arrow_drop_up arrow_drop_down
19 juli 2013 

Paleo voedingsadvies en begeleiding

Je hebt besloten om Paleo te gaan eten (en leven). Maar wat nu? Waar begin je? Wat ga je eten en hoe ga je zorgen dat dit allemaal past in jouw leven? De overgang naar gezonde leefstijl kan best even wennen zijn. Welke ingrediënten hebben de voorkeur en waarom? Hoe past Paleo in een druk leven met werk en gezin? Hoe kies je de juiste producten uit het grote aanbod in de supermarkt? Oerkracht Voedingsadvies heeft hiervoor het Puur30 programma ontwikkeld, waarin je in 30 dagen naar een gezonde, pure leefstijl gecoacht wordt. Hiermee wordt deze manier van eten eenvoudiger, extra leuk, praktisch en natuurlijk ook lekker.

Terug naar de basis

De effecten van de overdaad aan zuivel, suiker en koolhydraten in het dagelijks menu worden zichtbaar. En voelbaar. Steeds meer mensen kampen met overgewicht, gezondheidsklachten en vermoeidheid. Gelukkig kunnen we daar wat aan doen. Door weer terug te gaan naar onze basis: de voeding van onze voorouders. En ontzettend te genieten van wat er op ons bord ligt. Eet wat de natuur ons te bieden heeft, beweeg, speel, geniet en ga naar buiten. Breng je lijf op deze manier weer in balans en je staat versteld van de veranderingen die je teweeg kunt brengen.

Een nieuw voedingspatroon

Wellicht ben je hier al van overtuigd en heb je ervoor gekozen om over te gaan naar oervoeding. Dat is mooi! Maar wat nu? De overgang van een ‘gewoon’ voedingspatroon naar een gezonde levensstijl kan best moeilijk zijn, weten we bij Miss Natural. Zo ook de overgang naar Paleo. Natuurlijk is er een genoeg informatie te vinden over wat Paleo inhoudt, maar hoe pas je dit allemaal toe? Bovendien worden er in een Oer-voedingspatroon enkele voedingstoffen uitgesloten of minder gegeten die in deze tijd heel normaal zijn, zoals suiker, kunstmatige toevoegingen en zuivel, maar ook granen, een aantal groenten (van de nachtschadefamilie) en peulvruchten. Zowel voor je geest als voor je lichaam is dit een behoorlijke overstap!

Puur30: Paleo voedingsadvies en begeleiding

Voor diegenen die graag die overstap willen maken, maar wel op een (geestelijk en lichamelijk) gezonde manier biedt Oerkracht Paleo voedingsadvies en begeleiding. Dit gebeurt aan de hand van het Puur30 programma.

Wie mee doet aan dit programma krijgt een werkboek thuisgestuurd, vol met praktische een leerzame informatie over de geschiedenis, het hoe en waarom van oervoeding. Door de duidelijke uitleg weet je precies wat effecten zijn op je lichaam van zowel de voeding van nu als van toen, en blijf je gemotiveerd. Daarnaast wordt je op weg geholpen aan de hand van handige tips (wat te doen als je uit eten gaat?), voorbeeldmenu’s, boodschappenlijsten en een Puur30 stappenplan. Het programma is opgedeeld in 3 levels: Puur, Balans en Optimaal. Deze zijn er om de overstap naar oervoeding zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Naast het Puur30 werkboek is er een actieve facebook groep waar je vragen kunt stellen en kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van het e-mailpakket, bestaande uit 5 e-mailconsulten van Oerkracht Voedinsgadvies. Om kennis te maken met het Puur30 programma kun je het gratis e-book downloaden.

Genieten met oervoeding

Wat ik zelf erg belangrijk vind is dat het Puur30 werkboek op een positieve en niet-belerende manier is geschreven. Het gaat echt om je gezondheid en niet om het opleggen van een bepaald dieet of voedingspatroon. Zo kun je gewoon lekker blijven genieten! Zondigen bestaat niet, ‘even uit balans zijn’ wel. En wanneer dat het geval is, ga je gewoon weer terug naar de basis door opnieuw het programma te volgen. Bovendien wordt er gesteld dat de 80/20 regel een goeie basis kan zijn: eet voor 80% volgens Puur30 en geniet vervolgens voor 20% van ‘westerse voedingsmiddelen’.


Heb jij moeite met de overstap naar een gezond voedingspatroon?

Over de schrijver
Ik ben Aimee Elsendoorn, 19 jaar oud! Momenteel zit ik in mijn laatste jaar van Mediamanagement MBO niveau 4 op het Grafisch Lyceum in Utrecht. Voor mijn afstudeerstage reis ik de komende maanden naar Eindhoven af om Miss Natural te assisteren. Ik ben zelf al een klein jaartje erg gezond bezig omdat ik modellen werk wil gaan doen (al 10kg afgevallen door een gezondere levensstijl). Wil hierna graag ook mijn steentje bij dragen binnen de Natural Lifestyle, kijk daarom enorm uit naar de komende maanden bij Miss Natural en natuurlijk mijn nieuwe suikervrije levensstijl!
Toastjes volgens Paleo-principe | Eet het beter

[…] Je hoort er steeds meer over: oervoeding, ook wel paleolithische voeding, kortweg ‘paleo’, of het oerdieet genoemd. Maar wat houdt het nou precies in? Oervoeding is, kort gezegd, de voeding van onze voorouders tot 10.000 jaar geleden, voor de tijd van de landbouw. Dit was het tijdperk van de jager-verzamelaars. Oervoeding bestaat dan ook uit: alles wat verzameld kon worden Zoals groenten en seizoensfruit, en vlees van (eenvoudig te vangen) vogels, vissen en zoogdieren. Bron: miss natural. […]

Reactie plaatsen

Nieuw! Miss Natural 🍀 Awake News ⏳

In 20 min. een update van wat er echt gaande is in de 🌍 wereld. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.