datingapp

Spiritueel Daten

Ontmoet gelijkgestemde zielen!

Recept voor gestoofde prei. Lekker voor erbij!
03 januari 2013 
1 min. leestijd

Recept voor gestoofde prei. Lekker voor erbij!

Voor mij was prei altijd een groente die ik gebruikte door sauzen. Het puur eten, dat was niet echt iets voor mij. Het kwam gewoon niet in me op. Tot ik ergens een keer een gerecht zag met prei en dacht: “daar ga ik eens wat mee experimenteren“.
Ik weet nog dat ik dit recept voor de eerste keer maakte, toen gebruikte ik rauwe prei. Geen idee waarom, maar ik dacht dat ik dat ergens had gelezen. Nou dat was niet zo’n feest!
Dat gestoofde preigerecht heb ik toen in de oven gezet en dat werd al een stuk aantrekkelijker. Met een paar wijzigingen erbij, is het nu een super lekker bijgerecht geworden. En zoals me wel vaker overkomt is de veelvuldig gemaakte opmerking bij dit gerecht: “He, wat grappig, ik houd helemaal niet van prei, maar op deze manier is het echt heerlijk!” Voor mij nog altijd het grootste compliment als ik voor anderen kook.

Dit heb je nodig voor de gestoofde prei

Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen (voor- of bijgerecht):

  • 3 stronken prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handen geraspte kaas (bij voorkeur sterk van smaak, zoals oude of parmezaanse kaas)
  • paprikapoeder
  • groentebouillon
  • olijfolie

Zo maak je het preirecept klaar

Stoof de prei ongeveer 10 minuten in de groentebouillon. Voeg paprikapoeder, zout en peper toe.
Haal de prei uit de pan, snijd de knoflook fijn en bak dit in olijfolie op laag vuur, zodat de knoflook niet aanbrandt.
Voeg dan de prei toe en bak nog even samen.

Doe de prei vervolgens in een schaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Eet smakelijk!

Houd jij van prei? Wat is jouw favoriete preirecept?

Over de schrijver
"Ik zorg zelf voor mijn gezondheid door zoveel mogelijk biologisch en suikervrij te eten, schoon water te drinken, een balans vinden in werk en ontspanning, te aarden in de natuur en op te laden in de zon. Voedingssupplementen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in mijn leven. Zeker nadat ik de opleiding orthomoleculaire geneeskunde (2011) deed en er achter kwam op welke manieren wij allemaal ziek worden gemaakt. De meeste mensen hebben een te kort aan de meest essentiële voedingsstoffen en zijn belast met toxische stoffen. Ontdek met mijn online programma's en recepten jouw natuurlijke levensstijl!
Saskia
Door

Saskia

op 09 Jan 2013

Wat een heerlijk gerecht,ik heb het zojuist gegeten!Super!!

Annabelle Vermaat
Door

Annabelle Vermaat

op 28 Jan 2013

Lijkt me erg lekker! Wat eten jullie bij dit gerecht?

Reactie plaatsen

Activeer jouw innerlijk vuur!

Ik schrijf momenteel mijn boek met de werktitel 'Zoek Het Zelf Uit!' en publiceer elke week een nieuw verhaal. Laat hier je naam en e-mail achter om deze elke vrijdag om 20:00 uur te ontvangen.

reading