Ontdek de favoriete recepten van Rens Kroes in haar boek 'Powerfood'

In december vorig jaar is Rens Kroes aan de slag gegaan met het schrijven van het boek ‘Powerfood‘. Een hele prestatie want het boek is nu al verkrijgbaar en bevat heel veel recepten voor een happy en healthy lifestyle. Vorige maand sprak ik Rens over haar eerste boek in Amsterdam en vroeg haar alles over haar natuurlijke levensstijl. Tijdens het interview overhandigde ik Rens ook nog de Miss Natural Inspirator Award in de vorm van het Miss Natural Kookschort met daarop de tekst: ‘No sugar I’m sweet enough’. Voor vele Miss Natural leden is zij een inspirator en daarom won zij dit jaar!

Haar moeder is haar grootste inspiratiebron

Al op jonge leeftijd kreeg Rens Kroes een passie voor gezonde voeding. Haar grootvader was de eerste biologische boer van Friesland en haar oma was een kruidenvrouw. De moeder van Rens is natuurvoedingsdeskundige en de grootste inspiratiebron van Rens. Vanuit haar passie voor voeding is de interesse al op jonge leeftijd gewekt en volgt zij de opleiding voor voedingsdeskundige en hormoontrainer. Het eerste exemplaar overhandigde Rens aan haar
supertrotse moeder (foto: Hannie van Herk) op donderdag 5 juni in ‘the Lobster House’ in Amsterdam. De hele familie Kroes was op deze belangrijke dag aanwezig.

Alles in balans

Rens maakt bij het geven van haar adviezen gebruik van de ‘holy triangle’. Deze driehoek staat voor ontspanning, beweging en voeding. Waarbij je als je in het midden zit van deze driehoek zit, in balans bent. Voornamelijk gaat Rens met haar klanten altijd aan de slag met voeding en daarbij geeft ze ook adviezen voor inspanning en ontspanning. Zelf is Rens op alle vlakken wel eens uit balans geweest, maar de laatste tijd is ontspanning een punt waarop ze extra let. Niet gek natuurlijk, met het uitbrengen van een boek! In Friesland kan Rens het beste ontspannen, daar heeft ze ook veel van de recepten gemaakt in de keuken van haar moeder. Ook kan ze in het buitengebied heerlijk wandelen.

Dansen voor ontspanning

Maar echte ontspanning is voor Rens toch echt dansen, zoals op festivals als het Lente Kabinet, Tomorrowland en Amsterdam Open Air. Of lekker eten met vrienden. Van de grote bekendheid als haar zus Doutzen heeft Rens zoals ze zelf zegt gelukkig geen last. Ze geniet enorm van de vrijheid, maar heeft zich wel voorbereid op meer bekendheid. Ze wordt (nog) niet aangesproken op straat. Wel werd ze laatst herkend op een feest waar ze aan het dansen was en iemand haar complimenteerde over haar hummus recept. “Dat is dan wel weer grappig”, zegt Rens.

7 Vragen aan Rens Kroes over natuurlijk leven

Voor het interview met Rens Kroes had ik natuurlijk een heleboel vragen. Je kunt hier alles lezen over de natuurlijke levensstijl van Rens!

1. Wat drink je als je uitgaat?

Spa rood, limoen met water en wodka of tequilla. En af en toe appelsap, en ook vaak champagne!

2. Welke voedingssupplementen gebruik je?

Visolie, magnesium, vitamine D en vitamine C. Dit is mijn basis. Soms neem ik wel een multi, maar niet elke dag. Een paar keer per jaar neem ik een chlorella als kuur of neem ik macca.

3. Wat zijn je favoriete superfoods?

Ik ben opgevoed met spirulina, bijenpollen, tahin en natuurlijk boerenkool! Incabessen zijn nu mijn favoriet. Ik hou van die smaak! Vooral als je er ballen van maakt, samen met cashewnoten en amandelmelk, dan heb je heerlijke Inca ballen. Het recept staat in mijn boek ‘Powerfood’.

4. Word je weleens misleidt door labels op verpakkingen en marketingkreten?

Nee, ik ben nog nooit misleid. Toen ik 19 was en in New York woonde zag ik al veel ‘zero calorie’ en ‘non fat’ producten en die liet ik links liggen. Mijn ouders zeiden namelijk altijd: “als iets bewerkt is, is het niet natuurlijk meer en dan kan je het beter niet eten”. Bovendien waren er toen al veel boeken in Amerika op de markt over gezonde voeding.

5. Hoe gaat jouw omgeving om met voeding?

Mijn vrienden om mij heen zijn allemaal eigenlijk heel bewust met voeding bezig. En als ik ergens kom waar geen gezond eten op tafel staat, dan doe ik daar niet moeilijk over.

