datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Drinkyoghurt zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen
10 juli 2013 
1 min. leestijd

Drinkyoghurt zonder toegevoegde suikers of zoetstoffen

Steeds meer ‘gewone’ merken komen met meer natuurlijke varianten op hun producten. Helaas blijft dit vaak bij een product waarbij de belofte wordt gedaan dat er geen suikers inzitten, die dan worden vervangen door andere gifstoffen zoals aspartaam en andere onnatuurlijke zoetstoffen. Optimel belooft dit keer anders!

FrieslandCampina introduceert een geheel nieuwe generatie drinkzuivel: Optimel Puur. De eerste drinkyoghurt in Nederland zonder vet, zonder toegevoegde suikers én zonder zoetstoffen. Deze 100% natuurlijke drinkyoghurt bestaat uit slechts drie ingrediënten: verse magere yoghurt, vruchtensap en natuurlijk aroma.

Vraag naar minder suiker neemt toe

“We zijn in de afgelopen jaren steeds meer gewend geraakt aan zoete smaken. Toch is een groeiende groep mensen op zoek naar pure producten, bijvoorbeeld zonder zoetstoffen. Ook zien we dat de vraag naar levensmiddelen die minder suiker bevatten, toeneemt. Zo willen ouders hun kinderen gezonde en minder zoete producten geven. Optimel Puur is hier een uitkomst voor”, aldus Carola Boer Portfolio Manager Flavoured Drinks.

De helft minder zoet

Optimel Puur is de helft minder zoet dan de bekende Optimel drinkyoghurts. Beide varianten bevatten calcium, eiwit en vitaminen B2 en B12 (“Al het goede van zuivel”, zoals Optimel dit noemt). Optimel Puur bevat net als de bestaande Optimel drinks 32 kcal per 100 ml. Dat is gemiddeld 50% minder calorieën dan andere dagverse zuiveldranken. Optimel Puur heeft een frisse pure zuivelsmaak met een vleugje fruit.

De kunst van het weglaten

In 1998 werd Optimel geïntroduceerd. Destijds was dit de eerste drinkyoghurt in Nederland met 0% vet en zonder toegevoegde suikers en tevens de eerste drinkyoghurt voor volwassenen. Optimel was al snel geliefd en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste drinkyoghurtmerk van Nederland, met steeds meer smaken en varianten. Het motto ‘de kunst van het weglaten’ bleek een succes en wordt nu verder doorgezet. Wat tot nu toe niet mogelijk was, wordt nu, anno 2013, werkelijkheid met de introductie van een nieuwe generatie zuivel: Optimel Puur – geen zoetstoffen én geen suiker toegevoegd en toch een lekkere smaak.

Optimel Puur is voor de adviesprijs van € 1,45 verkrijgbaar in drie smaken: bosvruchten, perzik en citrus. De nieuwe drinkyoghurt ligt vanaf deze week in vrijwel alle supermarkten van Nederland.

Heb jij Optimel Puur al geprobeerd?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Paula
Door

Paula

op 10 Jul 2013

Ik ben benieuwd..... De "oude" Optimel zat bomvol met gemodificeerd maiszetmeel en is mij daarom sterk ontraden.

chantal
Door

chantal

op 10 Jul 2013

Wat is in vredesnaam 'natuurlijk aroma'? Klinkt nog steeds als een pak bewerkte troep. Ik bedankt even.

Christel
Door

Christel

op 10 Jul 2013

Op zich goed dat er een drinkyoghurt zonder suiker en zoetstof ontwikkeld is maar het verbaast me dat alle drie de varianten slechts 5% vruchtensap bevatten. In alle drie zit appelsap en slechts 1% van de smaak die op de verpakking staat dus citrusfruit, bosvruchten of perzik.... Ik zou de voorkeur geven aan zelf maken.

Nicole Vrehen
Door

Nicole Vrehen

op 11 Jul 2013

Ik ga voor de bio van de hema zit dan wel wat suiker in maar voor de rest niets.

Gezond Eerlijk en Bewust.nl
Door

Gezond Eerlijk en Bewust.nl

op 12 Jul 2013

Een beetje jammer dat zo'n product bij miss Natural geplaatst wordt. Er is niks mis met vet c.q caloriën. Vet heb je gewoon nodig! Dus gewone volle biologische yoghurt, wil je met een smaakje dan wat fruit erdoor en in de blender.... een heel gezonde yoghurtdrank zonder suikers, zoetstoffen of andere nare toevoegingen.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 12 Jul 2013

Ik ben zeker geen Optimel fan, koop het ook nooit. Wel juich ik toe dat een commercieel merk meegaat in de natuurlijke trend en hiermee ook de massa gaat bereiken. Mijn doel als Miss Natural is ook een groot publiek bereiken, helaas heb ik hiervoor (nog niet) de commerciele budgetten die deze grote partijen wel hebben en dan is het handig om krachten te bundelen. Ook kleine stappen vooruit zijn goed :)

Ineke
Door

Ineke

op 15 Jul 2013

Melk is echt niet zo goed voor je, dus ik bedank

Jolien
Door

Jolien

op 17 Jul 2013

Zelf ben ik geen fan van zuivel. We hebben het niet nodig en zeker niet voor onze botten. In de zuiveldrinkende landen komt meer botontkalking voor dan in landen waar geen zuivel wordt gedronken. Wellicht toch niet zo'n handige keuze om melk en melkproducten te nemen.

Eva van Zeeland
Door

Eva van Zeeland

op 17 Jul 2013

Klopt Jolien, toch vind ik het een 'goede' ontwikkeling. Ik drink ook geen melk. Wel eet ik af en toe volle yoghurt en Griekse yoghurt.

Stella
Door

Stella

op 26 Mar 2014

Natuurlijke aroma's = suikers, althans dat is inmiddels bij Lipton thee gebleken. Dus waarom dan niet ook hierbij? Het meest '(miss) natural' is natuurlijke onbewerkte producten en gerechten nuttigen. Dus karnemelk met fruit e/o stevia etc. Zou het niet mooi zijn om een paar natuurlijke alternatieven voor optimel, melkfruit enz te bieden? Ik zie een kans Eva :-).

Marian
Door

Marian

op 13 Jun 2016

Helaas is de optimale puur uit de schappen bij oa ah en plus. Is er een alternatief?

Manon
Door

Manon

op 13 May 2017

Bij de Jumbo Marian.

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading