datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Raw Food: mijn inspiratie voor een natuurlijke levensstijl!
09 mei 2012 
3 min. leestijd

Raw Food: mijn inspiratie voor een natuurlijke levensstijl!

Raw Food: mijn inspiratie voor een natuurlijke levensstijlSinds mijn lief en ik met Raw Food zijn begonnen ben ik veel mensen tegengekomen waar ik ontzettend veel inspiratie uitgehaald heb en waar ik jullie graag deelgenoot van maak! Natuurlijk David Wolfe, die met zijn Sunfood Diet Succes System alle basisregels helder op rij zet en naast een flink aantal recepten ook nog op het spirituele vlak een heleboel bruikbare tips en instructies geeft.

Zijn boek is hier uitgebreid besproken, als je zijn naam intypt in de zoekmachine kom je er vanzelf. De andere mensen die mij op het “goeie” pad houden zijn:

The Liferegenerator

Ook wel bekend als Dan “The Man” McDonald. Naast een Youtube-kanaal heeft hij ook zijn eigen website,  een aantal DVD’s boordevol recepten en je kunt ook persoonlijke consulten met hem aanvragen waarin hij je op weg probeert te helpen je gezondste manier van leven te vinden. Zijn motto: Alkalize, detoxify, regenerate! Oftewel: Alkalizeer (ontzuur), ontgift en regenereer je lijf door Raw Food.

Hij is al dik 10 jaar Raw Foodist en heeft al duizenden mensen op weg geholpen naar een gezonde levensstijl. Op zijn Youtube-kanaal heeft hij meer dan 50.000 abonnees en meer dan 11 miljoen views in totaal! In zijn filmpjes praat hij met “cliënten”, wandelt ergens in een prachtig natuurgebied of maakt een mega-lekker recept om je inspiratie en motivatie te geven om zelf ook aan de gang te gaan. En geloof me, zijn enthousiasme is aanstekelijk! Je zult niet snel uitgekeken raken.

Van rauwe taco’s tot mean green juices met vers kokosnootwater en tarwegras, een heel bord vol met overheerlijke salade of gewoon een watermeloen met citroensap als lunch. Heerlijk!

Maar ook de filmpjes over trainen (of spelen zoals hij het noemt). Naar aanleiding van één van die filmpjes hebben we zelf een trampoline gekocht, ook echt een aanrader! Zijn mening over watervasten, sapvasten en spirituele mijmeringen zijn de moeite waard. Hij is echt, oprecht, begaan en probeert altijd het beste uit zijn omgeving en medemens te halen. Iets wat niet vaak genoeg kan gebeuren wat mij betreft!

Natasha St. Michael

Zij heeft op de website Raw Radiant Health een groot aantal filmpjes gezet waarin ze recepten bereidt, veel side-info erbij geeft en vooral heel enthousiast haar zelfgemaakte voedsel ook proeft. Je krijgt er water van in je mond! Ze legt heel duidelijk uit waarom je bepaalde dingen wel of niet zou moeten eten, hoe je creatief kunt zijn met weinig ingrediënten en hoe je vooral heel smakelijk kunt eten zonder te koken.

Haar dadelballetjes met kokos zijn overheerlijk en ook de Mango Coconut Green Smoothie komt regelmatig bij ons voorbij. Als je subscriber wordt op haar site krijg je meteen een gratis e-book met recepten! Ook op haar nieuwe website krijg je een inspirerend e-book kado door je op te geven voor de mailinglijst.

Jim, the Walking Warrior

Jim was veel te zwaar, at elke dag fastfood en wist niet meer hoe hij verder moest. Via Dan McDonald zijn kanaal kwam hij langzaam maar zeker op gang en nadat Dan ons (zijn kijkers) had opgeroepen om Jim allemaal te steunen loopt  hij nu elke dag, drinkt knalgroene sapjes en heeft pas geleden zijn eerste grote wedstrijd gelopen!

