Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

article content

Puur genieten met De Free Range Cook van Annabel Langbein

Eind februari was Annabel Langbein in Nederland voor de promotie van haar laatste kookboek ‘De Free Range Cook’. In Nieuw-Zeeland is Annabel echt een bekendheid, bij maar liefst 1 op de 3 huishoudens prijkt een van haar boeken op de boekenplank. Ze heeft inmiddels 20 titels op haar naam staan, maar in Nederland is zij gek genoeg nog steeds niet erg bekend. Mocht je haar kennen, dan zou dat kunnen zijn van haar programma op 24Kitchen onder de gelijke naam. Haar uitgever en marketingagent nodigden een groep van journalisten en bloggers uit voor een lunch in restaurant Vork & Mes. Op naar het saaie Hoofddorp dus: voor lekker eten en mooie ontmoetingen rijd ik naar iedere plek!

Restaurant Vork & Mes

Restaurant Vork & Mes is gevestigd op een geweldige plek aan een meer, aan de rand van het Haarlemmermeerse bos. Door de grote ramenpartijen, bevind je je eigenlijk midden in de natuur. Oog in met water, lucht en groen. Chef Jonathan Karpathios werkt met verse en onbespoten producten die dagelijks uit de eigen kwekerij en tuinen komen.

Een plek die aansluit op de visie van Annabel Langbein. Want ook zij kookt uitsluitend met, verse, pure ingrediënten uit haar nabije omgeving. In ‘De Free Range Cook‘ van Annabel Langbein komen alle groenten en kruiden die zij gebruikt, afgezien van de avocado, uit haar eigen tuin. Nou ja, een tuin is het niet eens meer te noemen, meer een landgoed getuige de foto’s in haar boek.

Annabel Langbein en haar visie

Annabel blijkt een prettige en toegankelijke persoonlijkheid te zijn: een no-nonsens dame die met gevoel voor humor haar visie deelt. Die visie bestaat uit koken met pure ingrediënten, gebruikmaken van eenvoudige maar heerlijke recepten, en mensen samen aan het koken en eten krijgen en ze samen laten genieten van vers voedsel. Haar visie op eten spreekt me enorm aan. Eten staat voor Annabel gelijk aan connectie. Connectie met de mensen met wie je aan tafel zit, maar ook voor connectie met de natuur.

Salade van geroosterde rode biet en rucola

Het eten is die middag verrukkelijk: salade met bietjes, amandelen en kaas, salade met spinazie en gemarineerde uitjes, tarte tartin met zoete ui, aardpeer, kaas en boerenkool, kaasplankje met notenbrood en appelstroop. Tot slot ijs met een likeurtje en appeltjes.

Een van de gerechten die de chef maakte was een Salade van geroosterde rode biet en rucola en kwam uit het boek ‘De Free Range Cook’. Deze eenvoudige salade is een geweldige combinatie van gekaramelliseerde rode bieten, romige feta en amandelen. Het recept wil ik jullie niet onthouden!

Hiervoor heb je nodig:

  • 4-5 middelgrote rode bieten (400-500 g), geschild en in parten gesneden
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 200 g rucola
  • 1 handvol (25 g) jonge bietenblaadjes
  • sap van 1 citroen
  • 135 g geroosterde amandelen
  • 120 g verkruimelde fetakaas

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de stukken rode biet in een grote ovenschotel met bakpapier en meng er 2 eetlepels olijfolie, suiker, azijn, zout en peper door. Spreid de bietparten uit in één laag
  3. Bak ze 40-45 minuten tot ze zacht zijn en net beginnen te verschrompelen.
  4. Laat ze afkoelen in de ovenschotel.
  5. Meng de rucola en bietenblaadjes met het citroensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit over 6 borden.
  6. Verdeel vervolgens de afgekoelde rode bietparten erover en bestrooi het geheel voor het serveren met feta en amandelen.

Genieten met De Free Range Cook

Inmiddels hebben wij thuis al verschillende gerechten uit ‘De Free Range Cook gemaakt en er samen erg van genoten. Ik wist het al maar dit boek bevestigt het weer: lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Genieten dus, dit boek! Niet alleen van het eten, maar ook de fotografie is een lust voor het oog. Met het boek van Annabel Langbein waan je je aan de andere kant van de wereld en worden de lente en zomer werkelijkheid. Het kookboek prijkt naast de boeken van Donnay Hay, een Australische kookboek auteur. De dames van down under hebben mijn hart (en keuken) veroverd!

