datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Natuurlijke anticonceptie en gezinsplanning met de Lady-Comp
24 september 2013 
3 min. leestijd

Natuurlijke anticonceptie en gezinsplanning met de Lady-Comp

Slechts 6 dagen per maand ben je als vrouw vruchtbaar (de vijf dagen vóór de eisprong en de dag erna), toch gebruiken de meeste vrouwen de hele maand anticonceptie. Zelf was ik ook op zoek naar een natuurlijk alternatief voor de pil. Heel even heb ik de nieuwste sterilisatie methode Essure nog overwogen, maar met 37 jaar vond ik dat toch nog te vroeg.

Op de Nationale Gezondheidsbeurs kwam ik in contact met Lilian Bonnema van Lady-Comp. Speciaal voor  Miss Natural mocht ik deze natuurlijke anticonceptie computer gebruiken en mijn ervaring met jullie delen.

De Lady-Comp is natuurlijk en zonder bijwerkingen

Waarom zou je als vrouw je gezondheid en seksleven voortdurend met anticonceptiva belasten, terwijl je tijdens een cyclus maar op zes dagen zwanger kan worden? De Lady-Comp is zo geprogrammeerd dat hij door veranderingen van de lichaamstemperatuur het moment van de eisprong exact herkent. Hiervoor gebruikt de Lady-Comp de gegevens van 800 000 cycli van enkele duizenden vrouwen.

De Lady-Comp is eenvoudig in het gebruik

Als ik de Lady-Comp uit de verpakking haal zijn het jaar, de datum en de tijd al ingesteld. Ik hoef alleen maar enkele gegevens in te voeren en de gewenste wektijd in te stellen en de volgende morgen kan ik al beginnen.

Ik moet ’s nacht’s een totaal van 5 uur geslapen hebben en dien dan te meten vóór het opstaan. Dus niet meten als je bent gaan plassen of bij de kinderen bent gaan kijken. De Lady-Comp moet namelijk jouw basale lichaamstemperatuur meten. Ik mag tussendoor wel opstaan mits ik daarna nog een uur in bed kan blijven liggen.

De Lady-Comp is eenvoudig mee te nemen in het bijgeleverde hoesje. Hij weegt 200 g, is 3 cm hoog en heeft een diameter van 14 cm. Eenmaal opgeladen kun je hem een maand lang op de geïntegreerde accu gebruiken. Dus ook handig op vakantie!

Even wennen met het gebruik

‘s Ochtends direct na het wakker worden leg ik de temperatuursensor onder mijn tong en 60 seconden later weet ik of ik vruchtbaar bent of niet. De Lady-Comp laat namelijk met een groen lampje zien dat je onvruchtbaar bent of met een rood lampje dat je vruchtbaar bent. Als je niet zwanger wilt worden, moet je in de dagen dat het rode lampje brandt geen (onbeschermde) geslachtsgemeenschap hebben. De eerste paar weken blijft het lampje rood branden omdat de computer mijn lichaam eerst moet leren ‘kennen’. Het gemiddelde aan rode dagen is 10-12 dagen. Na langer gebruik komen er meer groene dagen, hoera!

Natuurlijke anticonceptie de voordelen

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen de voorkeur geven aan een anticonceptiemethode die de volgende eigenschappen heeft:

  • Betrouwbaar = net zo betrouwbaar als de pil 99,3%
  • Eenvoudig in gebruik = slechts één meting per dag
  • Zonder medicijnen = op basis van temperatuurmeting
  • Zonder bijwerkingen = volstrekt natuurlijk, dus geen bijwerkingen
  • Onderbreekt het vrijen niet = één meting ’s ochtends geeft vruchtbaarheid aan voor de hele dag
  • Zonder langdurige gevolgen = zonder invloed op de hormonen en op de natuurlijke cycles
  • Respect voor het lichaam = ingesteld op het leren kennen van het lichaam

Lilian Bonnema over de werking van de Lady-Comp

Werkt goed in een vaste relatie

In een vaste relatie is het gebruik van de Lady-Comp echt een aanrader. Je partner en jij kennen elkaar immers heel goed en dan is in de ochtend jezelf temperaturen niet heel gek. Ook maken de rode dagen waarop je vruchtbaar bent ook niet zo veel uit, want dan doen jullie het een paar dagen later. In mijn geval, vrijgezel en aan het daten, is de Lady-Comp niet echt heel handig en bovendien wil je het ook nog extra veilig doen in verband met soa’s. Bovendien wil je als je net verliefd bent en elkaar ook niet elke dag ziet natuurlijk zo veel mogelijk sex en dat is niet handig met een rood lampje!

