datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept: Lifechanging Bread - zonder tarwe!
30 mei 2014 
3 min. leestijd

Recept: Lifechanging Bread - zonder tarwe!

Wat een enthousiaste reacties kregen we toen we lieten weten dat Miss Natural de Week zonder Tarwe ging organiseren! Onze leden waren er zelfs zo blij mee dat we meerdere recepten ingestuurd kregen. Zo kregen we van Ineke Chabot een heerlijk recept van ‘Lifechanging Bread’ toegestuurd.

Ineke vond dit recept enige tijd geleden op de website van Sarah Britton. Zij is een holistisch voedingsdeskundige en heeft inmiddels al velen over de hele wereld bereikt en geïnspireerd met haar recepten. Zo ook Ineke. Dit broodrecept wil zij dolgraag delen met de lezers van Miss Natural. “Het zit vol met alles wat goed is”, aldus Ineke. “Supergoed voor detox en optimale darmfunctie, hoog in voedingstoffen, vezels, en proteine, en het is vegetarisch, suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Bovendien bevat het Lifechanging Bread geen gist en is er geen sprake van moeilijk kneden.”

Recept: Lifechanging Bread

Dit heb je nodig:

  • Een diepe mengkom en een stevige lepel om te roeren.
  • 135 gram zaden, zoals pompoenzaad, zonnebloemzaad, pijnboompitten of een mix daarvan.
  • 90 gram ongebroken lijnzaad (gebroken lijnzaad neemt teveel vocht op).
  • 145 gram havervlokken (Ineke gebruikt zelf quinoa vlokken, en neemt dan iets meer water).
  • 65 gram noten naar keuze, zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, macadamia *. In grove stukjes gehakt.
  • 2 eetlepels hennepzaad of chiazaad.
  • 3 eetlepels psyllium huskpoeder (verkrijgbaar bij drogisten of De Tuinen).
  • 1 theelepel zeezout.
  • 1 eetlepel honing naar smaak of naar keuze maplesiroop, een beetje agave, steviapoeder, kokossuiker of palmsuiker. (Je kunt het er ook helemaal uitlaten.)
  • 3 eetlepels kokosolie.
  • 350/400 ml lauw water.

*Bij notenallergie deze dan vervangen door de zaden die wel zijn toegestaan.

Ineke: “Zelf voeg ik soms iets meer water toe en vind ik een eetlepel kokosmeel erdoor erg lekker. Ik doe er ook een paar handjes biologische rozijnen door en een theelepel biologische koekkruiden of een goede kwaliteit kaneel. Dit hoeft niet maar je kunt hier zelf je draai aan geven. Bovenstaande ingrediënten vormen de basis”.

Zo maak je het Lifechanging Bread klaar:

  1. Meet het water af en zorg dat het handwarm is. Doe daar de kokosolie in die dan kan smelten.
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan de kom totdat alles goed is gemengd. Het is een vrij zware massa.
  3. Doe het deeg in een broodvorm. Indien nodig eerst invetten met wat olie.
  4. Druk de bovenkant goed plat en maak alles mooi egaal totdat het oppervlak glad is. Laat dit nu minimaal 2 uur staan, mag ook de hele dag of nacht.
  5. Bak het brood 20 minuten lang in een op 175 graden voorverwarmde oven.
  6. Neem de vorm uit de oven en stort het brood op een rooster.
  7. Bak nu het brood wederom, dit keer zonder blik circa 35 tot 40 minuten lang, eveneens op 175 graden.
  8. Laat het brood volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Ineke: “Het brood blijft ongeveer 4 dagen goed in een blik of container, maar beter is het in plakken te snijden en in te vriezen, ideaal! Het is ook fantastisch om te roosteren en heerlijk met roomboter en naar keuze diverse gezonde smeersels of honing, jam, of hartig beleg zoals geitenkaas. Ik eet iedere ochtend een sneetje als ontbijt!”

Kookvideo: Glutenvrije Boekweit Pannenkoek

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FNnLebgkYlM&index=4&list=PLguD8tsuf33bojDh-Nbrlcc_xyun51xPr[/youtube]

Eva en Lisette maken glutenvrije pannenkoeken van boekweit met champignons en pesto. Daarbij doen ze ook Microbewegingen! Bekijk de kookvideo >>>

Het recept voor het maken van de Glutenvrije Boekweit Pannenkoek vind je in de e-mail bijlage van dag 5 in de Week zonder Tarwe.

