Puur genieten met natuurlijke huidverzorging

Wanneer de lente begint krijg ik altijd zin om wat extra aandacht aan mezelf te besteden. Dat begint vaak met shoppen naar vrolijke tuniekjes om mijn warme wintergarderobe te vervangen. Donkere bruintinten maken plaats voor een echte lentecoupe met lichtere highlights (uiteraard door een behandeling bij een natuurlijke kapsalon).

Dit jaar wilde ik ook mijn huid verwennen door deze te voeden met ingrediënten voor een mooie frisse uitstraling.

Esse Organic Skincare

In oktober 2011 ben ik tijdens mijn bezoek aan de Dermafair beurs voor het eerst in contact gekomen met de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Esse Organic Skincare.

Esse produceert gecertificeerde biologische producten voor consumenten en de professionele natuurlijke huidverzorging markt. Door de mooie productlijnen werd ik gelijk enthousiast en wilde meer weten over het verhaal achter de producten.

Grondstoffen van Afrikaanse bodem

De oorsprong van de producten van Esse ligt in de grote plantaardige diversiteit van Afrika. De extracten en oliën zijn afkomstig uit een breed scala van sub-Sahara landen zoals Kenia, Malawi, Zuid Afrika, Mozambique en Namibië. Lokale gemeenschappen oogsten de Afrikaanse planten op duurzame wijze en uitsluitend onder Fair Trade omstandigheden.

Hyaluronzuur om rimpels te verminderen

Naast baobab, marula en rooibos worden vele andere Afrikaanse extracten gebruikt om de huid te verzachten en te beschermen. Deze extracten worden gecombineerd met ingrediënten zoals olijfblad extract en hyaluronzuur om rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren.

De beste manier om zélf de werking van deze ingrediënten te ervaren, was een complete gezichtsbehandeling in één van de beautysalons.  Een mooie salon bij mij in de buurt is Kimya Asili Beauty & Wellness in Waalwijk. Rust en de natuur zijn twee kernpunten van deze salon en dat is ook precies wat Kimya Asili in het Swahili betekent.

Omega verwenbehandeling

In de salon werd ik vriendelijk ontvangen door Saskia en onder het genot van een lekkere kop thee kreeg ik een volledige uitleg over mijn omega verwenbehandeling.

Omega oliën zijn essentiële vetzuren die de huid gezond houden. Ze vertragen het vochtverlies doordat het water in de huid langer vastgehouden wordt. De omega vetzuren zorgen zo voor een optimale huidvochtbalans en bevorderen ook de cel vernieuwing. Hierdoor behoudt de huid haar elasticiteit en is er minder rimpelvorming. Daarnaast werken de omega vetzuren ontstekingsremmend en bieden ze bescherming tegen UV-straling.

In de omega producten van Esse wordt er gebruik gemaakt van een omega-olie mix (omega 3,6 en 9) die gewonnen wordt uit biologische cranberry’s, lijnzaad, teunisbloem en zonnebloem.

Modelleren en reinigen

Na de uitleg ging Saskia eerst aan de slag met mijn wenkbrauwen. Deze werden nauwkeurig geëpileerd m.b.v. een touwtje. Dit was niet ongewoon voor mij omdat ik dit zo wel vaker laat doen, maar ik kan me voorstellen dat dit wat pijnlijk kan zijn als je dit niet gewend bent. Met een touwtje worden er namelijk meerdere haartjes in 1 keer verwijderd en gaat het een stuk sneller dan bij het gebruik van een pincet.

Mijn gezicht werd gereinigd met een frisse gel cleanser die lekker schuimde na de menging met water. De cleanser is zeer geschikt voor het verwijderen van make-up en het dagelijks reinigen van je huid. Een peeling met fijne oplosbare korreltjes en het handmatig verwijderen van onzuiverheden maakte de reiniging helemaal compleet.

Tijd voor ontspanning

Na de reiniging kon ik heerlijk genieten van een gezicht-, hals-, decolleté massage en een omega masker. Dit masker wordt niet hard maar blijft juist vloeibaar, waarbij de werkzame stoffen worden opgenomen door de huid. Tijdens de inwerking van dit masker werden mijn handen lekker ingesmeerd met een handscrub en –masker waardoor ze extra zacht aanvoelden. Na het masker werd een serum aangebracht wat zorgt voor een betere opname van de huid. De speciale omega gezichtscrème waarmee deze behandeling werd afgesloten kon door het gebruik van dit serum ook direct goed  intrekken. Om de behandeling thuis nog even te kunnen voortzetten kreeg ik een klein potje met omega crème mee naar huis.

Een echte aanrader

De producten van Esse die gebruikt zijn in deze behandeling voelden allemaal zeer prettig aan op mijn huid. Omdat mijn huid soms wat gevoelig kan reageren op verzorgingsproducten is het toch altijd even afwachten hoe mijn huid reageert. Maar ook in de dagen na de behandeling had ik geen last van roodheid of pukkeltjes en werkte de omega crème als een voeding voor mijn gezicht. Wat ik wel jammer vind is dat de crème enkel een natuurlijke UV bescherming biedt vergelijkbaar met SPF-5. Voor de zonnige lentedagen en de zomer lijkt mij dit niet voldoende maar je kunt hier natuurlijk ook een losse zonnebrandcrème voor gebruiken.

Een omega behandeling is geschikt voor ieder huidtype en heeft zeker een goede invloed op de droge en/of rijpere huid. Dus voor iedereen die wat extra aandacht wil besteden aan zijn of haar gezicht en daarbij lekker verwend wil worden is deze behandeling echt  aan te raden.

Word het gezicht van Esse

Een erg leuke competitie is ‘Het gezicht van Esse’. Dit is een  zoektocht naar mensen met persoonlijkheid, integriteit en een stralend goede gezondheid. Wat deze competitie zo bijzonder maakt is dat er iedere maand een winnaar gekozen wordt.  Niet alleen de maandelijkse winnaar krijgt mooie prijzen maar ook onder de stemmers wordt een winnaar geselecteerd. Eén van de finaleprijzen is een jaarvoorraad aan producten! Je kunt jezelf of een vriend(in) voor het gezicht van Esse hier opgeven.

Win een Esse Organics proefpakket

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van Esse Organic Skincare? Laat dan even een leuk berichtje achter en maak kans op 1 van de 5 proefpakketjes.

Wat voor huidtype heb jij en wat verwacht je dat deze natuurlijke huidverzorging
voor jouw huid kan betekenen?