Vergoeding van zorgverzekering

Ik kan de Lady-Comp dus zeker wel aanbevelen en zal hem in de toekomst ook zeker weer gaan gebruiken. Er zijn al een aantal zorgverzekeraars die de computer vergoeden; PRO LIFE, FBTO EN AGIS. En dat is wel handig want de investering is €495,- Daarbij krijg je ook nog eens een hele goede persoonlijke service van Lilian Bonnema zelf en zal ze je perfect uitleggen hoe de Lady-Comp werkt. Kijk voor meer informatie op de website van Lilian Bonnema.

Wat voor anticonceptie gebruik jij?

Handtekening-Miss-Natural

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Tjitske
Door

Tjitske

op 24 Sep 2013

Zover ik weet is via de mond je temperatuur meten niet erg accuraat!

nathalie
Door

nathalie

op 01 Oct 2013

Ik vind het erg duur! maar klinkt wel goed, misschien in de toekomst.

Annemarie
Door

Annemarie

op 04 Oct 2013

Ik gebruik de Lady-comp al 10 jaar, vanaf een jaar nadat mijn jongste dochter is geboren, en ben er zéér tevreden mee! Het is heel fijn om in harmonie met mijn eigen cyclus te leven. Echt een aanrader.Het klopt wat Lilian zegt. Ik heb ook de pil gebruikt, maar de pil had een negatieve invloed op mijn welzijn. Wat een verschil!Bij vragen is Lilian altijd bereid om persoonlijk antwoord te geven. Top!

Jacquelien
Door

Jacquelien

op 29 Apr 2014

Ik gebruik de Ladycomp nu ongeveer een jaar en ben er erg tevreden mee! Natuurlijk is het een hoop geld maar als je bekijkt hoe lang je ermee doet kan het echt wel uit. Als je een partner hebt kun je het bedrag bovendien delen. Het is niet vervelend om elke dag te meten, in het begin vergat ik het nog wel eens maar nu hoort het bij mijn ochtendroutine. Ik ben erg blij met deze betrouwbare methode en kan het iedereen aanraden!

Wendy
Door

Wendy

op 04 Jun 2014

Hallo, is de mate waarin je slaapt ook nog belangrijk? Er staat dat je 5 uur geslapen moet hebben, maar ik ben zelf een erg slechte slaper en slaap nooit 5 uur vast achter elkaar door...

Mireille
Door

Mireille

op 23 Jun 2014

Hi Eva! Gebruik je de LC nog steeds? Nog steeds tevreden erover?

Gezonde keuzes en anticonceptie
Door

Gezonde keuzes en anticonceptie

op 02 Aug 2014

[…] Lady Comp officiële website - Megan Elizabeth over de Lady Comp (met duidelijk filmpje) - Miss Natural - Moderne Hippies - […]

Veronique
Door

Veronique

op 09 Aug 2014

Ik gebruik de LC sinds eind mei 2014. Nu is het begin augustus en ik ben zwanger geraakt. Het apparaat gaf al vanaf het begin errors aan, we hebben dan altijd een extra anticonceptiemiddel gebruikt, vaak heen en weer gemaild met LC, het zou allemaal wel loslopen en goedkomen. Op de groene dagen geen extra anticonceptie gebruikt en toch zwanger geworden. Wees dus zeer voorzichtig in wat je gelooft en wat je wordt verkocht!!

Mireille
Door

Mireille

op 09 Aug 2014

Hi Veronique! Jeetje, dat is toch niet de bedoeling van de LC.... Fijn dat je dit bericht plaatst! Ik lees heel weinig reviews van mensen die de LC al een aantal jaar gebruiken en er tevreden over zijn. Had ook een vraag aan Eva van missnatural gesteld n.a.v. dit artikel, maar daar komt dus ook geen antwoord op....

Annemarie
Door

Annemarie

op 09 Aug 2014

Naar aanleiding van de laatste reacties wil ik toch ook nog even reageren. Zoals ik hieronder heb verteld gebruik al vele jaren de ladycomp naar volle tevredenheid.Nadat ik in vrij korte tijd drie dochters heb gekregen ben ik begonnen met de ladycomp. Al een jaar of 11 is het voor mij een betrouwbare anticonceptiemethode gebleken. Twee vriendinnen van mij gebruiken de ladycomp ook al zo lang en ook bij hen is de ladycomp betrouwbaar gebleken (geen zwangerschappen).Veronique, het bevreemd me dat er vanuit ladycomp, zoals jij aangeeft, laconiek is omgesprongen met het feit dat het apparaat 'errors' gaf. Ik denk dat hier het probleem in ligt. Ik heb in al die jaren nooit een 'error' gezien. Waarschijnlijk heeft het apparaat niet goed gewerkt. Ik vind het slecht dat hier vanuit ladycomp niet goed op is gereageerd. Erg vervelend.Als de ladycomp normaal functioneert (zonder errors) is het volgens mij (en ook wetenschappelijk bewezen) een anticonceptiemethode met een hoge betrouwbaarheid. Ik ben erg tevreden en zal het ook mijn dochters later aanraden.

