arrow_drop_up arrow_drop_down
17 juli 2013 

Paleo toetjes: Mango-Citroenmousse en Bramenkruimeltaart

Bij gezond eten denken veel mensen aan afzien. En dat is zonde, want bij Miss Natural weten we dat gezond eten ook heel lekker kan zijn. En dat naast lekkere ontbijtjes, lunches en hoofdgerechten voor het avondeten er nog veel meer mogelijk is. Zelf snacks, drankjes en desserts kunnen lekker én gezond zijn!

Ook voor paleo-aanhangers zijn er ontzettend lekkere recepten te vinden, waar het water je van in de mond loopt. Speciaal voor de lekkerbekken vond  ik twee heerlijke paleo toetjes. Eet smakelijk!

Mango-Citroenmousse

Deze mousse van Marinka van EetPaleo is heerlijk als tussendoortje, voor na de barbecue of wanneer je er ook maar zin in hebt. Maak hem wel een dag van tevoren, hij moet namelijk even opstijven in de koelkast.

Dit heb je nodig:

  • 500 ml Kokosmelk
  • 1/2 tl Agar agar (bindmiddel, te koop bij natuurwinkels)
  • 1 rijpe Mango
  • 1 Citroen
  • 100 gr Santen (ingedikte kokosmelk, te koop bij de toko)

Zo maak je dit paleo toetje klaar:

  1. Schenk de kokosmelk in een steelpan en roer de agar agar er doorheen. Breng het mengsel zachtjes aan de kook en laat het al roerende ca. 1 minuut doorkoken. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes, doe dit in een hoge kom of maatbeker met een inhoud van ten minste 1 liter.
  3. Rasp de citroen en bewaar het rasp in een bakje in de koelkast. Verwijder vervolgens de schil en voeg het vruchtvlees van de 1/2 citroen bij de mango. Probeer zoveel mogelijk van de witte velletjes tussen de citroenpartjes uit te halen, anders wordt het mengsel bitter.
  4. Hak de santen grof en voeg ook dit bij de mango in de kom. Schenk het warme kokosmengsel eroverheen en pureer het geheel in ca. 1 minuut met de staafmixer tot een gladde, luchtige massa.
  5. Verdeel de mousse over 2 tot 4 schaaltjes en laat ze een aantal uur in de koelkast opstijven; het liefst een hele nacht.
  6. Garneer de mousse met het citroenrasp.

Bramenkruimeltaart

Dit heerlijk toetje is afkomstig uit het boek ‘Oergezond het jaar rond‘ van Yvonne van Stigt en Stefan Alfons en heel eenvoudig klaar te maken!

Dit heb je nodig:

  • 150 gr amandelmeel
  • 1 ei
  • 25 gr boter
  • 100 gr gepureerde abrikozen
  • Bramen

Zo maak je het klaar:

  1. Maak een bodem van de amandelmeel, het ei, de boter en de gepureerde abrikozen.
  2. Bak de bodem in de oven op 180 graden Celsius.
  3. Verwarm intussen de bramen, samen met wat boter zodat het fruit niet aanbrandt.
  4. Verdeel het fruit over de taartbodem.

Ken jij nog een ander lekker recept voor een paleo toetje?

Huishoudelijke hulp
Jouke

Door

Jouke

op 17 July 2013

Ga ik zeker maken zodra ik weer thuis ben, met het warme weer lijkt me de citroen-mangomousse heerlijk :-)! Thanks for sharing!

Eva van Zeeland
gerdien

Door

gerdien

op 23 July 2013

Hallo, Het verbaast me eigenlijk dat jullie boter in de recepten gebruiken. Boter is toch ook zuivel? Ik kook en eet zelf liever met kokosolie Gerdien

Lau

Door

Lau

op 14 September 2013

Hoe lang moet de bodem van de bramenkruimeltaart bakken?

Reactie plaatsen