datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Nieuwe Maan in Waterman op 11 februari 2021, wat kun je daar uithalen voor jezelf?
11 februari 2021 
3 min. leestijd

Nieuwe Maan in Waterman op 11 februari 2021, wat kun je daar uithalen voor jezelf?

De Nieuwe Maan gaat gepaard met de start van iets nieuws. Dat is elke maand zo maar deze maand is wel heel bijzonder omdat er nu maar liefst zes planeten in hetzelfde teken staan, Waterman: het vaste luchtteken. 

Waterman: het vaste luchtteken

nieuwe maan watermanWaterman denkt vooruit; hij is met de toekomst bezig. Barst van de ideeën en wil deze met zoveel mogelijk mensen delen. Waterman is humanitair en geïnteresseerd in het maken van een betere wereld. Een teken met een visie, progressief en denkt graag na over hoe dingen beter kunnen; een nieuwe wereld bijvoorbeeld.

Lucht is een rationele energie en houdt zich bezig met communicatie en ideeën. Vrijheid van denken is uiterst belangrijkAnders dan je wellicht zou verwachten, is waterman geen waterteken. De waterman is de waterdrager. Trefwoorden: Intellectueel, nieuwsgierig, opmerkzaam en coöperatief.

Vaste tekens zijn stabiel, vastberaden, hebben uithoudings- en doorzettingsvermogen, loyaal, geduldig en standvastig.

Planeten in Waterman

Op dit moment staan er zes planeten in Waterman te weten:

  1. Maan
  2. Zon
  3. Saturnus
  4. Mercurius (retrograde)
  5. Jupiter
  6. Venus

Dit principe heet ‘Stellium’ en is vrij uitzondering. Sterker nog, de laatste keer was in de 60-er jaren toen de hippiebeweging opkwam. Niet zo gek dus als je bedenkt dat de sociale planeten – Saturnus en Jupiter – nu samenkomen. Dit in combinatie met Venus, de planeet van liefde en plezier. Mercurius is de planeet van communicatie. Dit is een brok van krachtige, liefdevolle energie die een echte verandering teweeg kan brengen.

Mercurius retrograde

Ja, dan is Mercurius een beetje de boel aan het saboteren maar kan uiteindelijk niet op tegen deze sterke coalitie. Als een planeet retrograde draait wil dat zeggen dat hij schijnbaar de andere kant op draait. Schijnbaar want planeten draaien altijd dezelfde kant. Het lijkt alleen vanuit perspectief zo (hij draait sneller dan de zon).Vergelijk het als twee treinen die naast elkaar rijden. Als jouw trein sneller gaat lijkt het alsof de trein naast je achteruit rijdt maar dat is niet zo. Dat is retrograde.

Misschien heb je al iets gemerkt. Dingen die ineens kapot gaan, afspraken die niet helemaal goed lopen, contracten die mazen bevatten etc. Dus dit is de tijd om jouw laptop te back-uppen!

Nieuwe Maan intenties

nieuwe maan watermanAangezien de Nieuwe Maan gaat om nieuwe dingen, iets starten en in combinatie met wat hierboven staat, is deze wel heel erg krachtig nu. Deze frisse, innovatieve energie.

We kunnen dus met een frisse blik gaan zien hoe het is gesteld met onze intentie die we dit jaar gezet hebben, de goede voornemens voor 2021. Misschien in een ander perspectief bekijken op een hele nieuwe manier. Deze quote past nu heel goed:

Blijf je telkens iets doen op dezelfde manier maar verwacht je wel een andere uitkomst?

Dus kijk met een andere bril, van een andere kant en alleen dat al kan jouw vooruitzicht verbeteren. Misschien zoek je een andere baan of wil je jouw relaties verbeteren, zoek alternatieve manieren om dit te doen.

Tip: maak een vision board. Kijk hoe jouw intenties eruit zien. Mediteer en visualiseer hoe jouw doelen eruit gaan zien, hoe ze voelen. Gebruik al jouw zintuigen: wat ruik je, wat proef je, wat zie en hoor je en wat voel je. Hoe voelt het met jouw nieuwe partner, business partner, huis, baan etc.

Vraag een vriend, werk samen en bespreek jouw nieuwe intenties en wat hun visie erop is. Altijd handig om te vragen aan mensen die al (geweest) zijn waar jij wilt zijn die het gebied waar jij je op focust, al kennen.

Waar gaat dit zich allemaal afspelen?

Waar als in welk aspect van het leven gaat dit allemaal spelen. Dat is voor iedereen anders. Dat heeft de maken met het ‘huis’ waarin jouw Waterman staat. Bij iedereen staan alle planeten nu in Waterman maar Waterman staat niet bij iedereen in hetzelfde huis.

Om dat te weten moet je jouw horoscoop kennen. Het gaat te ver voor dit blog om daar op in te gaan maar stel mij gerust de vraag als je dit wilt weten. Hiervoor heb je wel jouw geboortetijd nodig; zonder dat gegeven kun je niet weten in welk huis deze kracht van de Nieuwe Maan gaat plaatsvinden. We willen immers altijd graag weten hoe het met ons liefdesleven gaat, onze carrière, onze gezondheid of onze wereld. Dat wordt bepaald door het huis waar jouw Waterman staat in je geboortehoroscoop.

Veel plezier met jouw Nieuwe Maan intenties zetten vandaag. De Nieuwe Maan is om 20.00 uur als nieuwst. Ben je lid van Natural Lifestyle Club, dan kun je vanavond in de LIVE uitzending van The Heart Connector meepraten. Ik zal dan Eva haar gast zijn.

Welke intenties ga jij vanavond zetten?

Over de schrijver
Monique Appels is Life Planner. Zij geeft haar tijd en energie om jou te helpen een zorgeloos leven te leiden. Ze begeleidt jou om balans aan te brengen in jouw energie, gedachten en emoties. Als je dat combineert met de juiste acties en daardoor echt leiderschap gaat ontwikkelen, is je perfecte leven onvermijdelijk.
Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading