Bietensoep met verse gember op Wereld Veggie Dag
Bietjes, bijzonder lekker
Ik maakte dit gerecht voor het eerst toen ik als kok werkte in De Berghut in Oostenrijk. Ik vond bietjes zelf niet zo gewaagd, tot een van de gasten die avond naar me toe kwam en tegen me zei: “Ik had nog willen bellen om door te geven dat ik geen bietjes eet, omdat ik er niet van houd, maar deze soep is heerlijk!”
Dus zelfs als je niet zo’n fan bent van rode biet, dan is deze soep toch het proberen waard! Onderstaand recept is voor vier personen.
Ingrediënten Rode bietensoep
- 500 gram verse rode bieten
- 1 ui
- 1 liter zelfgemaakte groentebouillon
- 10 gram verse gember
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- zure room
Bereiding Rode bietensoep
Schil de bieten en snijd ze in kleine stukken. Hoe kleiner je de bieten snijd, hoe korter de kooktijd van de soep. Snijd de ui, knoflook en gember klein.
Kook het geheel net zolang tot de bieten gaar genoeg zijn om te pureren (die tijd is afhankelijk van de grootte van de bieten). Als dit erg lang duurt, kan het noodzakelijk zijn om meer bouillon of heet water toe te voegen.
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot je een gladde soep hebt. Is de soep heel dik, dan kun je water of bouillon toevoegen om het wat te verdunnen. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.
Doe de soep in de kommen, schep er een lepel zure room op en strooi er een snuf peper en zout uit de molen op.
Eet smakelijk!
Dit is een recept uit Natuurlijk! Eten! van Irene van Gent. Dit kookboek bestaat voor 70% uit vegetarische recepten. Ideaal dus als je minder vlees wilt eten! Verkrijgbaar als paperback en ebook.
Wat is jouw favoriete vegetarische gerecht?