Zijn inspiratie is zo groot geworden dat hij zijn eigen website heeft opgezet, Walking Warrior, waar hij vanaf 1 mei zijn dagelijkse strijd tegen de kilo’s gaat vastleggen. Zo goed om te zien dat iemand vanuit zijn put op weet te klimmen en een uitdaging aan durft te gaan! Daarbij is hij ook nog eens supergrappig en erg handig met videomontage dus het is nog echt leuk om te kijken ook.

Joe Cross

De regisseur van Fat, Sick and Nearly Dead. Na het zien van deze film zijn wij onze sapcentrifuge gaan kopen! Niet alleen door de film maar ook door hem op Facebook te volgen krijg ik nog dagelijks zin om een lekker vers sapje te maken en te drinken. Zo fijn om te zien dat je door wat kleine veranderingen en goeie keuzes een enorme impact op je leven kunt maken!

Daarnaast schrijft hij ook een blog op zijn website en kun je daar allerlei recepten, tips en adviezen vinden om jezelf op de rails te krijgen. Ook deze is een dikke aanrader!

Bekijk ook eens deze video.

Tot zover mijn inspiratiebronnen, ik hoop dat je eens gaat kijken wat ze jou kunnen brengen! Veel kijk- en (s)maakplezier.

Ik vind het leuk als je een reactie achter laat!

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Miss Healthy
Door

Miss Healthy

op 09 May 2012

Ik kan altijd zo gemotiveerd raken na het kijken naar dit soort mensen. Soms is dat fijn, want de mensen in mijn omgeving zijn vaak negatief!

Ingrid Lijffijt
Door

Ingrid Lijffijt

op 09 May 2012

Dag Eva, duidelijk en eerlijk verhaal over Raw Food. Heb al vaker gedacht om ook Raw Food te gaan eten. Dan Mc Donalds maakt het vrolijk en aantrekkelijk. Ben door jouw artikel geinspireerd om meer over hem te lezen, ga zeker receptjes maken en een sapcentrifuge kopen. Dank je! Ingrid

Soumaya
Door

Soumaya

op 09 May 2012

Zeker inspirerend! :) Ik weet al het een en ander, maar meer inspiratiebronnen zijn welkom!

Sonja
Door

Sonja

op 09 May 2012

Anke, wat een hoop informatie! Heel interessant en motiverend!

Angelique
Door

Angelique

op 09 May 2012

Super!! bedankt voor alle tips :-)

Anke Boon
Door

Anke Boon

op 12 May 2012

@ Ingrid, Bedankt voor je complimenten over mijn artikel :) ik kan alleen maar zeggen: Ga ervoor!!@ Miss Healthy, Ik snap wat je bedoelt, ik krijg ook wel eens reacties die ik moeilijk vind. Ben je bezig het beste uit jezelf te halen en zo gezond mogelijk te leven, krijg je juist op dat moment: "Je moet niet dunner worden want dat ziet niet uit" of "Ik maak me wel zorgen om je gezondheid" . Ik wéét dat ik goed bezig ben, en daar laat ik me niet van af praten, maar mijn Zen is soms wat verder weg en dan moet ik oppassen dat ik me niet aangevallen voel :) Gelukkig leer je ook die dingen relativeren... Trust me!

Sietske Groenhart
Door

Sietske Groenhart

op 03 Jul 2012

Raw food lukt me nog niet echt met een gezin maar ik eet wel veel salades. Ik ga al deze mensen opzoeken. Ik vind Annette Larkins ook een grote inspiratie trouwens.

Dixie
Door

Dixie

op 11 May 2013

Awesome blog site. I enjoyed studying the content. This is a classic fantastic read for me. We have bookmarked it and i also am looking towards reading through brand-completely innovative content posts. Continue the good work!

Marlieke
Door

Marlieke

op 07 Feb 2014

Ik vertrouw die David Wolfe voor geen cent.. FullyRawKristina op YouTube vind ik zelf erg inspirerend :-)

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading