datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Raw Tomatensoep Recept
16 mei 2012 
1 min. leestijd

Raw Tomatensoep Recept

Raw Tomatensoep ReceptStel je voor: een warme zomeravond, buiten op je terras of balkon het late zonnetje op je hoofd. Je hebt geen zin om veel in de keuken te doen, maar wel zin in iets lekkers! Dan is raw tomatensoep een ideaal soepje om snel in elkaar te draaien.

Deze soep kan zowel warm als koud gegeten worden, als Raw Foodist verwarm ik hem niet boven de 45 graden.

Weetjes over de tomaat

De tomaat is rijk aan vitamines en mineralen, namelijk vitamine C, A, B1, B2, B6, kalium, fosfor en magnesium. De tomaat bevat ook het pigment lycopeen. Lycopeen is een kleurstof dat voorkomt in rode vruchten. Hoe roder de tomaat hoe meer lycopeen, hoe gezonder het is.

Lycopeen is afkomstig van Lycopersicon esculentum het Latijnse woord voor tomaat. Lycopeen is een antioxidant en beschermt hierdoor tegen vrije radicalen zoals sigarettenrook en uitlaatgassen van auto’s. Een grote hoeveelheid antioxidanten in het lichaam zou ook de kans op het hart- en vaatziekten verkleinen.

Lycopeen komt overigens ook voor in aardbeien, kersen of sinaasappels en zelfs bij flamingo’s en zalm. Wist je dat regelmatig tomaten eten oververmoeidheid en veroudering tegengaat?

Ingrediënten raw tomatensoep

Voor twee personen heb je nodig:

  • 6 pomodori tomaten
  • 1 courgette
  • 0.7 liter water
  • Peterseli
  • Oregano
  • Basilicum
  • Thijm
  • Zeezout
  • Peper

Bij voorkeur verse kruiden gebruiken! De kruiden naar smaak toevoegen, de één vindt pittig lekker, de ander mild.

Zo maak je de raw tomatensoep

Een takje peterselie of twee blaadjes basilicum, eenderde courgette en 1 tomaat apart houden. De rest in je blender mengen tot smeuïge massa en eventueel opwarmen. De soep in kop scheppen en de tomaat en courgette die je over had in blokjes erover verdelen, afstylen met takje peterselie. In 5 minuten klaar en superlekker!

Eet jij genoeg tomaat?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Reactie plaatsen

reading

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden. 
gratis magazine