datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Puur genieten met natuurlijke huidverzorging
20 april 2012 
4 min. leestijd

Puur genieten met natuurlijke huidverzorging

Wanneer de lente begint krijg ik altijd zin om wat extra aandacht aan mezelf te besteden. Dat begint vaak met shoppen naar vrolijke tuniekjes om mijn warme wintergarderobe te vervangen. Donkere bruintinten maken plaats voor een echte lentecoupe met lichtere highlights (uiteraard door een behandeling bij een natuurlijke kapsalon).

Dit jaar wilde ik ook mijn huid verwennen door deze te voeden met ingrediënten voor een mooie frisse uitstraling.

Esse Organic Skincare

In oktober 2011 ben ik tijdens mijn bezoek aan de Dermafair beurs voor het eerst in contact gekomen met de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Esse Organic Skincare.

Esse produceert gecertificeerde biologische producten voor consumenten en de professionele natuurlijke huidverzorging markt. Door de mooie productlijnen werd ik gelijk enthousiast en wilde meer weten over het verhaal achter de producten.

Grondstoffen van Afrikaanse bodem

Esse Organic Skincare

De oorsprong van de producten van Esse ligt in de grote plantaardige diversiteit van Afrika. De extracten en oliën zijn afkomstig uit een breed scala van sub-Sahara landen zoals Kenia, Malawi, Zuid Afrika, Mozambique en Namibië. Lokale gemeenschappen oogsten de Afrikaanse planten op duurzame wijze en uitsluitend onder Fair Trade omstandigheden.

Hyaluronzuur om rimpels te verminderen

Naast baobab, marula en rooibos worden vele andere Afrikaanse extracten gebruikt om de huid te verzachten en te beschermen. Deze extracten worden gecombineerd met ingrediënten zoals olijfblad extract en hyaluronzuur om rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

De beste manier om zélf de werking van deze ingrediënten te ervaren, was een complete gezichtsbehandeling in één van de beautysalons.  Een mooie salon bij mij in de buurt is Kimya Asili Beauty & Wellness in Waalwijk. Rust en de natuur zijn twee kernpunten van deze salon en dat is ook precies wat Kimya Asili in het Swahili betekent.

Omega verwenbehandeling

Esse Organic SkincareIn de salon werd ik vriendelijk ontvangen door Saskia en onder het genot van een lekkere kop thee kreeg ik een volledige uitleg over mijn omega verwenbehandeling.

Omega oliën zijn essentiële vetzuren die de huid gezond houden. Ze vertragen het vochtverlies doordat het water in de huid langer vastgehouden wordt. De omega vetzuren zorgen zo voor een optimale huidvochtbalans en bevorderen ook de cel vernieuwing. Hierdoor behoudt de huid haar elasticiteit en is er minder rimpelvorming. Daarnaast werken de omega vetzuren ontstekingsremmend en bieden ze bescherming tegen UV-straling.

In de omega producten van Esse wordt er gebruik gemaakt van een omega-olie mix (omega 3,6 en 9) die gewonnen wordt uit biologische cranberry’s, lijnzaad, teunisbloem en zonnebloem.

Modelleren en reinigen

Na de uitleg ging Saskia eerst aan de slag met mijn wenkbrauwen. Deze werden nauwkeurig geëpileerd m.b.v. een touwtje. Dit was niet ongewoon voor mij omdat ik dit zo wel vaker laat doen, maar ik kan me voorstellen dat dit wat pijnlijk kan zijn als je dit niet gewend bent. Met een touwtje worden er namelijk meerdere haartjes in 1 keer verwijderd en gaat het een stuk sneller dan bij het gebruik van een pincet.

Mijn gezicht werd gereinigd met een frisse gel cleanser die lekker schuimde na de menging met water. De cleanser is zeer geschikt voor het verwijderen van make-up en het dagelijks reinigen van je huid. Een peeling met fijne oplosbare korreltjes en het handmatig verwijderen van onzuiverheden maakte de reiniging helemaal compleet.

