datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Natuurlijk, plantaardig ijs zonder zuivel
16 augustus 2012 
2 min. leestijd

Natuurlijk, plantaardig ijs zonder zuivel

Zuivelvrij ijsVan ijs krijgen wij bij Miss Natural nooit genoeg! Gisteren lanceerde de Alkmaarse ijsmaker Professor Grunschnabel zijn kleurrijke nieuwe ijsbekers op de Parade in Amsterdam. Op dit theaterfestival werd zijn ijs in 2003 voor het eerst geïntroduceerd. Na ruim negen jaar werken aan de meest tongstrelende smaken is een prachtig assortiment 100% plantaardige ijsrecepten tot stand gekomen.

Inmiddels heeft Professor Grunschnabel liefhebbers door heel Nederland. Sinds kort is zijn ijs ook in België verkrijgbaar. Door middel van de nieuwe verpakking kan de groeiende groep fans beter geïnformeerd worden. Naast de verpakking wordt ook de website binnenkort vernieuwd.

Aardbeienijs met hete pepertjes

Het assortiment van Professor Grunschnabel bestaat uit meer dan 15 wereldse smaken met exotische namen als Fresas del Habanero, Siam Horapa Coco en Café el Khatib. Dit vertaalt zich in culinaire hoogstandjes als aardbeienijs met hete pepertjes, ijs van kokosmelk met Thaise basilicum en limoen, en ijs van Arabica-koffie met cardemonzaadjes en vanille. Voor elke smaak is een unieke ijsbeker ontworpen, geïnspireerd op de nostalgische reislust van de Professor en de frisse zuiverheid van de smaken.

Natuurlijk, plantaardig ijs zonder zuivelIJscowagen op zonne-energie

Professor Grunschnabel werkt hard aan de verdere expansie en professionalisering van zijn ijsimperium in binnen- en buitenland. De Professor stuurt zijn team ook steeds vaker op pad. Daarvoor heeft hij een ijscowagen op zonne-energie gekozen. Een slim energieneutraal wagentje van het bekende Amsterdamse ontwerpbureau Springtime Industrial Design. De innovatieve ijscowagen maakt zijn primeur op theaterfestival de Parade in Amsterdam.

Zomerse en winterse smaken

Professor Grunschnabel bewijst al jaren dat ijs niet alleen een zomerproduct is. Natuurlijk, in de zomer zijn de frisse smaken zoals Mama Mango Maracujá en Brasil Basil Lime populair, in de winter doen de kruidige, complexere en romige smaken zoals Indian Winter en Canelle Glorieuses het goed. Pepijn Ornstein, oprichter van Professor Grunschnabel: ”In de zomer is het Mama Mango Maracujá-ijs niet aan te slepen. Maar: de Kyoto n’ Murasaki, een gekruide cranberry, cassis, framboos met lekker veel citrusfruit, past weer heel mooi in een winters menu, niet alleen als toetje maar ook heerlijk en verrassend bij een warm hoofdgerecht!”

Smaakvol 100% plantaardig ijs

Het ijs van Professor Grunschnabel is 100% plantaardig op basis van water of kokosmelk. Dit is uniek, want in het meeste ijs wordt zuivel verwerkt, zelfs in sorbetijs. Ornstein: “Melk is voor baby’s. IJs zonder zuivel is lichter op de maag, en dat vinden, gelukkig, veel mensen lekkerder. Ook lichter voor de planeet trouwens!” Zowel de exotische als de meer klassieke ijssmaken van Professor Grunschnabel zijn gemaakt van zo vers mogelijk fruit, verse kruiden, met vers geperst limoen- of citroensap. Er worden geen kleur-, geur- en smaakstoffen of synthetische bind- en conserveringsmiddelen aan het ijs toegevoegd. Vanwege zowel de smaak als de samenstelling van het product ontving Professor Grunschnabel drie jaar geleden uit handen van sterrenkok en juryvoorzitter Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) de landelijke prijs Smaakvol 2009, een initiatief van Syntens, het innovatiecentrum van het ministerie van Economische Zaken. “Mooie, unieke smaken met een perfecte balans” aldus Boer.

Over Professor Grunschnabel

Professor Grunschnabel BV is gevestigd in Alkmaar. Het bedrijf werd in 2003 opgericht door Pepijn Ornstein. Na zijn universitaire studie Japans in Leiden werkte Ornstein jarenlang in de mode-industrie, alwaar hij het merk OILILY in Japan en andere Aziatische landen op de markt bracht. Professor Grunschnabel-ijs is verkrijgbaar bij ongeveer honderd winkels en restaurants in Nederland en België. Duitsland en Groot-Brittanië volgen binnenkort. Voor meer informatie en verkooppunten: www.grunschnabel.nl

Heb jij weleens zuivelvrij ijs geproefd?

Eten zonder zuivel

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Hanneke
Door

Hanneke

op 16 Aug 2012

Laat ik nou volgende week naar de Parade gaan! Ga het gelijk uitproberen als hij er dan ook staat.

Marloes
Door

Marloes

op 16 Aug 2012

Hi Hanneke,Er worden diverse smaken van Professor Grunschnabel-ijs verkocht bij de ijstent van de Parade.Veel plezier, eet smakelijk!Groeten namens de Professor.

Barbara
Door

Barbara

op 16 Aug 2012

Hi Marloes,Helaas is er op dit moment niet veel te zien op de website. Is het ijs ook gemaakt van biologische ingrediënten, zonder geraffineerde suiker en zonder slechte e-nummers? Als dat zo is dan hoop ik dat het ijs ook snel in Eindhoven te koop is!Grt Barbara

Jouke
Door

Jouke

op 24 Aug 2012

Ik kan nu nog geen Belgische winkels of restaurants vinden op de site...hopelijk volgen deze spoedig, ben heel benieuwd!

Heleen
Door

Heleen

op 25 Aug 2012

Zit er suiker in dit ijs?

isabel van meurs
Door

isabel van meurs

op 03 Feb 2013

ga het proberen

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading