Ontharingswax voor jou getest

Met nog een klein weekje mooi weer in het vooruitzicht leek het me een goed plan om te zorgen voor zachte, haarvrije benen. In plaats van een scheermesje te gebruiken zoals ik normaal altijd doe, wilde ik nu een keer gebruik maken van een wax.

Ik had dit nooit eerder gedaan omdat ik een mesje wel makkelijk vond en dacht dat waxen ontzettend pijnlijk was. Maar op aanraden van vriendinnen en natuurlijk als test voor jullie ben ik toch aan het waxen geslagen.

Ontharen met suikerstroop

Een bijzondere wax die ik mocht testen was een wax op basis van suikerstroop: de Suger StripEase.  Het ontharen met suikerstroop (sugaring) wordt al vele duizenden jaren toegepast door vrouwen in het Oosten.

Wanneer er op jonge leeftijd begonnen wordt met sugaring, helpt het op den duur werkelijk haargroei te verminderen. Ook zorgt deze manier van ontharen voor minder risico op ingroeiende haren.

Eco-product voor ontharing

Sugar Stripease is niet alleen vrij van chemicaliën maar door suiker en water als enige ingrediënten is het 100% natuurlijk. Zelfs zonder de toevoeging van conserveringsmiddelen heeft het product toch een lange houdbaarheid. Doordat de strips ook nog eens uitwasbaar zijn is dit dé ultieme eco-keuze op het gebied van ontharingsmiddelen.

Productomschrijving

Het super vrouwelijke roze doosje bevat 250 gram Sugar StripEase (suikersiroop), 15 uitwasbare strips en 3 houten spatels. De bijgevoegde instructies zijn in het Engels en bevatten jammer genoeg geen flitsende voorbeeldplaatjes. De gebruikte foto’s zijn nogal gedateerd maar de instructies zijn duidelijk. Je verwarmt de pot even in de magnetron of au bain-marie in een pannetje en je bent klaar om te beginnen met het verwijderen van alle ongewenste haartjes!

1. Aantrekkelijk

Het lichtroze doosje heeft een sierlijk motiefje wat een soort lieflijkheid uitstraalt. Het potje met suikersiroop is van wit/ lichtroze plastic en in dezelfde stijl als het doosje. De foto van de mooie vrouwenbenen zorgt tegelijk voor een sexy uitstraling!

2. Geur

De geur is zoetig en wordt sterker na het verwarmen. Het is geen overheersende geur en het lijkt wel iets weg te hebben van stroopwafels.

3. Voelen

Het duurde even voordat ik zonder knoeien de plakkerige suikersiroop op mijn been kreeg. Maar na enige oefening ging het een stuk beter. De suiker is goed uit te smeren tot een dun laagje en voelt lekker warm aan. Ook de pijn bij het verwijderen van de strip is me helemaal meegevallen.

4. Effect

Ik stond versteld van het aantal haartjes op de strip na 1 keer gebruik. Het was maar een enkele keer nodig om nogmaals te waxen op dezelfde plaats. Ook erg fijn is de verwijdering van de totale haar inclusief wortel zodat het effect langer blijft. Na het waxen was mijn huid erg rood en heb ik zelf een verkoelende crème gebruikt. Ongeveer na 2-3 uurtjes was de roodheid helemaal weg en voelden mijn benen superzacht en glad aan.

Filmpje over het gebruik van Sugar StripEase

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8X-kZ_jZfo4[/youtube]