Tijd voor ontspanning

Na de reiniging kon ik heerlijk genieten van een gezicht-, hals-, decolleté massage en een omega masker. Dit masker wordt niet hard maar blijft juist vloeibaar, waarbij de werkzame stoffen worden opgenomen door de huid. Tijdens de inwerking van dit masker werden mijn handen lekker ingesmeerd met een handscrub en –masker waardoor ze extra zacht aanvoelden. Na het masker werd een serum aangebracht wat zorgt voor een betere opname van de huid. De speciale omega gezichtscrème waarmee deze behandeling werd afgesloten kon door het gebruik van dit serum ook direct goed  intrekken. Om de behandeling thuis nog even te kunnen voortzetten kreeg ik een klein potje met omega crème mee naar huis.

Een echte aanrader

De producten van Esse die gebruikt zijn in deze behandeling voelden allemaal zeer prettig aan op mijn huid. Omdat mijn huid soms wat gevoelig kan reageren op verzorgingsproducten is het toch altijd even afwachten hoe mijn huid reageert. Maar ook in de dagen na de behandeling had ik geen last van roodheid of pukkeltjes en werkte de omega crème als een voeding voor mijn gezicht. Wat ik wel jammer vind is dat de crème enkel een natuurlijke UV bescherming biedt vergelijkbaar met SPF-5. Voor de zonnige lentedagen en de zomer lijkt mij dit niet voldoende maar je kunt hier natuurlijk ook een losse zonnebrandcrème voor gebruiken.

Een omega behandeling is geschikt voor ieder huidtype en heeft zeker een goede invloed op de droge en/of rijpere huid. Dus voor iedereen die wat extra aandacht wil besteden aan zijn of haar gezicht en daarbij lekker verwend wil worden is deze behandeling echt  aan te raden.

Word het gezicht van Esse

Een erg leuke competitie is ‘Het gezicht van Esse’. Dit is een  zoektocht naar mensen met persoonlijkheid, integriteit en een stralend goede gezondheid. Wat deze competitie zo bijzonder maakt is dat er iedere maand een winnaar gekozen wordt.  Niet alleen de maandelijkse winnaar krijgt mooie prijzen maar ook onder de stemmers wordt een winnaar geselecteerd. Eén van de finaleprijzen is een jaarvoorraad aan producten! Je kunt jezelf of een vriend(in) voor het gezicht van Esse hier opgeven.

Win een proefpakketje van Esse Organic Skincare

Win een Esse Organics proefpakket

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Esse Organic Skincare? Laat dan even een leuk berichtje achter en maak kans op 1 van de 5 proefpakketjes.

Wat voor huidtype heb jij en wat verwacht je dat deze natuurlijke huidverzorging
voor jouw huid kan betekenen?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Marianne Elfrink
Door

Marianne Elfrink

op 20 Apr 2012

Toevallig ben ik deze week bezig geweest met het opruimen van mijn badkamerkastjes. Ik en heb alle 'onnatuurlijke' cosmetica en huidverzorging weggedaan. De producten van Esse zien er prachtig uit en ik ben er erg benieuwd naar! Ik denk dat het mijn huid zal verbeteren omdat gemaakt is van natuurlijke ingrediënten en er geen chemicaliën inzitten. Ik heb een droge/soms onzuivere tot normale huid. Het zou een geweldige vervanging zijn voor mijn oude 'slechte' huidverzorging! Groetjes Marianne

Miss Healthy
Door

Miss Healthy

op 20 Apr 2012

Ik probeer altijd weer nieuwe producten uit (altijd natuurlijk) en heb hier betere ervaring mee dan met de gewone cosmetica. Dit merk ken ik niet, dus ik ben erg benieuwd. Mijn huid reageert altijd slecht op chemische cosmetica, dan krijg ik rode vlekken en verstopte poriën, dus daar ben ik wel van af.

