Nieuw redactielid Miss Natural

We zijn blij jullie te melden dat er weer een nieuw redactielid van Miss Natural van start is gegaan, namelijk Ellen Bastiaanssen!

Ik heb Ellen ontmoet tijdens de opleiding orthomoleculaire geneeskunde en vind haar een zeer gedreven en enthousiaste persoonlijkheid. Eigenschappen die perfect passen bij Miss Natural!

Ellen gaat voor jullie op zoek naar de fijnste natuurlijke cosmetica & beauty producten en zal haar vondsten delen op Miss Natural.

Ellen Bastiaanssen stelt zichzelf aan jullie voor

Mijn interesse voor gezondheid is ontstaan tijdens de opleiding biomedisch laboratoriumonderzoek. Het ontwikkelen van medicijnen leek mij de perfecte manier om een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de mens. Direct na mijn opleiding (in 2004) ben ik dan ook aan de slag gegaan op een onderzoeksafdeling van een farmaceutisch bedrijf.  Als biomedisch analist ben ik veelal werkzaam geweest op onderzoeksgebieden van gezondheid en welzijn van de mens. Verschillende onderzoeken binnen de vakgebieden van osteoporose (botontkalking) en immunologie hebben mij het belang van een goede gezondheid meer inhoud gegeven. Na werkzaam geweest te zijn op verschillende afdelingen ben ik erachter gekomen dat gezondheid niet alleen afhankelijk is van de  medische wetenschap maar ook van een gezonde levenswijze.

Een onderdeel dat zeker niet mag ontbreken in deze levenswijze is een goede voeding. Om mijn kennis op het gebied van voeding te verbreden heb ik naast mijn baan de opleiding orthomoleculaire geneeskunde gevolgd. Tijdens de opleiding ben ik me bewuster geworden van mijn eigen eetpatroon en heb daarin de nodige aanpassingen gemaakt. Natuurlijk eet ik nu niet alleen maar 100% gezond. Vaak wil ik wel gezond eten maar wat minder gezond is op z’n tijd zóóó lekker!  En als ik bij ieder hapje en drankje moet gaan nadenken of dit wel verantwoord is, gaat voor mij de lol eraf. Wel maak ik nu regelmatig een ritje naar de biologische supermarkt en vitaminesuppletie is niet meer weg te denken als aanvulling op mijn dagelijkse voedingspatroon.

Als Miss Natural ga ik graag op onderzoek uit naar interessante informatie op het gebied van een natuurlijke leefstijl. Ik betrap mezelf erop dat ik steeds vaker de ingrediënten controleer voordat ik een product koop. Dit geldt dan niet alleen voor voeding maar ook voor verzorgingsproducten. De uitspraak “ware schoonheid zit van binnen” zie ik dan ook liever als “ware schoonheid ontstaat van binnen“. Alles wat we binnenkrijgen in ons lichaam zal namelijk ook zichtbaar zijn aan de buitenkant. Zelf ben ik dan ook vaak op zoek naar natuurlijke producten ter vervanging van mijn huidige producten. MissNatural.nl is voor mij een ideale manier om mijn passie voor natuurlijke producten te delen met iedereen die net zoals ik gezond en mooi in het leven willen staan.

Groeten Ellen

Wil je ook schrijven voor Miss Natural?

Voor de verschillende rubrieken (voeding, beweging, beauty & motivatie) op MissNatural.nl zijn we op zoek naar enthousiaste freelance redactrices.

Is schrijven jouw passie en wil je als Miss Natural op zoek gaan naar producten en diensten die passen in de Natural Lifestyle? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als je zeker weet dat je wat toe te voegen hebt aan MissNatural.nl en je kunt minimaal 1 x per week een artikel aanleveren? Neem dan hier contact op om als vrijwillige schrijfster aan de slag te gaan!