10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Raw Tomatensoep Recept
16 mei 2012 
1 min. leestijd

Raw Tomatensoep Recept

Raw Tomatensoep ReceptStel je voor: een warme zomeravond, buiten op je terras of balkon het late zonnetje op je hoofd. Je hebt geen zin om veel in de keuken te doen, maar wel zin in iets lekkers! Dan is raw tomatensoep een ideaal soepje om snel in elkaar te draaien.

Deze soep kan zowel warm als koud gegeten worden, als Raw Foodist verwarm ik hem niet boven de 45 graden.

Weetjes over de tomaat

De tomaat is rijk aan vitamines en mineralen, namelijk vitamine C, A, B1, B2, B6, kalium, fosfor en magnesium. De tomaat bevat ook het pigment lycopeen. Lycopeen is een kleurstof dat voorkomt in rode vruchten. Hoe roder de tomaat hoe meer lycopeen, hoe gezonder het is.

Lycopeen is afkomstig van Lycopersicon esculentum het Latijnse woord voor tomaat. Lycopeen is een antioxidant en beschermt hierdoor tegen vrije radicalen zoals sigarettenrook en uitlaatgassen van auto’s. Een grote hoeveelheid antioxidanten in het lichaam zou ook de kans op het hart- en vaatziekten verkleinen.

Lycopeen komt overigens ook voor in aardbeien, kersen of sinaasappels en zelfs bij flamingo’s en zalm. Wist je dat regelmatig tomaten eten oververmoeidheid en veroudering tegengaat?

Ingrediënten raw tomatensoep

Voor twee personen heb je nodig:

  • 6 pomodori tomaten
  • 1 courgette
  • 0.7 liter water
  • Peterseli
  • Oregano
  • Basilicum
  • Thijm
  • Zeezout
  • Peper

Bij voorkeur verse kruiden gebruiken! De kruiden naar smaak toevoegen, de één vindt pittig lekker, de ander mild.

Zo maak je de raw tomatensoep

Een takje peterselie of twee blaadjes basilicum, eenderde courgette en 1 tomaat apart houden. De rest in je blender mengen tot smeuïge massa en eventueel opwarmen. De soep in kop scheppen en de tomaat en courgette die je over had in blokjes erover verdelen, afstylen met takje peterselie. In 5 minuten klaar en superlekker!

Eet jij genoeg tomaat?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.