Schrijf je in voor de gratis Week zonder Tarwe

De Week zonder Tarwe is voor iedereen die meer wil weten over de voordelen van leven zonder tarwe en glutenvrij eten. Wil je weten wat tarwe kan doen met je lichaam, waarom niet iedereen even goed reageert op tarwe, waarom tarwe dik maakt, en wat lekkere en gezonde broodvervangers zijn? Of ben je op zoek naar lekkere tarwevrije recepten? Dan is de Week zonder Tarwe zeker iets voor jou! Schrijf je nu gratis in via onderstaand formulier.

Wat is jouw favoriete tarwevrije broodrecept?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Ulrike
Door

Ulrike

op 02 Jun 2014

Oh duh, ik zie nu dat het er al staat maar dan een beetje anders. Sorry.

Marjolijne Kleijn
Door

Marjolijne Kleijn

op 07 Jun 2014

Ik kon de psyllium huskpoeder niet vinden dus die eruit gelaten. Ik dacht voor de zoetigheid 3 eetlepels kokossnippers erin. Nu blijft het zo'n vormeloze drap bij mij. Ik heb net een beetje in een bakje gedaan, ook lekker. En een deel toch in een hoopje op het rooster gegooid om verder af te bakken. Iemand anders ook deze ervaring? Krijg je dat minder als je de amandelmeel erdoor doet?

Martine
Door

Martine

op 19 Aug 2014

psyllium huskpoeder, is dat hetzelfde als psyllium vezels (van De Tuinen)?

Detox: eetdagboek week 4 | Wonderlicious
Door

Detox: eetdagboek week 4 | Wonderlicious

op 25 Aug 2014

[…] en hennepzaad Lunch: courgettepannenkoekjes en wat noten Diner: oranje soep met zelfgemaakt tarwevrij brood en geitenkaas Snack: romaatjes Voor het slapen gaan: tomatensap met […]

Eetdagboek: de eerste week na de detox
Door

Eetdagboek: de eerste week na de detox

op 01 Sep 2014

[…] (even snel want we brachten Sarah ontbijt op bed…) Lunch: oranje soep met een sneetje glutenvrij homemade brood en radijsjes met houmous Tussendoortje: een gezonde cupcake van amandelmeel en twee gezonde […]

Ineke
Door

Ineke

op 02 Nov 2014

Jammer dat ik nu pas reacties zag ( aantal maanden zeer druk met familieomstandigheden)op het zadenbroodrecept dat ik gaf en de vragen, maar de psylliumhusk is hetzelfde als psylliumvezels van tuinen groene pot van 500 gram dit is een onontbeerlijk ingrediënthet is de bindende factor anders valt alles uitelkaar en gaat het niet werken. verder kun je variëren met ingrediënten maar dit is de basis en voor zoet neem je rozijnen of ander gedroogd fruit/bessen of hartig met bv zeezout, rozemarijn knoflook olijven en geitenkaas. Het recept moet lukken op deze manier.succes groetjes Ineke

Ineke
Door

Ineke

op 02 Nov 2014

Misschien ten overvloede : Nog 1 advies voldoende drinken vanwege de psylliumvezels en lees het etiket voor aanbevolen gebruik.

S.tel
Door

S.tel

op 03 Nov 2014

Dag, ik heb, vanwege de prijzigheid van de psylliumvezels, de (vlo)zaadjes gekocht om uit te proberen. Kan ik die gewoon in de vijzeld doen en dan in dit recept gebruiken? Hoor het graag.

Ineke
Door

Ineke

op 03 Nov 2014

Ik heb geen idee of dat lukt je kunt het uitproberen maar de psylliumvezels van De Tuinen is zeer betaalbaar grote pot van 500 Gr voor nog geen €10 en daar doe je best lang mee je gebruikt per brood maar 4 eetlepels wel voldoende drinken kijk op het etiket voor aanbevolen gebruikSucces en vrgrIneke

lizanne
Door

lizanne

op 11 Mar 2015

waar kan ik mij inschrijven voor de week zonder tarwe? ik kan alleen de week zonder suiker vinden. alvast bedankf

Eva van Zeeland
Bianca
Door

Bianca

op 29 Jun 2016

Beste Eva, is het mogelijk om dit brood te bakken op 40 graden ipv 175? En dan heel lang bakken bijvoorbeeld? Vanwege alle zaden en noten wil ik het liever niet verhitten. Ik hoor graag of jij denkt dat dit kan. Dank je wel!

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek 'Dansen tussen Vuur & Water' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.
Boek Eva van Zeeland

reading