 200 gram per volwassene per dag.
Ontdek de plantaardige keuken
Veel mensen hebben vooroordelen over vegetarisch eten: het is saai, smakeloos of ingewikkeld. Initiatiefnemer Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De Hippe Vegetariër, is ervan overtuigd dat proberen en proeven leidt tot geloven. Want vegetarisch eten is juist verrassend, smaakvol en helemaal niet moeilijk! Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken. De week staat daarom in het teken van het bieden van praktische handvatten aan de deelnemers om de mogelijkheden van de vegetarische keuken te ontdekken. Zowel thuis, als onderweg, op het werk en in de supermarkt.
Doe jij mee met de Week zonder Vlees?