Martine
Door

Martine

op 20 Apr 2012

Super leuk om te lezen, uiteraard maak ik ook graag kans op een pakketje. Ga zo door met deze site. Groet, Martine

Susanna Barbarino
Door

Susanna Barbarino

op 20 Apr 2012

Ik ben altijd bezig met de nieuwste dingetjes op het gebied van huidverzorging en hecht veel waarde aan mijn huid. Zo eet ik bewust en zo puur mogelijk en ik denk dat je huid ook pure verzorging nodig heeft zoals die van Esse. Helaas ben ik nog onbekend met het merk maar ik zou heel graag een proefpakket willen ontvangen om te kijken of Esse wat voor me is! Ik heb een droge huid.

Rosalie
Door

Rosalie

op 20 Apr 2012

Zo leuk, want sinds de ontdekking van Miss Natural.nl heb ik zoveel geleerd op het gebied van goede voeding, beweging en lichaamsverzorging! Ik wordt er helemaal enthousiast van, zo ook weer van deze mooie Esse producten. Ik zou ze graag uit willen proberen, juist nu ik over wil stappen op een andere natuurlijke gezichtsverzorging.

Adele
Door

Adele

op 20 Apr 2012

Ja, daar ben ik nog naar op zoek. Eerlijke, heerlijke, natuurlijke, verzorgende, huidprodukten. Mijn huis is gemengd, sommige plekken droog maar wel met af en en toe een pukkeltje. En ja, eigenlijk nooit een mooie huid gehad. Vroeger zei ik:Als ik iets mocht veranderen aan mijn uiterlijk, dan wat het mijn huid. Nu zeg ik het nog steeds, maar dan omdat er meer rimpels komen rond mijn ogen en mijn huid naast mijn kin het niet meer van de zwaartekracht gaat winnen. Misschien dat Esse dit proces kan stilleggen? Of verbeteren?

Belinda
Door

Belinda

op 21 Apr 2012

Wat een geweldige actie om kennis te kunnen maken met een mooi nieuw merk. Ik ken het merk nog niet, hoewel ik al heel veel meeken heb geprobeerd. Ik heb een echte probleemhuid: eczeem, zeer droog en gevoelig. Nog altijd ben ik op zoek naar "het wondermiddel" dus wie weet is dit eindelijk HET merk voor mij???

zoe
Door

zoe

op 21 Apr 2012

Ik ben langzaam aan het overstappen op natuurlijke producten. Het is begonnen toen ik mijn dochtertje kreeg , voor haar alleen het allerbeste. Maar pas later stond ik er bij stil wat voor troep wij zelf gebruikten. In mijn zoektocht heb ik deze site gevonden. En ik ben er heel blij mee. Ik ben al uren bezig geweest met het bedenken welke producten ik zou willen, want er is keus! Ik heb een droge/gemengde , gevoelige huid en ben nog nooit echt tevreden geweest met een product. Ik maakte het wel altijd op, maar kocht het nooit op nieuw. Maar ik weet zeker dat ik met deze site wel iets ga vinden en misschien is het wel Esse organics.

sanne
Door

sanne

op 21 Apr 2012

Ik ben me sinds een jaar aan het richten op natuurlijke voeding en cosmetica. ik gebruik sinds kort de producten van pure nuff stuff, geweldige producten op natuurlijke basis. Het nadeel is alleen dat de geur van de producten niet lekker is.Toen ik nog andere cremes gebruikten had ik ook altijd last van rode vlekken en deze zijn totaal verdwenen, voor mij dus alleen nog maar natuurlijke producten zonder ingredienten waar ik niet eens de naam van kan uitspreken haha! Zoals beschreven begrijp ik dat esse ook uit natuurlijke ingredienten bestaat en dat ze een uitgebreid assortiment hebben (dat heeft pure nuff stuff niet in nederland) vandaar dat ik wel erg nieuwsgierig ben geworden naar een proefsetje :) Ik zag trouwens op de site dat alle ingredienten per ingredient uitgebreid beschreven staan, zo weet je precies wat je allemaal op je huid smeerd!

saskia
Door

saskia

op 23 Jul 2013

Hallo Sanne, Ik ben de importeur van Purenuffstuff in Nederland en wij verkopen een zeer uitgebreid assortiment van dit unieke, handgemaakte merk in Nederland.

Liesbeth van Ast
Door

Liesbeth van Ast

op 21 Apr 2012

Ik smeer eigenlijk nooit, want ik denk dat je huid van binnen uit gevoed wordt. Groetjes, Liesbeth

Anke
Door

Anke

op 21 Apr 2012

Ik hou van proefpakketjes!!!! De perfecte manier om erachter te komen of iets wel of niet geschikt is voor me, en altijd leuk om anderen óók blij mee te maken! (plus het feit dat ik gevoelig ben voor miniverpakkingen haha) LIKE! Anke

else
Door

else

op 21 Apr 2012

Heerlijk die natuurlijke produkten.Na 56 jaar ben ik helemaal om.Heb genoeg van al de rotzooi,die er is. Je huid knap er echt van op.En wat betreft dit merk,ik ken het niet,maar ben benieuwd naar het proefpakket. Ik gebruik nu een ander produkt,dus kom maar op om mij te overtuigen.

nathalie
Door

nathalie

op 22 Apr 2012

Ziet er heel leuk uit! Sowieso wil ik nog zo min mogelijk chemische producten gebruiken voor mijn huid. Omdat het gewoon beter voor je huid is. En ik merk dat chemische producten niks voor je huid doen. Ik ben hier heel erg benieuwd naar. Ook vind ik het leuk dat het uit Afrika komt! het lijkt mij een heel mooi land, ik zou heel erg graag naartoe willen.

Mandy
Door

Mandy

op 23 Apr 2012

ik ben inmiddels bekend met de producten van Esse en voor mij echt niets anders meer. niet alleen zijn de producten heerlijk maar ook de achterliggende filosofie is geweldig. een hele andere kijk op de huid en hoe deze te verzorgen maakt dit echt een bijzonder en zeer doeltreffend merk. juist ook bij een gevoelige huid aan te raden vanwege het ontbreken van -vaak irriterende- chemische stoffen. op hun site kun je volgens mij ook salons vinden die ermee werken, mocht je het eens willen proberen.

Karin
Door

Karin

op 24 Apr 2012

Bij ons thuis verdwijnen ook de chemische schoonheidsproducten uit de kast. En die kast mag natuurlijk wel weer gevuld worden. Helaas zijn alle natuurlijke producten toch wat duurder en is het lastig om ze allemaal uit te testen. Die geldboom wil maar niet groeien hier in de tuin ;) En met 2 puberende meiden die ik ook graag gezonde alternatieven wil bieden (hoe lastig dat ook soms is met alle reclames)zou een proefpakket van Esse natuurlijk meer dan welkom zijn! Groetjes, Karin

Carola
Door

Carola

op 25 Apr 2012

Klinkt erg goed, ik ben hier wel heel erg benieuwd naar!

Anita Boode
Door

Anita Boode

op 29 Apr 2012

Ik heb al heel wat producten geprobeerd.. En soms dacht ik dit is hem!! Maar na een paar weken kreeg ik dan toch uitslag of een droge huid ervan.. En dan had ik er natuurlijk al een voorraad van gekocht.. Mijn vriendinnen zijn altijd erg blij met mij ;-).. Maar ben nu ook meer de natuurlijke huidverzorging en cosmetica aan het ontdekken.. Dus ik ben ook wel erg benieuwd naar het merk esse organic. Groetjes Anita

Tru Visage anti Aging
Door

Tru Visage anti Aging

op 14 Jun 2013

Everything is very open with a clear explanation of the issues. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Thank you for sharing!

Jolanda Blankenspoor
Door

Jolanda Blankenspoor

op 24 Feb 2016

Na een zwaar emotioneel deel van mijn leven te hebben afgesloten zou ik graag dat mijn gezicht dat ook kan. Je zegt wel eens het staat in je gezicht te lezen wat je heb mee gemaakt, bij mij ook. Mijn huid heeft ook een nieuwe start verdient.

Storm
Door

Storm

op 09 May 2017

La prensa y la xudicial tién que fuñicare ontavía mas nas cuntas d´esti coitadín,nos paraísos fiscales.A lu miyor tamién párciese alguaau,dllgún tieu mas…ou píllánse jimostras pur acíu d´esti ou l´otor

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading