10 dagen DETOX

Je lichaam reinigen en voeden

Recept voor gestoofde prei. Lekker voor erbij!
03 januari 2013 
1 min. leestijd

Recept voor gestoofde prei. Lekker voor erbij!

Voor mij was prei altijd een groente die ik gebruikte door sauzen. Het puur eten, dat was niet echt iets voor mij. Het kwam gewoon niet in me op. Tot ik ergens een keer een gerecht zag met prei en dacht: “daar ga ik eens wat mee experimenteren“.
Ik weet nog dat ik dit recept voor de eerste keer maakte, toen gebruikte ik rauwe prei. Geen idee waarom, maar ik dacht dat ik dat ergens had gelezen. Nou dat was niet zo’n feest!
Dat gestoofde preigerecht heb ik toen in de oven gezet en dat werd al een stuk aantrekkelijker. Met een paar wijzigingen erbij, is het nu een super lekker bijgerecht geworden. En zoals me wel vaker overkomt is de veelvuldig gemaakte opmerking bij dit gerecht: “He, wat grappig, ik houd helemaal niet van prei, maar op deze manier is het echt heerlijk!” Voor mij nog altijd het grootste compliment als ik voor anderen kook.

Dit heb je nodig voor de gestoofde prei

Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen (voor- of bijgerecht):

  • 3 stronken prei
  • 2 tenen knoflook
  • 2 handen geraspte kaas (bij voorkeur sterk van smaak, zoals oude of parmezaanse kaas)
  • paprikapoeder
  • groentebouillon
  • olijfolie

Zo maak je het preirecept klaar

Stoof de prei ongeveer 10 minuten in de groentebouillon. Voeg paprikapoeder, zout en peper toe.
Haal de prei uit de pan, snijd de knoflook fijn en bak dit in olijfolie op laag vuur, zodat de knoflook niet aanbrandt.
Voeg dan de prei toe en bak nog even samen.

Doe de prei vervolgens in een schaal en strooi de geraspte kaas eroverheen. Eet smakelijk!

Houd jij van prei? Wat is jouw favoriete preirecept?

Over de schrijver
Miss Natural Lifestyle is in 2011 tot leven gekomen uit het creatieve hart van Eva van Zeeland. Eva gaat graag dansend door het leven en wil daarin balans en vrijheid ervaren. Zij weet hoe ze alle facetten van haar vrouwelijkheid kan gebruiken en gaat voor al haar passies, wensen en onvervulde verlangens. Eva wil alles uit het leven halen, gewoon omdat het kan en voelt zich op haar best als ze kan creëren en inspireren!
Saskia
Door

Saskia

op 09 Jan 2013

Wat een heerlijk gerecht,ik heb het zojuist gegeten!Super!!

Annabelle Vermaat
Door

Annabelle Vermaat

op 28 Jan 2013

Lijkt me erg lekker! Wat eten jullie bij dit gerecht?

Reactie plaatsen

Activeer al jouw SUPER POWERS for BODY 🍀 MIND 💞 SOUL 🌟

Ik geef je zelfvertrouwen om de juiste keuzes vanuit je hart te maken in een wereld in verandering. 

Gratis magazine voor jou!

Schrijf je hieronder in en ontvang Miss Natural magazine binnen een paar minuten in je mailbox. Aanmelden is gratis en je kunt je elk moment weer afmelden.