Mireille
Door

Mireille

op 22 Sep 2014

Hi Annemarie,Dank voor je reactie! N.a.v. jouw reactie heb ik meer vertrouwen gekregen in de LC. Ik heb er één tweedehands gekocht, gelukkig nog met garantie want ik had er veel pech mee. De LC is met veel heen-en-weer gemail uiteindelijk 4x teruggestuurd naar Duitsland. De accu was telkens na een dag of wat helemaal leeg. Er zijn een aantal reparaties aan gedaan en nu doet 'ie 't eindelijk goed. Ik was wat bang om ermee te gaan starten na al dit gedoe, en zoals ik hieronder al schreef, vind ik weinig berichten op internet van tevreden gebruikers die er al jaren mee bezig zijn. Na jouw berichtje durfde ik er 'echt' mee te gaan starten, tot nu toe nog steeds tot volle tevredenheid. Voor aankomende gebruikers die er één tweedehands willen aanschaffen: let erop dat de gebruikster voor jou de LC nog regelmatig heeft opgeladen. De accu blijkt vrij kwetsbaar als de LC niet wordt gebruikt. En 't is fijn als er nog garantie op zit. Mocht er dan toch wat mee zijn (zoals ik helaas had...) dan heb je daar als 2e eigenaar ook nog recht op.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 23 Sep 2014

Bedankt voor het delen van jouw ervaring Mireille en fijn dat de accu het weer doet!

Mireille
Door

Mireille

op 10 Oct 2014

Nou de accu... er zijn allerlei onderdelen aan de LC vervangen ;)

kunst
Door

kunst

op 09 Oct 2014

Ik adviseer om jezelf er in te verdiepen en temperatuur te meten. Het is allemaal heel logisch wanneer je er eenmaal in verdiept hebt. De LadyComp is nog niet goed ontwikkeld en laat regelmatig steken vallen. Prijs is te hoog voor wat het biedt. Het is geen wiskunde, we kunnen dit allemaal zelf.Lilian reageert vaak heel laat en weet regelmatig zelf geen oplossingen voor de problemen van de ladycomp. Dat is jammer.

kunst
Door

kunst

op 09 Oct 2014

Overigens ongewenst zwanger geraakt, ondanks alleen seks bij groen lampje. Nooit bij oranje of rood. Uiteindelijk waren we toch heel blij met het nieuws.. helaas werd het een miskraam. (Het zelf snappen is echt beter, dan blindelings op een apparaatje te vertrouwen )En wat denk je.. de ladycomp blijft aangeven dat je zwanger bent. Tot na een lange poos! Elke ochtend meten en elke ochtend geconfronteerd worden met het verlies. Dat is niet leuk!Daarnaast geeft het vaak meldingen of een error of codes. In de handleiding niet terug te vinden.. dan wel een paar dagen buiten gebruik.

Lilian Bonnema
Door

Lilian Bonnema

op 08 May 2015

Hallo, ik ben Lilian van LadyComp Nederland. Iemand wees mij op deze reacties en toen ik ze ging lezen vond ik met name twee dingen jammer: Er wordt o.a. over errors gesproken. Volgens mij zijn codes die klanten kunnen zien: (CO:10, of L:28 of L-:-2 ) allemaal cyclusgegevens die je te zien krijgt als je naar de "cyclusstatistiek"gaat. (hier bvb 10 gemeten cycli, gemiddelde lengte is 28 dagen en de ovulatiedagen zijn op 2 dagen veschillend per cyclus). Als iemand mij daarover mailt of belt heb ik de kans dat uit te leggen. Het enige probleem dat ik bij de Lady-Comp ken is, dat als de accu niet regelmatig opgeladen wordt (bij voorbeeld bij zwangerschap), die dan kapot kan gaan. Gelukkig is die te vervangen.Het tweede dat ik jammer vind is als klanten te lang op antowoord moeten wachten. Klopt, ik heb niet de mogelijkheid altijd binnen een dag te reageren. Maar in het algemeen probeer ik dat wel en zo niet, dan zeker na uiterlijk 3 dagen. (Alleen als het echt even super druk is). Als mij dat ook niet lukt weet ik het van te voren en zet ik een "automatisch emailbeantwoorden" aan waardoor de klant geïnformeerd is. Mijn advies: Heb je vragen? Mail gerust, ik wil graag uitleggen hoe een en ander werkt!!

marieke
Door

marieke

op 14 Jul 2016

Hallo Lilian,Ik heb een paar vragen die ik hier liever niet neer zet hoe kan u ik bereiken?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading