Ik ben dol op paddenstoelen. Regelmatig koop ik een mix van verschillende soorten van het seizoen om er lekker mee te experimenteren in de keuken. Een heerlijke soep bijvoorbeeld, of geroerbakte champignons met knoflook en kruiden als avondsnack. Laatst heb ik wat nieuws geprobeerd: geroosterde portabello’s. En het was een groot succes: simpel te maken en erg lekker! Ik heb ze als lunch gegeten, maar je kunt ze ook als voorgerecht serveren als je gasten krijgt.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 4 portabello’s
- 2-3 teentjes fijngehakte knoflook
- Verse kruiden, zoals tijm, rozemarijn en bieslook
- Versgemalen peper en zeezout
- 2 eetlepels olijfolie
Zo maak je de geroosterde portabello’s klaar:
- Maak de portabella’s schoon met een borsteltje en snijdt een stukje van de steel af.
- Hak de knoflook fijn en meng de knoflook en de kruiden, peper en zout met de olie. Bestrijk hiermee de hele paddestoel.
- Rooster de portabella aan alle kanten in 5-7 minuten gaar in een grillpan (of in de zomer op de barbecue).
- Een smakelijk!
Maaike
op 11 Jan 2014