Win De Free Range Cook van Annabel Lanbein

Heb je zin gekregen om de keuken in te duiken om de recepten van Annabel Langbein te gaan maken? Miss Natural mag 5 exemplaren van haar nieuwste boek ‘De Free Range Cook’ weggeven! Hoe maak je kans? Laat in een reactie onderaan dit artikel weten of en waarvan jij Annabel Langbein kent. Ken je haar niet, laat dan weten waarom je haar graag zou willen kennen. Misschien staat het boek dan binnenkort wel bij jou in de boekenkast!

Let op! Alleen Miss Natural leden maken kans. Je kunt bovenaan de site gratis lid worden.

Ken jij Annabel Langbein al of zou je haar willen leren kennen?

De 5 winnaars zijn geworden:

Susan M., Meike, Nynke, Chantal B. S. en Lisette. Gefeliciteerd! Jullie krijgen het boek ‘De Free Range Cook’ van Annabel Langbein thuisgestuurd. Graag jullie adresgegevens sturen via het contactformulier van Miss Natural.

Deel jouw mening

Comment Section

26 reacties op “Puur genieten met De Free Range Cook van Annabel Langbein


Door Iris Heuer op 29 mei 2013

Wanneer worden de winnaars van deze actie bekend gemaakt?


Door Amy op 12 mei 2013

Sinds deze week ontvangen wij 24 voor kitchen. Ben erg benieuwd naar haar recepten en hoop er inspiratie van op te doen, er iets van te leren en natuurlijk de rest van ons gezin aan tafel mee te verassen!


Door Anny op 11 mei 2013

Ik ken haar helaas nog niet, maar wil haar recepten zeker uitproberen. Helemaal terug naar de basis en doe maar lekker en gewoon is ook wel wat bij mij past. De salade die hier beschreven staat ga ik zeker maken en bij alleen de namen van de rest wat jullie gegeten hebben loopt me het water in de mond. Nou zou ik het nog graag willen proeven.


Door Nicole op 10 mei 2013

Jaaa ik ken haar ook van 24kitchen!! Mocht ik niet winnen dan ga ik in ieder geval eens eten in Hoofddorp!


Door Rianne de Laat op 8 mei 2013

Ik ken haar niet, maar ben zeer benieuwd naar haar gezonde recepten.


Door Paula op 7 mei 2013

Ik “ken” haar van 24Kitchen. Lekkere recepten met verse producten. Tis een feest om haar de ingredienten voor haar recepten te zien vergaren……..


Door Meike op 7 mei 2013

Vorige week het kookboek zien liggen in de boekwinkel en ziet er supermooi uit! Ik heb geen 24kitchen, dus ken Annabel nog niet. Ik hou erg van koken met verse, pure ingredienten en het is fijn om een goed kookboek te hebben om inspiratie op te doen. Er ligt nog een rode biet in mijn groentela, dus bovenstaand recept kan ik in ieder geval gaan uitproberen…Ik hoop dat er nog wat recepten volgen!


Door Suzanne op 7 mei 2013

Mij ook bekend van 24 kitchen. Het water loopt je al in de mond als je naar haar kookkunsten kijkt! En dat is het ook, de beleving erom heen vindt ik er net zo toe doen als het opeten zelf. Naar je eigen moestuin gaan, je vrienden of familie plezieren met lekkernijen. En voor jezelf kan het koken ook een therapie zijn. Ze kookt in ieder geval met liefde en dat is te zien! Zou die liefde ook in haar boek doorwerken? Daar ben ik erg benieuwd naar…


Door Charissa op 7 mei 2013

Ik ken haar van 24 Kitchen. Precies in mijn straatje; gezond en lekker! Puur natuur!


Door Susanne op 7 mei 2013

Ik ken Anabel Langbein van haar eerdere boek “Fresh”. Haar manier van koken spreekt mij erg aan.


Door Lynn op 7 mei 2013

Ik ken haar door mijn moeder! Ik kook thuis altijd voor me vader&broers en wil dat graag zo gezond mogelijk doen, maar er moet niet teveel tijd inzitten dus de recepten van Annabel zijn hiervoor fantastisch. Op 24kitchen zag ik haar naderhand, waar ik super blij mee was, alle programma’s opnemen, pen en papier erbij en meeschrijven;). Het boek staat op me verlanglijstje voor me verjaardag maar die is pas over een tijdje dus met het boek kan je me super blij maken!


Door Lisette op 7 mei 2013

Heb nog nooit eerder iets gepost op deze site maar deze kans kan ik niet laten gaan! Ken haar ook van 24Kitchen. Was al erg onder de indruk van haar recepten en het land waar ze woont. Zou graag de keuken in duiken met haar kookboek.


