Gratis magazine voor jou!
Miss Natural magazine inspireert en geeft praktische tips voor jouw natuurlijke levensstijl en groei!
Clean Start 21 dagen detox
detox-cursusDirect Toegang

Page content

Recept: Lifechanging Bread – zonder tarwe!

article content

Recept: Lifechanging Bread – zonder tarwe!

Wat een enthousiaste reacties kregen we toen we lieten weten dat Miss Natural de Week zonder Tarwe ging organiseren! Onze leden waren er zelfs zo blij mee dat we meerdere recepten ingestuurd kregen. Zo kregen we van Ineke Chabot een heerlijk recept van ‘Lifechanging Bread’ toegestuurd.

Ineke vond dit recept enige tijd geleden op de website van Sarah Britton. Zij is een holistisch voedingsdeskundige en heeft inmiddels al velen over de hele wereld bereikt en geïnspireerd met haar recepten. Zo ook Ineke. Dit broodrecept wil zij dolgraag delen met de lezers van Miss Natural. “Het zit vol met alles wat goed is”, aldus Ineke. “Supergoed voor detox en optimale darmfunctie, hoog in voedingstoffen, vezels, en proteine, en het is vegetarisch, suikervrij, glutenvrij en lactosevrij. Bovendien bevat het Lifechanging Bread geen gist en is er geen sprake van moeilijk kneden.”

Recept: Lifechanging Bread

Dit heb je nodig:

  • Een diepe mengkom en een stevige lepel om te roeren.
  • 135 gram zaden, zoals pompoenzaad, zonnebloemzaad, pijnboompitten of een mix daarvan.
  • 90 gram ongebroken lijnzaad (gebroken lijnzaad neemt teveel vocht op).
  • 145 gram havervlokken (Ineke gebruikt zelf quinoa vlokken, en neemt dan iets meer water).
  • 65 gram noten naar keuze, zoals amandelen, hazelnoten, walnoten, macadamia *. In grove stukjes gehakt.
  • 2 eetlepels hennepzaad of chiazaad.
  • 3 eetlepels psyllium huskpoeder (verkrijgbaar bij drogisten of De Tuinen).
  • 1 theelepel zeezout.
  • 1 eetlepel honing naar smaak of naar keuze maplesiroop, een beetje agave, steviapoeder, kokossuiker of palmsuiker. (Je kunt het er ook helemaal uitlaten.)
  • 3 eetlepels kokosolie.
  • 350/400 ml lauw water.

*Bij notenallergie deze dan vervangen door de zaden die wel zijn toegestaan.

Ineke: “Zelf voeg ik soms iets meer water toe en vind ik een eetlepel kokosmeel erdoor erg lekker. Ik doe er ook een paar handjes biologische rozijnen door en een theelepel biologische koekkruiden of een goede kwaliteit kaneel. Dit hoeft niet maar je kunt hier zelf je draai aan geven. Bovenstaande ingrediënten vormen de basis”.

Zo maak je het Lifechanging Bread klaar:

  1. Meet het water af en zorg dat het handwarm is. Doe daar de kokosolie in die dan kan smelten.
  2. Voeg alle ingrediënten toe aan de kom totdat alles goed is gemengd. Het is een vrij zware massa.
  3. Doe het deeg in een broodvorm. Indien nodig eerst invetten met wat olie.
  4. Druk de bovenkant goed plat en maak alles mooi egaal totdat het oppervlak glad is. Laat dit nu minimaal 2 uur staan, mag ook de hele dag of nacht.
  5. Bak het brood 20 minuten lang in een op 175 graden voorverwarmde oven.
  6. Neem de vorm uit de oven en stort het brood op een rooster.
  7. Bak nu het brood wederom, dit keer zonder blik circa 35 tot 40 minuten lang, eveneens op 175 graden.
  8. Laat het brood volledig afkoelen alvorens aan te snijden.

Ineke: “Het brood blijft ongeveer 4 dagen goed in een blik of container, maar beter is het in plakken te snijden en in te vriezen, ideaal! Het is ook fantastisch om te roosteren en heerlijk met roomboter en naar keuze diverse gezonde smeersels of honing, jam, of hartig beleg zoals geitenkaas. Ik eet iedere ochtend een sneetje als ontbijt!”

Kookvideo: Glutenvrije Boekweit Pannenkoek

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FNnLebgkYlM&index=4&list=PLguD8tsuf33bojDh-Nbrlcc_xyun51xPr[/youtube]

Eva en Lisette maken glutenvrije pannenkoeken van boekweit met champignons en pesto. Daarbij doen ze ook Microbewegingen! Bekijk de kookvideo >>>

Het recept voor het maken van de Glutenvrije Boekweit Pannenkoek vind je in de e-mail bijlage van dag 5 in de Week zonder Tarwe.

Schrijf je in voor de gratis Week zonder Tarwe

De Week zonder Tarwe is voor iedereen die meer wil weten over de voordelen van leven zonder tarwe en glutenvrij eten. Wil je weten wat tarwe kan doen met je lichaam, waarom niet iedereen even goed reageert op tarwe, waarom tarwe dik maakt, en wat lekkere en gezonde broodvervangers zijn? Of ben je op zoek naar lekkere tarwevrije recepten? Dan is de Week zonder Tarwe zeker iets voor jou! Schrijf je nu gratis in via onderstaand formulier.

Wat is jouw favoriete tarwevrije broodrecept?

Deel jouw mening

Comment Section

12 reacties op “Recept: Lifechanging Bread – zonder tarwe!


Door Bianca op 29 juni 2016

Beste Eva, is het mogelijk om dit brood te bakken op 40 graden ipv 175? En dan heel lang bakken bijvoorbeeld? Vanwege alle zaden en noten wil ik het liever niet verhitten. Ik hoor graag of jij denkt dat dit kan. Dank je wel!


Door lizanne op 11 maart 2015

waar kan ik mij inschrijven voor de week zonder tarwe? ik kan alleen de week zonder suiker vinden. alvast bedankf



Door S.tel op 3 november 2014

Dag, ik heb, vanwege de prijzigheid van de psylliumvezels, de (vlo)zaadjes gekocht om uit te proberen. Kan ik die gewoon in de vijzeld doen en dan in dit recept gebruiken?
Hoor het graag.


Door Ineke op 3 november 2014

Ik heb geen idee of dat lukt je kunt het uitproberen maar de psylliumvezels van De Tuinen is zeer betaalbaar grote pot van 500 Gr voor nog geen €10 en daar doe je best lang mee je gebruikt per brood maar 4 eetlepels wel voldoende drinken kijk op het etiket voor aanbevolen gebruikSucces en vrgrIneke


Door Ineke op 2 november 2014

Jammer dat ik nu pas reacties zag ( aantal maanden zeer druk met familieomstandigheden)op het zadenbroodrecept dat ik gaf en de vragen, maar de psylliumhusk is hetzelfde als psylliumvezels van tuinen groene pot van 500 gram dit is een onontbeerlijk ingrediënthet is de bindende factor anders valt alles uitelkaar en gaat het niet werken. verder kun je variëren met ingrediënten maar dit is de basis en voor zoet neem je rozijnen of ander gedroogd fruit/bessen of hartig met bv zeezout, rozemarijn knoflook olijven en geitenkaas. Het recept moet lukken op deze manier.succes groetjes Ineke


Door Ineke op 2 november 2014

Misschien ten overvloede : Nog 1 advies voldoende drinken vanwege de psylliumvezels en lees het etiket voor aanbevolen gebruik.


Door Martine op 19 augustus 2014

psyllium huskpoeder, is dat hetzelfde als psyllium vezels (van De Tuinen)?


Door Marjolijne Kleijn op 7 juni 2014

Ik kon de psyllium huskpoeder niet vinden dus die eruit gelaten. Ik dacht voor de zoetigheid 3 eetlepels kokossnippers erin. Nu blijft het zo’n vormeloze drap bij mij. Ik heb net een beetje in een bakje gedaan, ook lekker. En een deel toch in een hoopje op het rooster gegooid om verder af te bakken. Iemand anders ook deze ervaring? Krijg je dat minder als je de amandelmeel erdoor doet?


Door Ulrike op 2 juni 2014

Oh duh, ik zie nu dat het er al staat maar dan een beetje anders. Sorry.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

GRATIS MAGAZINE t.w.v. €4,95
Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten gratis in je mailbox.
Je blijft op de hoogte en kunt je elk moment weer afmelden!