6. Welke natuurlijk cosmetica gebruik jij?

Alles voor mijn huid is natuurlijk. Behalve mijn parfum, die is van Chanel en spuit ik op mijn kleding. Ik gebruik ook bijna geen deodorant of maar heel weinig. Voor mijn haar gebruik de kamille shampoo voor blond haar van EkoPlaza. Ook koop ik regelmatig bij Skins Cosmetics in Amsterdam.

7. Wat is jouw favoriete toetje?

Ik ben geen toetjes persoon, dat was thuis ook nooit gebruikelijk na het eten. Na het eten neem ik wel af en toe een stuk chocolade en een kop thee: mijn Feel Good Drink.

Recept Feel Good Drink Rens Kroes

Om lekker te kunnen slapen en voor een mooie huid drinkt Rens elke avond deze heerlijke gemberdrank. Gember heeft een verwarmend effect, de kamille kalmeert je lichaam en werkt zuiverend voor de huid, en citroen en geelwortel verbeteren het spijsverteringssysteem.

Dit heb je nodig voor het maken van jouw eigen Feel Good Drink:

  • twee mespuntjes geelwortel/kurkuma
  • een duimtopje geraspte verse gember of twee mespuntjes gemberpoeder
  • een theezakje kamille
  • een halve citroen
  • een theelepel honing
  • een mespuntje zwarte peper

Kijk voor de bereidingswijze op de website van Rens Kroes.

Rens signeert Powerfood bij EkoTown

Rens is nu druk met interviews. Zo was ze al te zien bij RTL Boulevard en als tafelgast bij RTL Late Night. Heel spannend allemaal, zegt Rens. Ook tijdens het EkoTown festival zal Rens mijn tafelgast zijn op zaterdag 21 juni en tevens haar nieuwe boek ‘Powerfood‘ signeren. Voor de toekomst heeft ze plannen voor een TV programma, maar eerst is haar focus om op 5 juni haar examen van de opleiding ‘de Hormoonfactor’ te halen en haar bedrijf stabiel te maken. In Amsterdam is ze momenteel op zoek naar een geschikte locatie om haar bedrijf te vestigen. Haar meeste plezier haalt ze uit 1 op 1 contact met haar klanten die ze helpt met een gezond eet- en leefpatroon. Dit doet ze via Skype of tijdens een persoonlijke ontmoeting.

Over het boek Powerfood

In haar eerste boek ‘Powerfood‘ staan Rens al haar favoriete recepten. Van ontbijtmuffins tot smoothie-to-go en van salade tot snack: alles even lekker, healthy en gemakkelijk om te maken. Bovendien geven de praktische schema’s aan waarom een ingrediënt zo gezond is, of wat je moet eten als je bijvoorbeeld sterkere nagels, glanzend haar of een stralende huid wilt.

Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs al weten, staat bij Rens het genieten van het leven centraal: verwen jezelf met de juiste voeding! Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must af en toe. Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken. Met haar sprankelende stijl en frisse tone of voice spreekt Rens een brede doelgroep aan.

“Om dit boek samen te stellen heb ik uren in de keuken doorge­bracht om te proeven, te variëren en te testen. Het resultaat is een verzameling van my favorites. Van smoothies, ontbijtjes die je gelukkig maken, simpele salades en pasta’s tot gezonde varianten op zondige zoetigheid. Ook vertel ik je over het effect van verschil­lende groenten, superfoods en andere ingrediënten op je lijf. Neem je tijd om lekker te kokkerellen, wees lief voor jezelf en boven alles: enjoy!” Rens Kroes

5 x Kans op het boek Powerfood!

Speciaal voor Miss Natural leden mag ik 5 exemplaren van het boek ‘Powerfood‘ cadeau geven. Hoe maak je kans? Laat mij onder dit artikel weten wat jouw favoriete powerfood is. Uit alle reacties zal ik dan de winnaar kiezen.

Let wel op: zorg ervoor dat bij jouw ledenprofiel je adresgegevens staan vermeld , zodat je de prijs toegestuurd kan krijgen als je een van de winnaars bent. Deze gegevens zijn niet zichtbaar voor iedereen.

Wat is jouw favoriete powerfood?

 De 5 winnaars zijn geworden:

Alina, Thea, Edmee, Suzan en Julia. Gefeliciteerd! Jullie krijgen elk het boek ‘Powerfood’ van Rens Kroes thuisgestuurd!  Let wel op:  zorg ervoor dat bij  jouw ledenprofiel  je adresgegevens staan vermeld , zodat je de prijs toegestuurd.