datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Optimaal presteren met de gezonde sportdranken van Amanprana
17 juli 2014 
3 min. leestijd

Optimaal presteren met de gezonde sportdranken van Amanprana

Hardlopen is mijn passie zoals velen weten en ik doe graag mee aan de evenementen. Vaak krijg je dan onderweg of aan de finish een sportdrankje van de organisatie. De laatste tijd krijg ik echter erg last van mijn darmen als ik zo’n drankje drink. Waarschijnlijk door de zoetstoffen, omdat ik die niet meer gebruik. Op mijn zoektocht naar gezonde sportdranken kwam ik op de site van Amanprana terecht. Het kan dus ook anders!

Over Amanprana

Voor degenen die het niet kennen zal ik het in het kort het bedrijf even toelichten. Amanprana heeft producten die levenskracht op een serene wijze ondersteunen en versterken, zonder ons lichaam en geest geweld aan te doen. Amanprana is altijd biologisch en plantaardig, er wordt ook aandacht gegeven aan ecologische en gezonde verpakkingen. Bij Amanprana geloven ze in het geheel en niet in de deeltjes apart. Hun producten zijn daarom zo weinig mogelijk bewerkt.

Prestatiedranken van Amanprana

Amanprana heeft ook sportdranken, deze noemen ze prestatiedranken. In principe geschikt voor het hele gezin. Naast het gebruik als sportdrank kun je het ook drinken om meer energie te krijgen op het werk, als je moet studeren, auto rijden, uitgaan en bij andere actieve bezigheden in het dagelijks leven. De prestatiedranken bevatten geen chemische toevoegingen en hebben nog meer voordelen:

 1. zonder geïsoleerde maltodextrine, dextrose, fructose of glucose
 2. zonder aroma’s, conserveermiddelen of kleurstoffen
 3. zonder -lactaten -citraten, -fosfaten
 4. zonder chemische zoetstoffen
 5. zonder geïsoleerde vitaminen en mineralen
 6. wel 100% bio, 100% natuurlijk, 100% actieve stoffen
 7. voor betere prestaties
 8. snellere recuperatie
 9. minder blessures
 10. meer energie
 11. minder kans op spierkrampen
 12. betere uithouding
 13. minder snel melkzuurvorming
 14. minder celschade en beter werkende mitochondriën.

Ik mocht van Amanprana voor Miss Natural 2 soorten prestatiedranken uittesten. Ik kon kiezen uit volgende soorten: Gula Java Cacao,Gula Java Matcha,Gula Java Safran,Gula Java Earl Grey,Gula Java Rooibos. Ik heb de soorten Gula Java Cacao en Gula Java Matcha voor jullie getest. Fijn stevig ingepakt ontving ik 2 mooie glazen potten met een duidelijk etiket.

Gula Java Cacao in de test

Kokosbloesem suiker cacao fantasie; om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte cacao & karamel smaak. Voeg 1 volle eetlepel (15g) Gula Java Cacao bij 1 kop melk of graandrank, warm of koud. Voor warme of koude chocoladedrank boordevol energie.

Ingrediënten: 78,5% kokosbloesem suiker,, 20% magere cacaopoeder, 1%vanille, 0,5% kaneell, 390g, Bovis 9.500, -30 Yin, GI 30

Deze vond ik van de 2 persoonlijk het lekkerste. Het geeft je een beetje het gevoel dat je gewoon lekker chocomel aan het drinken bent. Het was wel even wennen om dit in mijn bidon te doen want het geeft niet het idee dat je een sportdrank bij je hebt. Al hebben al verschillende onderzoeken aangetoond dat chocomel een goede hersteldrank is!

Gula Java Matcha in de test

De voedingsspecialisten bij Amanprana combineren Gula Java met matcha. Matcha is een Japanse ceremoniële groene thee, vermalen tot poeder. De thee wordt gemaakt van de blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. Wat Matcha zo speciaal maakt, is de herkomst en productiewijze van deze groene thee. De verschillende manieren waarop groene theeblaadjes behandeld worden, zijn bepalend voor de theekwaliteit.

Ingrediënten: 80% ongeraffineerde kokosbloesem ruwe suiker, 20% Kotobuki Matcha, 400g, Bovis 9.000, -30 Yin, GI 35

Ik moest een beetje wennen aan de geur van de poeder en ook aan de smaak.
Maar na een paar keer proberen was het met warm water het lekkerste, het leek zo een beetje op de groene thee. Deze kan mijns inziens ook goed door de yoghurt of door een smoothie.

Hoe maak je de prestatiedrank klaar?

Eenvoudig: doe x gram Amanprana prestatiedrank-poeder naar keuze in een bidon, fles, glas of mok. Voeg de juiste verhouding water toe, schudden of roeren en klaar (deze informatie staat op de verpakking of op de site). Lekker koud, lauw of warm. De dranken zijn lekker met melk, water, graandrank en met fruitsappen.

De prestatiedranken zijn voor jong en oud, en boordevol gezonde energie. Ook geschikt als goede start bij het ontbijt, als energierijk tussendoortje, bij recreatie, sport, spelen, studeren, uitgaan en andere ogenblikken waarop je lichamelijk en geestelijk moet presteren.

Ik wil Amanprana bedanken dat ik hun producten mocht testen en voor de vele informatie die ik gekregen heb voor mijn artikel. Ik heb in elk geval een natuurlijke sportdrank gevonden!

Welke gezonde sportdranken drink jij?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Josette
Door

Josette

op 23 Jul 2014

Hallo Miss Natural! Ik las dat je de sportdrank aanmengt met melk. Ik zou graag willen weten wat jij van melk vind en of jij het vaak gebruikt. Gr Josette

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading