Recept: Paleo tomatensoep
Het is maandag: het begin van een nieuwe week. En deze week begint voor mij weer het schooljaar van mijn zoontje en gaan we weer een ‘normaal ritme’ in na de vakantie. Reden genoeg voor mij om niet al te lang in de keuken te staan, maar wel iets lekkers en gezonds klaar te maken. Zo’n eerste schooldag vereist namelijk heel wat energie. Daarom staat er bij ons vanavond een lekker soepje op het menu!
Paleo tomatensoep
Ik ben dol op soep. Het is eenvoudig te maken, heerlijk om te eten en bovendien kun je er heel veel gezonde ingrediënten aan toevoegen. Daarnaast vindt mijn zoon het leuk om mee te helpen in de keuken en soep is ideaal om samen voor te bereiden. In het boekje ‘Hallo Paleo‘ vond ik een lekker en eenvoudig recept voor tomatensoep. Eet je mee?
Dit heb je nodig:
- 1 kilo tomaten, in vieren gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden (zelf ben ik een echte knoflook fan, dus ik doe er vaak wat meer in. Lekker, en heel goed voor je weerstand!)
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 ml water
- peper & zeezout
- Gehaktballetjes naar smaak
Zo maak je de tomatensoep klaar:
- Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui met de knoflook gedurende 2 a 3 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak die even mee.
- Doe de tomaten en het water erbij, doe de deksel op de pan en breng het aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de paleo tomatensoep nog 2o minuten doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Voeg eventueel de gehaktballetjes toe en breng op smaak met peper en zeezout.
- Voeg eventueel nog wat kruiden toe. Ik gebruik meestal peterselie en bieslook voor wat extra pit.
- Eet smakelijk!
Wat is jouw favoriete maandag-maaltijd?