Door Nellie op 6 mei 2013

Ik ken haar van 24 kitchen. Echt een heel mooi puur programma. Ik zou graag een recept uit haar boek willen proberen.


Door els op 6 mei 2013

Ontzettend puur en heerlijk koken met Annabel Langbein, wat zou ik haar kookboek graag in mijn keuken willen hebben en al die heerlijke gerechten voor mijn gezin willen bereiden. Ben een fan van haar programma op bij 24Kitchen.


Door Myrthe op 6 mei 2013

Ik ken Annabel Langbein niet, maar zou graag haar kookboek willen winnen, omdat ik denk dat het boek mij kan helpen in mijn ontdekkingstocht naar mijn nieuwe gezonde leefstijl.


Door eva van asperen op 6 mei 2013

ik ken haar van 24 kitchen. een heel leuk programma en haar recepten zijn altijd zo makkelijk! of het lijkt maar zo omdat ze zo goed is in haar werk 🙂 en alles ziet er altijd zo lekker uit, alleen gaat het mij altijd een beetje te snel dus ik heb nog geen recepten van haar kunnen uitproberen. dus een boek zou ideaal zijn 🙂
groetjes
eva


Door Anne op 6 mei 2013

Ik ken Annabel niet, maar zou graag meer van haar te weten willen komen. We hebben nu een eigen moestuin en zou graag mee te weten komen van puur koken 🙂


Door Nynke op 6 mei 2013

Ik ken Annabel Langbein van 24kitchen. Zij maakt duidelijk dat je met mooie, pure ingrediënten hele lekkere dingen op tafel kunt zetten en dat je vervolgens alleen maar kunt genieten (met leuke mensen om je heen) van al het goeds dat de aarde ons geeft.
Het lijkt me heel erg leuk om dat zelf te mogen gaan ervaren met de recepten uit dit kookboek!


Door Marinka op 6 mei 2013

Ik ken Annabel niet, maar ik zou haar graag willen leren kennen omdat ik het superleuk vind om juist met lokale ingrediënten (vers van de boerenmarkt) lekkere gerechten te maken. Daar kan ik wel wat variatietips bij gebruiken!


Door Iris Heuer op 6 mei 2013

Jumm! Als echte 24kitchen junkie is “the free range cook” een van mijn favoriete programma’s! Haar kookboek zou een super aanvulling zijn op mijn collectie, vers, zo veel mogelijk uit eigen tuin, overheerlijk en toch gezond, wel een beetje mijn voedsel filosofie!


Door Chantal Bruins Slot op 6 mei 2013

Ik ken haar ook via 24 Kitchen. Ik geniet alleen al van de prachtige omgeving waar ze woont! Alles is daar vers te vinden en ze heeft contact met alle lokale boeren waar ze dan weer wat honing haalt, appels plukt of vlees krijgt. Haar gerechten zien er altijd verrukkelijk uit, daarom wil ik dit boek heel graag winnen.


Door Annemarie op 6 mei 2013

Ik ken Annabel via 24Kitchen. Ben een enorme fan van haar gerechten, maar altijd net te laat met pen en papier om de ingredienten op te schrijven (haar recepten staan helaas niet op de site van 24Kitchen), dus ik zou heeeel blij zijn met haar kookboek!!!


Door Vesta op 6 mei 2013

Ik ken haar alleen van naam, het ziet er allemaal heerlijk uit wat ze maakt! Ik zou dit boek dus graag op mijn aanrecht zetten, me uitleven met koken en het eindelijk eens echt proeven 🙂


Door Lies op 5 mei 2013

Ik ken haar ook niet maar als ik dit zo lees moet ik daar verandering in gaan brengen. Dus deze actie kan daarbij helpen……..


Door LindaH op 5 mei 2013

Ik ken haar niet, maar dat recept klinkt al veelbelovend! Altijd leuk om nieuwe recepten met rode bieten te ontdekken. Het maakt me nieuwsgierig naar meer! Dit zou een mooi cadeau voor mijn moeder zijn, die mag wel eens verwend worden met een spontaan cadeau voor alle dingen die ze voor anderen doet!


Door Susan Manders op 5 mei 2013

Ik ken haar idd, zoals je ook aangeeft, van 24 kitchen. Enorm leuk en boeiend om haar te zien koken, gezond maar wel speciaal en uitdagend. Ik heb mezelf nog niet de tijd gegund om op zoek te gaan naar een boek van haar, dus lijkt me leuk om op deze manier kennis te maken met haar boek en recepten te gaan uitproberen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!